pendik escort bayan
ak

Aksa Enerji Kar Beklentisini Revize Etti

Spor 11.05.2017 - 14:13, Güncelleme: 11.05.2017 - 14:13
 

Aksa Enerji Kar Beklentisini Revize Etti

ANKARA (AA) - Aksa Enerji Üretim AŞ'nin, Afrika'daki santrallerinin tamamen aktif hale gelmesiyle faiz, amortisman ve vergi öncesi karının (FAVÖK) bu yıl...

ANKARA (AA) - Aksa Enerji Üretim AŞ'nin, Afrika'daki santrallerinin tamamen aktif hale gelmesiyle faiz, amortisman ve vergi öncesi karının (FAVÖK) bu yıl ve gelecek yıl artacağı bildirildi. Aksa'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, şirketin 2017 ve 2018 yıllarına yönelik mali beklentilerine yer verildi.Aksa Enerji tarafından Gana, Mali ve Madagaskar'daki elektrik santrallerinin devreye giriş tarihlerinin netlik kazanmasının ardından, bölgedeki garantili satış kontratlarının şirketin konsolide bütçesine etkisinin revize edildiği belirtildi.Şirket karının, bu yıl geçen yıla göre yüzde 30 artarak 187 milyon dolara yükseleceğinin beklendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:"2017 yılında gelirlerimizin yüzde 71'i Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti santrallerimiz ile ticaret faaliyetlerimizden sağlanırken, yüksek kar marjları nedeniyle FAVÖK'ümüzün yüzde 75'inin Afrika'daki santrallerimizden sağlanması beklenmektedir. Gelecek yıl ise Afrika santrallerinin tam yıl katkısıyla bu santrallerin konsolide FAVÖK'ümüzün yüzde 80'inden fazlasını oluşturması beklenmektedir. Söz konusu santrallerin 2018 yılında tüm yıl katkı yapması ile konsolide FAVÖK rakamının 2017 yılına göre dolar bazında yüzde 47 artarak 275 milyon dolara çıkacağı öngörülmektedir."
ANKARA (AA) - Aksa Enerji Üretim AŞ'nin, Afrika'daki santrallerinin tamamen aktif hale gelmesiyle faiz, amortisman ve vergi öncesi karının (FAVÖK) bu yıl...

ANKARA (AA) - Aksa Enerji Üretim AŞ'nin, Afrika'daki santrallerinin tamamen aktif hale gelmesiyle faiz, amortisman ve vergi öncesi karının (FAVÖK) bu yıl ve gelecek yıl artacağı bildirildi.

Aksa'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, şirketin 2017 ve 2018 yıllarına yönelik mali beklentilerine yer verildi.

Aksa Enerji tarafından Gana, Mali ve Madagaskar'daki elektrik santrallerinin devreye giriş tarihlerinin netlik kazanmasının ardından, bölgedeki garantili satış kontratlarının şirketin konsolide bütçesine etkisinin revize edildiği belirtildi.

Şirket karının, bu yıl geçen yıla göre yüzde 30 artarak 187 milyon dolara yükseleceğinin beklendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2017 yılında gelirlerimizin yüzde 71'i Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti santrallerimiz ile ticaret faaliyetlerimizden sağlanırken, yüksek kar marjları nedeniyle FAVÖK'ümüzün yüzde 75'inin Afrika'daki santrallerimizden sağlanması beklenmektedir. Gelecek yıl ise Afrika santrallerinin tam yıl katkısıyla bu santrallerin konsolide FAVÖK'ümüzün yüzde 80'inden fazlasını oluşturması beklenmektedir. Söz konusu santrallerin 2018 yılında tüm yıl katkı yapması ile konsolide FAVÖK rakamının 2017 yılına göre dolar bazında yüzde 47 artarak 275 milyon dolara çıkacağı öngörülmektedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.