pendik escort bayan
ak

Aksaray'da At Binicilik Tesisi Yapılacak

25.02.2018 - 13:43, Güncelleme: 25.02.2018 - 13:43
 

Aksaray'da At Binicilik Tesisi Yapılacak

AKSARAY (AA) - Aksaray Belediyesi, At Binicilik Tesisi kuracak. Aksaray Belediyesinden alınan bilgiye göre, "güzel atlar diyarı” anlamına gelen Kapodokya...

AKSARAY (AA) - Aksaray Belediyesi, At Binicilik Tesisi kuracak. Aksaray Belediyesinden alınan bilgiye göre, "güzel atlar diyarı” anlamına gelen Kapodokya bölgesinin de içinde yer aldığı Aksaray'da bu unvana yakışır bir tesis yapılacak. Aksaray Belediyesince at binme sporunun yaygınlaşması amacıyla kurulacak tesis, bin 500 metrekare kapalı alan, 6 bin metrekare açık alan, 14 kapalı at ahırı, 3 açık salma alanı, üstü kapalı gezinme alanı, kafeterya, dinlenme alanları, yürüyüş parkuru ve balıklı göletten oluşacak.Tacin Mahallesi'nde hobi bahçelerinin ve hayvan barınağının yanında kurulacak tesisin 3 ayda tammamlanması planlanıyor. Turistlere de hizmet verecek olan tesiste, at biniciliğiyle ilgili eğitim programı da hazırlanacak. İsteyen günü birlik gelip at binecek isteyen de belli bir süreyi kapsayan kurlara katılabilecek. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Aksaray'ın Kapodakya'nın batı kapısı olduğunu, bu bölgenin öteden beri güzel atlar diyarı olarak anıldığını belirtti.Yapılacak tesisin turizme önemli katkı sunacağını ifade eden Yazgı, şunları kaydetti:"Aksaray'ın turizm gelirlerini arttırmaya yönelik, bize gelen talepleri de değerlendiriyoruz. Bu kapsamda ilimizde en büyük eksiklerden biri de böyle bir tesisti. At binme bizim ata sporumuz. Biz bu sporu tekrar canlandırmak ve turizme böyle bir tesisi kazandırmak amacıyla yola çıktık. Çok kısa süre bu tesisi tamamlayarak bu yaz hayata geçirmeyi planlıyoruz. Belediye olarak Aksaray'a hizmetlerimiz devam edecek."
AKSARAY (AA) - Aksaray Belediyesi, At Binicilik Tesisi kuracak. Aksaray Belediyesinden alınan bilgiye göre, "güzel atlar diyarı” anlamına gelen Kapodokya...

AKSARAY (AA) - Aksaray Belediyesi, At Binicilik Tesisi kuracak.

Aksaray Belediyesinden alınan bilgiye göre, "güzel atlar diyarı” anlamına gelen Kapodokya bölgesinin de içinde yer aldığı Aksaray'da bu unvana yakışır bir tesis yapılacak.

Aksaray Belediyesince at binme sporunun yaygınlaşması amacıyla kurulacak tesis, bin 500 metrekare kapalı alan, 6 bin metrekare açık alan, 14 kapalı at ahırı, 3 açık salma alanı, üstü kapalı gezinme alanı, kafeterya, dinlenme alanları, yürüyüş parkuru ve balıklı göletten oluşacak.

Tacin Mahallesi'nde hobi bahçelerinin ve hayvan barınağının yanında kurulacak tesisin 3 ayda tammamlanması planlanıyor.

Turistlere de hizmet verecek olan tesiste, at biniciliğiyle ilgili eğitim programı da hazırlanacak. İsteyen günü birlik gelip at binecek isteyen de belli bir süreyi kapsayan kurlara katılabilecek.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Aksaray'ın Kapodakya'nın batı kapısı olduğunu, bu bölgenin öteden beri güzel atlar diyarı olarak anıldığını belirtti.

Yapılacak tesisin turizme önemli katkı sunacağını ifade eden Yazgı, şunları kaydetti:

"Aksaray'ın turizm gelirlerini arttırmaya yönelik, bize gelen talepleri de değerlendiriyoruz. Bu kapsamda ilimizde en büyük eksiklerden biri de böyle bir tesisti. At binme bizim ata sporumuz. Biz bu sporu tekrar canlandırmak ve turizme böyle bir tesisi kazandırmak amacıyla yola çıktık. Çok kısa süre bu tesisi tamamlayarak bu yaz hayata geçirmeyi planlıyoruz. Belediye olarak Aksaray'a hizmetlerimiz devam edecek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.