pendik escort bayan
ak

Akyurt'ta "Yaşayan Köy Projesi"

Siyaset 08.05.2017 - 16:03, Güncelleme: 08.05.2017 - 16:03
 

Akyurt'ta "Yaşayan Köy Projesi"

ANKARA (AA) - Akyurt'ta geçen yıl başlatılan "Yaşayan Köy Projesi" ile tarım ve hayvancılık ürünlerinin yanı sıra ilçeye özgü el işi, ev yapımı...

ANKARA (AA) - Akyurt'ta geçen yıl başlatılan "Yaşayan Köy Projesi" ile tarım ve hayvancılık ürünlerinin yanı sıra ilçeye özgü el işi, ev yapımı yiyecekler gibi ürünlerin tanıtımı amaçlanıyor.Proje kapsamında Güzelhisar Mahallesi'nde kurulan satış standının açılışında konuşan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, çok sayıda projeye imza atmış bir belediye olarak bu projenin kendilerinde farklı bir yeri olduğunu söyledi.Projenin diğerlerinden farklı olarak doğrudan vatandaşın katılımıyla gerçekleştiğini dile getiren Ayantaş, "Daha önce de Kaymakamlığımız ile 'Ankara Armudu' projesine imza attık. 3 yıl önce dikilen ağaçlardan, yakında ciddi miktarda armut elde edeceğiz. Böylece unutulan Ankara armudunu yeniden Ankara’ya sunacağız." dedi.Ayantaş, Güzelhisar halkının ürettiği yöresel ürünlerini burada satacaklarına işaret ederek, "Bu sayede burası Ankara'nın en gözde mesire yerlerinden birine dönüşerek, Harikalar Diyarı ve Göksu Parkı'ndan farkı kalmayacak. Güzelhisar için başka bir projemiz de buranın adının eskiden Kızılhisar olması nedeniyle burada bir hisar yapmak. Arkamızda yüksek bir tepe var. Bu tepeye insanların yemek yiyebileceği, manzara izleyebileceği bir kale yapmayı istiyoruz. Turizm odaklı bu projelerle Ankara’da adını duyuran, farkını hissettiren bir belediye haline geldik." diye konuştu.Proje koordinatörü ve Akyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ömer Ünal, projenin amacının unutulmaya yüz tutmuş değerleri yeniden gün yüzüne çıkarmak için bu bölgede bir hareketlilik oluşturmak olduğunu belirterek, "198 bin lira maliyeti olan projenin 156 bin lirasını Ankara Kalkınma Ajansı, 42 bin lirasını ise Akyurt Belediyesi karşılamıştır. Proje sahibi Akyurt Belediyesi, Akyurt Halk Eğitim Merkezi ve Atlı Doğa Gezginleri proje ortağımızdır." ifadesini kullandı.Açılışa, Akyurt Kaymakamı Osman Altın, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
ANKARA (AA) - Akyurt'ta geçen yıl başlatılan "Yaşayan Köy Projesi" ile tarım ve hayvancılık ürünlerinin yanı sıra ilçeye özgü el işi, ev yapımı...

ANKARA (AA) - Akyurt'ta geçen yıl başlatılan "Yaşayan Köy Projesi" ile tarım ve hayvancılık ürünlerinin yanı sıra ilçeye özgü el işi, ev yapımı yiyecekler gibi ürünlerin tanıtımı amaçlanıyor.

Proje kapsamında Güzelhisar Mahallesi'nde kurulan satış standının açılışında konuşan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, çok sayıda projeye imza atmış bir belediye olarak bu projenin kendilerinde farklı bir yeri olduğunu söyledi.

Projenin diğerlerinden farklı olarak doğrudan vatandaşın katılımıyla gerçekleştiğini dile getiren Ayantaş, "Daha önce de Kaymakamlığımız ile 'Ankara Armudu' projesine imza attık. 3 yıl önce dikilen ağaçlardan, yakında ciddi miktarda armut elde edeceğiz. Böylece unutulan Ankara armudunu yeniden Ankara’ya sunacağız." dedi.

Ayantaş, Güzelhisar halkının ürettiği yöresel ürünlerini burada satacaklarına işaret ederek, "Bu sayede burası Ankara'nın en gözde mesire yerlerinden birine dönüşerek, Harikalar Diyarı ve Göksu Parkı'ndan farkı kalmayacak. Güzelhisar için başka bir projemiz de buranın adının eskiden Kızılhisar olması nedeniyle burada bir hisar yapmak. Arkamızda yüksek bir tepe var. Bu tepeye insanların yemek yiyebileceği, manzara izleyebileceği bir kale yapmayı istiyoruz. Turizm odaklı bu projelerle Ankara’da adını duyuran, farkını hissettiren bir belediye haline geldik." diye konuştu.

Proje koordinatörü ve Akyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ömer Ünal, projenin amacının unutulmaya yüz tutmuş değerleri yeniden gün yüzüne çıkarmak için bu bölgede bir hareketlilik oluşturmak olduğunu belirterek, "198 bin lira maliyeti olan projenin 156 bin lirasını Ankara Kalkınma Ajansı, 42 bin lirasını ise Akyurt Belediyesi karşılamıştır. Proje sahibi Akyurt Belediyesi, Akyurt Halk Eğitim Merkezi ve Atlı Doğa Gezginleri proje ortağımızdır." ifadesini kullandı.

Açılışa, Akyurt Kaymakamı Osman Altın, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.