pendik escort bayan
ak

Alexa nedir?

Sağlık 07.10.2016 - 11:15, Güncelleme: 07.10.2016 - 11:15
 

Alexa nedir?

Site sahibi olan kişiler genellikle sitesinin dünya üzerinde kaçıncı sırada olduğunu merak ederler. Özelliklede bu site blog ise sürekli güncel tutulması gerekmektedir.

Site sahibi olan kişiler genellikle sitesinin dünya üzerinde kaçıncı sırada olduğunu merak ederler. Özelliklede bu site blog ise sürekli güncel tutulması gerekmektedir. Alexa, sitenizin dünya üzerindeki yerini değişik kriterlere bakarak belirleyen önemli bir kuruluştur. Alexa, Türkiye’de pek popüler değildir ancak Dünya çapında baktığımızda reklam alım ve satımlarında, domain ücretlerinde, internet şirketlerinin satışlarında piyasa fiyatlarını belirlerken önemli bir etken haline gelmiştir.Alexa, görünürde amazon.com şirketinin olsada aslında en büyük hissedarı microsoft şirketidir. Microsoft neden kendini ön planda tutmuyor diyebilirsiniz. Bunun sebebi tamamıyle microsoft’ un verileri topluyor gibi suçlamalara mağruz kalmamak için kendi yaptığı birşeydir.Peki Alexa önemli birşeymidir?Evet bizce Alexa çok önemlidir. Nasılki televizyon kanalları reytingleri adım adım takip ediyorsa site sahipleri içinde Alexa takip edilmesi gereken birşeydir. Yani tv kanalları ile internet sitelerini karşılaştırdığımızda reyting=alexa şeklinde bir denklem ortaya çıkıyor.Alexa Değerleri neye göre belirleniyor?Ziyaretçi Bağlılığı (  Visitor loyalty  ): En önemli kalite kriteri bu diyebiliriz. Yani bir web sitesini hep aynı ip adresleri takip ediyorsa bu web sitesinin ileride bir marka olma yönünde yol aldığının en önemli kanıtıdır.Ziyaretçilerin Sitede durma süresi ( Visits duration ): Ziyaretçiler bir websitesinde ne kadar uzun süre kalıyorsa o sitenin içerigi kalitelidir ki insanlar siteyi hemen terk etmiyordur. Virüslü sitelerde gezen kişiler 2-3 saniye içerisinde çıkarlar ki buda Alexa’nın pek hoşuna giden birşey değildir.Sayfa Görüntülenme faktörü: Bir websitesinin sayfaları ne kadar çok görüntüleniyorsa bu websitesi o derece kalitelidir demektir. Haber sitelerinde otomatik olarak sayfaların yenilendiğine şahit olmuştursunuz.Bu haber siteleri kodlar içerisine sürekli refresh kodunu koyarlar ve böylece Alexa’dan sayfa görüntüleme bonusu alırlar.Tekil Hit faktörü: En az etken olan faktör budur. Çünkü spam kullanırsanız yada sitelere pop-up reklam verirsiniz hitiniz 1 günde 1 milyon olabilir ama bu sitenizin kaliteli bir site olduğu anlamına gelmez. Tekil hit grafiği sürekli takip ediliyor. Bir günlük hit patlaması sitenizi Alexa-Rank sıralamasında yerinden bile oynatmaz.Doğrudan adres / Yer imi faktörü ( Bookmarking ): Domain adresini arama motorlarından degilde direk adres yazarak kaç kişinin geldiğinin veriside kalite için önemli bir faktördür. Örneğin Facebook Alexa için kaliteli bir sitedir. Çünkü arama motorlarından yazarak siteye giriş yapan sayısı yok denecek kadar azdır.
Site sahibi olan kişiler genellikle sitesinin dünya üzerinde kaçıncı sırada olduğunu merak ederler. Özelliklede bu site blog ise sürekli güncel tutulması gerekmektedir.

Site sahibi olan kişiler genellikle sitesinin dünya üzerinde kaçıncı sırada olduğunu merak ederler. Özelliklede bu site blog ise sürekli güncel tutulması gerekmektedir. 

Alexa, sitenizin dünya üzerindeki yerini değişik kriterlere bakarak belirleyen önemli bir kuruluştur. Alexa, Türkiye’de pek popüler değildir ancak Dünya çapında baktığımızda reklam alım ve satımlarında, domain ücretlerinde, internet şirketlerinin satışlarında piyasa fiyatlarını belirlerken önemli bir etken haline gelmiştir.

Alexa, görünürde amazon.com şirketinin olsada aslında en büyük hissedarı microsoft şirketidir. Microsoft neden kendini ön planda tutmuyor diyebilirsiniz. Bunun sebebi tamamıyle microsoft’ un verileri topluyor gibi suçlamalara mağruz kalmamak için kendi yaptığı birşeydir.

Peki Alexa önemli birşeymidir?

Evet bizce Alexa çok önemlidir. Nasılki televizyon kanalları reytingleri adım adım takip ediyorsa site sahipleri içinde Alexa takip edilmesi gereken birşeydir. Yani tv kanalları ile internet sitelerini karşılaştırdığımızda reyting=alexa şeklinde bir denklem ortaya çıkıyor.

Alexa Değerleri neye göre belirleniyor?

Ziyaretçi Bağlılığı (  Visitor loyalty  ): En önemli kalite kriteri bu diyebiliriz. Yani bir web sitesini hep aynı ip adresleri takip ediyorsa bu web sitesinin ileride bir marka olma yönünde yol aldığının en önemli kanıtıdır.Ziyaretçilerin Sitede durma süresi ( Visits duration ): Ziyaretçiler bir websitesinde ne kadar uzun süre kalıyorsa o sitenin içerigi kalitelidir ki insanlar siteyi hemen terk etmiyordur. Virüslü sitelerde gezen kişiler 2-3 saniye içerisinde çıkarlar ki buda Alexa’nın pek hoşuna giden birşey değildir.

Sayfa Görüntülenme faktörü: Bir websitesinin sayfaları ne kadar çok görüntüleniyorsa bu websitesi o derece kalitelidir demektir. Haber sitelerinde otomatik olarak sayfaların yenilendiğine şahit olmuştursunuz.Bu haber siteleri kodlar içerisine sürekli refresh kodunu koyarlar ve böylece Alexa’dan sayfa görüntüleme bonusu alırlar.

Tekil Hit faktörü: En az etken olan faktör budur. Çünkü spam kullanırsanız yada sitelere pop-up reklam verirsiniz hitiniz 1 günde 1 milyon olabilir ama bu sitenizin kaliteli bir site olduğu anlamına gelmez. Tekil hit grafiği sürekli takip ediliyor. Bir günlük hit patlaması sitenizi Alexa-Rank sıralamasında yerinden bile oynatmaz.

Doğrudan adres / Yer imi faktörü ( Bookmarking ): Domain adresini arama motorlarından degilde direk adres yazarak kaç kişinin geldiğinin veriside kalite için önemli bir faktördür. Örneğin Facebook Alexa için kaliteli bir sitedir. Çünkü arama motorlarından yazarak siteye giriş yapan sayısı yok denecek kadar azdır.

img_20161007_012959.jpg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.