pendik escort bayan
ak

"Akide Şekeri" Sanatseverlerle Buluşacak

17.06.2019 - 11:48, Güncelleme: 17.06.2019 - 11:48
 

"Akide Şekeri" Sanatseverlerle Buluşacak

Başkent'te "nöbetçi tiyatro" uygulaması kapsamında yarın Küçük Tiyatro Sahnesinde "Akide Şekeri" sahneye konulacak

ANKARA (AA) - Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen "nöbetçi tiyatro" uygulaması kapsamında bu hafta Ankara'da "Akide Şekeri" adlı oyun sahnelenecek. DT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, sanatsal faaliyetlerden yazın da yararlanılması için hayata geçirilen "nöbetçi tiyatro" uygulaması devam ediyor.Proje kapsamında bu zamana kadar Antalya DT'nin "Dördüncü Ay", Trabzon DT'nin "Ben Ödüyorum" ve İzmir DT'nin "Kaşıkçılar" adlı oyunları sahnelendi. Projenin dördüncü haftasında ise Bursa Devlet Tiyatrosunun sahnelediği "Akide Şekeri", yarın Küçük Tiyatro Sahnesinde izleyiciyle buluşacak. Ali Meriç'in yazdığı ve Cenk Turan'ın yönettiği oyun, güzeller güzeli Akide'nin ev ararken hayatının aşkını bulmasını sazlı, sözlü ve eğlenceli bir anlatımla sunacak. Geleneksel Türk tiyatrosunun vazgeçilmez motifi olan orta oyunu türündeki oyun, seyirciyi Kavuklu, Pişekar, Külhanbeyi ve Arap Bacı gibi renkli karakterlerle buluşturarak eski İstanbul komedisini sahneye yansıtacak.Dekor tasarımı Özge Akarsu'ya, kostüm tasarımı Fatma Sarıkurt'a, ışık tasarımı Ali Karaman'a ve dans düzeni Gizem Türköz'e ait olan "Akide Şekeri", 18-22 Haziran'da her akşam saat 18.00'de Küçük Tiyatro Sahnesinde izlenebilecek.
Başkent'te "nöbetçi tiyatro" uygulaması kapsamında yarın Küçük Tiyatro Sahnesinde "Akide Şekeri" sahneye konulacak

ANKARA (AA) - Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen "nöbetçi tiyatro" uygulaması kapsamında bu hafta Ankara'da "Akide Şekeri" adlı oyun sahnelenecek.

DT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, sanatsal faaliyetlerden yazın da yararlanılması için hayata geçirilen "nöbetçi tiyatro" uygulaması devam ediyor.

Proje kapsamında bu zamana kadar Antalya DT'nin "Dördüncü Ay", Trabzon DT'nin "Ben Ödüyorum" ve İzmir DT'nin "Kaşıkçılar" adlı oyunları sahnelendi.

Projenin dördüncü haftasında ise Bursa Devlet Tiyatrosunun sahnelediği "Akide Şekeri", yarın Küçük Tiyatro Sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

Ali Meriç'in yazdığı ve Cenk Turan'ın yönettiği oyun, güzeller güzeli Akide'nin ev ararken hayatının aşkını bulmasını sazlı, sözlü ve eğlenceli bir anlatımla sunacak.

Geleneksel Türk tiyatrosunun vazgeçilmez motifi olan orta oyunu türündeki oyun, seyirciyi Kavuklu, Pişekar, Külhanbeyi ve Arap Bacı gibi renkli karakterlerle buluşturarak eski İstanbul komedisini sahneye yansıtacak.

Dekor tasarımı Özge Akarsu'ya, kostüm tasarımı Fatma Sarıkurt'a, ışık tasarımı Ali Karaman'a ve dans düzeni Gizem Türköz'e ait olan "Akide Şekeri", 18-22 Haziran'da her akşam saat 18.00'de Küçük Tiyatro Sahnesinde izlenebilecek.

"Akide Şekeri" Sanatseverlerle Buluşacak

"Akide Şekeri" Sanatseverlerle Buluşacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.