pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Akşener Gemerek Hakimini HSYK'ya şikayet etti

04.05.2016 - 01:12, Güncelleme: 04.05.2016 - 01:12
 

Akşener Gemerek Hakimini HSYK'ya şikayet etti

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararına rağmen farklı karar çıkarma girişiminde bulunan Gemerek Hakimi İlhan Işık'ı HSYK'ya şikayet etti.Kaynak: Akşener Gemerek Hakimini HSYK'ya şikayet etti

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararına rağmen farklı karar çıkarma girişiminde bulunan Gemerek Hakimi İlhan Işık'ı HSYK'ya şikayet etti.MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Sivas Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık'ı, "Çağrı heyetince MHP'ye yapılan olağanüstü kongre çağrısının tedbiren durdurulmasına" dair kararı usul ve yasaya ayrı olduğu gerekçesiyle HSYK'ya şikayet etti. SADECE YARGITAY KARAR VEREBİLİRMeral Akşener'in şikayet dilekçesinde, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararı verdikten sonra, bu dosyayla ilgili yerel mahkemece ve mahkemelerce dosyadan el çekilmiş olacağı, bu karar hakkında Hukuk Mahkemeleri Kanunu (HMK) ve hukukun genel ilkeleri uyarınca artık tehiri icra kararı verme yetkisinin yalnız ve yalnız Yargıtay'ın ilgili dairesine ait olacağı belirtildi. YAPILAN YETKİ GASPIDIR Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla ilgili ihtiyati tedbir kararı verme ve bu kararın uygulanmasını durdurma yetkisinin bulunmadığı kaydedildi. Dilekçede, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık'ın Yargıtay'ın yetkisini kullandığı ve yetki gasbıyla bu kararı tespit ettiği ifade edildi. Kaynak: Yeni Çağ Gazetesi
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararına rağmen farklı karar çıkarma girişiminde bulunan Gemerek Hakimi İlhan Işık'ı HSYK'ya şikayet etti.Kaynak: Akşener Gemerek Hakimini HSYK'ya şikayet etti

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararına rağmen farklı karar çıkarma girişiminde bulunan Gemerek Hakimi İlhan Işık'ı HSYK'ya şikayet etti.

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Sivas Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık'ı, "Çağrı heyetince MHP'ye yapılan olağanüstü kongre çağrısının tedbiren durdurulmasına" dair kararı usul ve yasaya ayrı olduğu gerekçesiyle HSYK'ya şikayet etti.

 

SADECE YARGITAY KARAR VEREBİLİR

Meral Akşener'in şikayet dilekçesinde, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararı verdikten sonra, bu dosyayla ilgili yerel mahkemece ve mahkemelerce dosyadan el çekilmiş olacağı, bu karar hakkında Hukuk Mahkemeleri Kanunu (HMK) ve hukukun genel ilkeleri uyarınca artık tehiri icra kararı verme yetkisinin yalnız ve yalnız Yargıtay'ın ilgili dairesine ait olacağı belirtildi.

 

YAPILAN YETKİ GASPIDIR

 

Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla ilgili ihtiyati tedbir kararı verme ve bu kararın uygulanmasını durdurma yetkisinin bulunmadığı kaydedildi. Dilekçede, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İlhan Işık'ın Yargıtay'ın yetkisini kullandığı ve yetki gasbıyla bu kararı tespit ettiği ifade edildi.

 

Kaynak: Yeni Çağ Gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.