pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Aksa Enerji'nin Gana'daki Santrali Aralıkta Hizmete Girecek

Spor 02.11.2016 - 14:13, Güncelleme: 02.11.2016 - 14:13
 

Aksa Enerji'nin Gana'daki Santrali Aralıkta Hizmete Girecek

Aksa Enerji Üst Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Uygun:- "Aralık ayında Gana Cumhuriyeti’ndeki santrali faaliyete geçireceğiz. Yeni anlaşmalar ile Afrika ülkelerinde Aksa Enerji’nin varlığını güçlendireceğiz"

İSTANBUL (AA) - Aksa Enerji, geçen yıl Gana Cumhuriyeti Hükümeti ile anlaştığı 370 megavatlık enerji santralini, Aralık ayı itibarıyla aşamalı olarak devreye alacağını duyurdu. Aksa Enerji'den yapılan açıklamaya göre, şirket, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu’nda görüşmelerini hem bakan hem de şirket düzeyinde sürdürüyor. Son dönemde enerji ihtiyacı artan Afrika kıtasının, Aksa Enerji’nin yeni odağı olduğu belirtilen açıklamada, Türkiye’deki enerji sektöründe yaşanan arz fazlası nedeniyle yönünü yurt dışına çeviren şirketin, yatırımlarıyla kıta ülkelerindeki enerji sorununa çözüm getirdiği belirtildi. Aksa Enerji, aşamalı olarak devreye alacağı santralde üreteceği enerji ile Gana’nın elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 22’sini karşılayabilecek. - Madagaskar'da 120 megavatlık santral Açıklamada görüşlerine yer verilen Aksa Enerji Üst Yöneticisi Cüneyt Uygun, Gana Cumhuriyeti ve Madagaskar Cumhuriyeti ile imzaladıkları anlaşmalara yenilerini ekleyeceklerini belirterek, şunları kaydetti: "Aralık ayında Gana Cumhuriyeti’ndeki santrali faaliyete geçireceğiz. Yeni anlaşmalar ile Afrika ülkelerinde Aksa Enerji’nin varlığını güçlendireceğiz. Bölgede santral kurma vaadini yerine getirmemiş enerji yatırımcıları nedeniyle Afrika pazarında güven çok önemli. Aksa Enerji olarak bölgede farkımızı ortaya koyduk. Gana'daki proje inşaatımız devam ederken ağustos ayında Madagaskar Cumhuriyeti ile 120 megavat kapasiteli bir fuel-oil santralinin kurulması ve üretilen elektriğin 20 yıl süreyle garantili satışının yapılması için anlaştık. Afrika kıtasındaki bu ikinci projemiz, şirketimizin yurt dışına açılım stratejisinin hayata geçirilmesi açısından önemli bir adım oldu." Madagaskar santralinin yılda yaklaşık 700 bin megavat garantili satış yapacağını öngördüklerini aktaran Uygun, başka Afrika ülkeleriyle görüşmelerinin de devam ettiğini vurguladı. Gelecek dönemde Türkiye’deki fuel-oil santrallerini diğer Afrika ülkelerine de taşımaya devam edeceklerini duyuran Uygun, "Önceliğimiz, elimizdeki kaynakları kullanarak Afrika’nın her yerine elektrik ulaştırmak. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu’nda bu hedefimize bir adım daha yaklaştık." değerlendirmesinde bulundu.Afrika’ya Samsun, Hakkari, Şırnak ve Siirt’teki santralleri taşıyarak bölgedeki enerji talebine hızlı çözüm üreten Aksa Enerji, yeni ülkeler için Mardin'deki fuel-oil santrallerini de taşımayı planlıyor.
Aksa Enerji Üst Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Uygun:- "Aralık ayında Gana Cumhuriyeti’ndeki santrali faaliyete geçireceğiz. Yeni anlaşmalar ile Afrika ülkelerinde Aksa Enerji’nin varlığını güçlendireceğiz"

İSTANBUL (AA) - Aksa Enerji, geçen yıl Gana Cumhuriyeti Hükümeti ile anlaştığı 370 megavatlık enerji santralini, Aralık ayı itibarıyla aşamalı olarak devreye alacağını duyurdu.

Aksa Enerji'den yapılan açıklamaya göre, şirket, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu’nda görüşmelerini hem bakan hem de şirket düzeyinde sürdürüyor.

Son dönemde enerji ihtiyacı artan Afrika kıtasının, Aksa Enerji’nin yeni odağı olduğu belirtilen açıklamada, Türkiye’deki enerji sektöründe yaşanan arz fazlası nedeniyle yönünü yurt dışına çeviren şirketin, yatırımlarıyla kıta ülkelerindeki enerji sorununa çözüm getirdiği belirtildi.

Aksa Enerji, aşamalı olarak devreye alacağı santralde üreteceği enerji ile Gana’nın elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 22’sini karşılayabilecek.

- Madagaskar'da 120 megavatlık santral

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aksa Enerji Üst Yöneticisi Cüneyt Uygun, Gana Cumhuriyeti ve Madagaskar Cumhuriyeti ile imzaladıkları anlaşmalara yenilerini ekleyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Aralık ayında Gana Cumhuriyeti’ndeki santrali faaliyete geçireceğiz. Yeni anlaşmalar ile Afrika ülkelerinde Aksa Enerji’nin varlığını güçlendireceğiz. Bölgede santral kurma vaadini yerine getirmemiş enerji yatırımcıları nedeniyle Afrika pazarında güven çok önemli. Aksa Enerji olarak bölgede farkımızı ortaya koyduk. Gana'daki proje inşaatımız devam ederken ağustos ayında Madagaskar Cumhuriyeti ile 120 megavat kapasiteli bir fuel-oil santralinin kurulması ve üretilen elektriğin 20 yıl süreyle garantili satışının yapılması için anlaştık. Afrika kıtasındaki bu ikinci projemiz, şirketimizin yurt dışına açılım stratejisinin hayata geçirilmesi açısından önemli bir adım oldu."

Madagaskar santralinin yılda yaklaşık 700 bin megavat garantili satış yapacağını öngördüklerini aktaran Uygun, başka Afrika ülkeleriyle görüşmelerinin de devam ettiğini vurguladı.

Gelecek dönemde Türkiye’deki fuel-oil santrallerini diğer Afrika ülkelerine de taşımaya devam edeceklerini duyuran Uygun, "Önceliğimiz, elimizdeki kaynakları kullanarak Afrika’nın her yerine elektrik ulaştırmak. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu’nda bu hedefimize bir adım daha yaklaştık." değerlendirmesinde bulundu.

Afrika’ya Samsun, Hakkari, Şırnak ve Siirt’teki santralleri taşıyarak bölgedeki enerji talebine hızlı çözüm üreten Aksa Enerji, yeni ülkeler için Mardin'deki fuel-oil santrallerini de taşımayı planlıyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.