pendik escort bayan
ak

Aksaray'da İnovasyon Konferansı

24.11.2017 - 10:23, Güncelleme: 24.11.2017 - 10:23
 

Aksaray'da İnovasyon Konferansı

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, "Gelenekten Geleceğe Kültürümüzü Ürünleştiriyoruz" projesi kapsamında inovasyon, ARGE ve patent konulu konferans düzenlendi.Aksaray...

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, "Gelenekten Geleceğe Kültürümüzü Ürünleştiriyoruz" projesi kapsamında inovasyon, ARGE ve patent konulu konferans düzenlendi.Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Şahin, Bilim ve Sanat Merkezi'nde yaptığı konuşmada, günümüzde tasarım ve inovasyonun ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.Yapılan tasarımların teknolojiye dönüştürülmesi için araştırma geliştirme çalışmalarının katlanarak devam etmesi gerektiğini ifade eden Şahin, yapılan bu ARGE çalışmalarının yüzde 3'ünün bile patentinin alınmasının dünya genelinde büyük bir başarı olduğunu aktardı.Proje koordinatörü Celal Öngün de Türklerin eskiden ad kazanma kültürü ile inovasyon ve patentin mantık olarak aynı olduğunu belirtti. Dünyada ilk kez Türklerin sistemli bir şekilde bu çalışmaları yaptığını dile getiren Öngün, Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ile yapılacak bir patent yarışması olan ''Ad Kazanma Yarışması''nı düzenleyeceklerini kaydetti.Konferansa ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Hikmet Ün, Doç. Dr. Tarık Sevindi, Aksaray Üniversitesi Okçuluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kürşat Aktepe, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
AKSARAY (AA) - Aksaray'da, "Gelenekten Geleceğe Kültürümüzü Ürünleştiriyoruz" projesi kapsamında inovasyon, ARGE ve patent konulu konferans düzenlendi.Aksaray...

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, "Gelenekten Geleceğe Kültürümüzü Ürünleştiriyoruz" projesi kapsamında inovasyon, ARGE ve patent konulu konferans düzenlendi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Şahin, Bilim ve Sanat Merkezi'nde yaptığı konuşmada, günümüzde tasarım ve inovasyonun ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.

Yapılan tasarımların teknolojiye dönüştürülmesi için araştırma geliştirme çalışmalarının katlanarak devam etmesi gerektiğini ifade eden Şahin, yapılan bu ARGE çalışmalarının yüzde 3'ünün bile patentinin alınmasının dünya genelinde büyük bir başarı olduğunu aktardı.

Proje koordinatörü Celal Öngün de Türklerin eskiden ad kazanma kültürü ile inovasyon ve patentin mantık olarak aynı olduğunu belirtti.

Dünyada ilk kez Türklerin sistemli bir şekilde bu çalışmaları yaptığını dile getiren Öngün, Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ile yapılacak bir patent yarışması olan ''Ad Kazanma Yarışması''nı düzenleyeceklerini kaydetti.

Konferansa ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Hikmet Ün, Doç. Dr. Tarık Sevindi, Aksaray Üniversitesi Okçuluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kürşat Aktepe, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.