pendik escort bayan
ak

Aksaray'da Çiftçilere Eğitim

14.11.2018 - 16:33, Güncelleme: 14.11.2018 - 16:33
 

Aksaray'da Çiftçilere Eğitim

AKSARAY (AA) - Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından örtü altı sebze yetiştiriciliği yapan çiftçilere yönelik sebzelerde hastalık ve zararlılarına...

AKSARAY (AA) - Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından örtü altı sebze yetiştiriciliği yapan çiftçilere yönelik sebzelerde hastalık ve zararlılarına karşı eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Merkeze bağlı Gücünkaya köyünde gerçekleştirilen eğitim programında üreticilerle görüşen Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, köylerde örtü altı yetiştiriciliğinin yaygınlaştığını söyledi. Bitkisel üretimin teşviki ve hazırlanan projelerle üreticilerin bu alanda kendilerini geliştirdiğini kaydeden Saklav, "Sebze yetiştiriciliğinde verim ve kaliteyi en üst seviyeye çıkarabilmek amacı ile ürünlerimize arız olan hastalık ve zararlılar ile mücadele etmemiz gerekiyor. Bu mücadeleyi gerçekleştirirken de hastalık ya da zararlıları tanıyıp ona göre mücadele edilmelidir. Bu amaçla üreticilerimize yönelik bu tür eğitim ve bilgilendirme programları düzenliyoruz." dedi.30 çiftçinin katıldığı eğitim programında konu uzmanı teknik personeller tarafından sebze hastalık ve zararlıları ile ilgili bilgilendirmeler yaparak mücadele yöntemleri anlatıldı.
AKSARAY (AA) - Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından örtü altı sebze yetiştiriciliği yapan çiftçilere yönelik sebzelerde hastalık ve zararlılarına...

AKSARAY (AA) - Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından örtü altı sebze yetiştiriciliği yapan çiftçilere yönelik sebzelerde hastalık ve zararlılarına karşı eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Merkeze bağlı Gücünkaya köyünde gerçekleştirilen eğitim programında üreticilerle görüşen Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, köylerde örtü altı yetiştiriciliğinin yaygınlaştığını söyledi.

Bitkisel üretimin teşviki ve hazırlanan projelerle üreticilerin bu alanda kendilerini geliştirdiğini kaydeden Saklav, "Sebze yetiştiriciliğinde verim ve kaliteyi en üst seviyeye çıkarabilmek amacı ile ürünlerimize arız olan hastalık ve zararlılar ile mücadele etmemiz gerekiyor. Bu mücadeleyi gerçekleştirirken de hastalık ya da zararlıları tanıyıp ona göre mücadele edilmelidir. Bu amaçla üreticilerimize yönelik bu tür eğitim ve bilgilendirme programları düzenliyoruz." dedi.

30 çiftçinin katıldığı eğitim programında konu uzmanı teknik personeller tarafından sebze hastalık ve zararlıları ile ilgili bilgilendirmeler yaparak mücadele yöntemleri anlatıldı.





Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.