pendik escort bayan
ak

Aksaray’da Nohut Hasatı Başladı

30.07.2016 - 11:43, Güncelleme: 30.07.2016 - 11:43
 

Aksaray’da Nohut Hasatı Başladı

AKSARAY (AA) - Aksaray'da nohut hasat döneminin başlaması nedeniyle mevsimlik tarım işçilerinin sayısında artış yaşanıyor.Şanlıurfa’dan gelen yaklaşık...

AKSARAY (AA) - Aksaray'da nohut hasat döneminin başlaması nedeniyle mevsimlik tarım işçilerinin sayısında artış yaşanıyor.Şanlıurfa’dan gelen yaklaşık 100 tarım işçisi, Ortaköy'e bağlı Çavdarlı köyünde kendileri için yapılan alanlara gelerek nohut tarlalarında çalışıyor. İşçilerden Mehmet Sarıbatur, yaptığı açıklamada, çalışma durumuna göre sürekli şehir değiştirdiklerini söyledi.Ailesi ile hasat dönemlerine göre Şanlıurfa'dan göç ettiklerini belirten Sarıbatur, "Günlük 40 lira yevmiye ile çalışıyoruz. Eylül ayına kadar burada bulunarak hasadı gerçekleştireceğiz. 8 kişilik bir aileyiz. Onların da yardımıyla bu işi hep beraber bitireceğiz." diye konuştu.Çiftçilikle uğraşan Hasan Aktaş ise bu yıl nohut hasadından yüksek ürün elde edeceklerine inandığını belirterek, "Bu yıl şükür ekimini yaptığımız nohut çok verimli geçti. 50 dekar alanda nohutum var ve mevsimlik işçilerin yardımı ile topluyoruz. Mevsimlik tarım işçileri, işlerimizi bir hayli kolaylaştırıyor." dedi.
AKSARAY (AA) - Aksaray'da nohut hasat döneminin başlaması nedeniyle mevsimlik tarım işçilerinin sayısında artış yaşanıyor.Şanlıurfa’dan gelen yaklaşık...

AKSARAY (AA) - Aksaray'da nohut hasat döneminin başlaması nedeniyle mevsimlik tarım işçilerinin sayısında artış yaşanıyor.

Şanlıurfa’dan gelen yaklaşık 100 tarım işçisi, Ortaköy'e bağlı Çavdarlı köyünde kendileri için yapılan alanlara gelerek nohut tarlalarında çalışıyor.

İşçilerden Mehmet Sarıbatur, yaptığı açıklamada, çalışma durumuna göre sürekli şehir değiştirdiklerini söyledi.

Ailesi ile hasat dönemlerine göre Şanlıurfa'dan göç ettiklerini belirten Sarıbatur, "Günlük 40 lira yevmiye ile çalışıyoruz. Eylül ayına kadar burada bulunarak hasadı gerçekleştireceğiz. 8 kişilik bir aileyiz. Onların da yardımıyla bu işi hep beraber bitireceğiz." diye konuştu.

Çiftçilikle uğraşan Hasan Aktaş ise bu yıl nohut hasadından yüksek ürün elde edeceklerine inandığını belirterek, "Bu yıl şükür ekimini yaptığımız nohut çok verimli geçti. 50 dekar alanda nohutum var ve mevsimlik işçilerin yardımı ile topluyoruz. Mevsimlik tarım işçileri, işlerimizi bir hayli kolaylaştırıyor." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.