pendik escort bayan
ak

Akciğer kanserini hobileriyle yendi

Yaşam 05.10.2016 - 12:30, Güncelleme: 05.10.2016 - 12:30
 

Akciğer kanserini hobileriyle yendi

SİVAS'ta 3 yıl önce akciğer kanserine yakalanan 52 yaşındaki Hasan Yıldırım, hastalığını öğrendikten sonra hobi olarak eski eşyalar biriktirip moralini...

SİVAS'ta 3 yıl önce akciğer kanserine yakalanan 52 yaşındaki Hasan Yıldırım, hastalığını öğrendikten sonra hobi olarak eski eşyalar biriktirip moralini yüksek tuttuğunu ve bu şekilde eski sağlığına kavuştuğunu söyledi.Sivas'ta merkeze bağlı Gazi köyünde oturan 5 çocuk babası Hasan Yıldırım, 3 yıl önce öksürük şikayetiyle gittiği hastanede akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Bunun üzerine tedavi görmeye başlayan Yıldırım'dan çalışmayı bırakması ve moralini de yüksek tutması istendi. Köyde çiftçilik yapan Yıldırım, çalışmayı bıraktıktan sonra iki ay hastanede yatarak radyoterapi ve kemoterapi tedavisi gördü. Daha sonra köyüne dönen Yıldırım, moralini yüksek tutmak için çeşitli hobiler edinmeye karar verdi. Bir süre bahçe işleriyle uğraşan Yıldırım, sıkılınca başka hobiler aradı. Arkadaşlarının yardımıyla evinin bahçesine çardak yapan Yıldırım, daha sonra kendi köyünü ve çevre köyleri gezerek eski eşyalar toplamaya başladı. Eski tarım aletleri, müzik aletleri, küp vazo ve testi gibi geçmişe ait izler taşıyan eşyalar bulduğunda moral bulan Yıldırım, bu alışkanlığını 3 yıl boyunca sürdürdü. Köy köy gezip eşya toplayan Yıldırım, bu eşyaları da evinin bahçesindeki çardağa asarak sergilemeye başladı. Hastalığı nedeniyle 3 ayda bir kendisine ödenen bin lirayla geçimini sağlayan Yıldırım, köy halkının da her zaman maddi ve manevi destekte bulunduğunu söyledi. Hobileri sayesinde moralini yüksek tuttuğunu ve akciğer kanseri bu şekilde yendiğini belirten Yıldırım, "3 yıl önce bir öksürüğe yakalandım. Muayene olmaya gittiğimde kansersin dediler ve hastaneye yatırdılar. Bir süre kemoterapi tedavisi gördüm. Daha sonra 3 ayda bir kontrole gitmeye başladım. Doktorlar, "Çalışmayacaksın, moralini yüksek tutacaksın" dediler. Ben de hastalığı yenmek için çevreden eski eşyalar toplamaya başladım. Bunları topladıkça da moral bulduğumu fark ettim. Çünkü ben bunları toplarken bulduğum eşyalar için sevinirdim. Bunları çardağa asıp biriktirince kendimi iyi hissetmeye başladım. Ve daha sonra kontrollerim 3 aydan 6 aya çıktı. Şu anda çok şükür iyiyim. Hastalığımı yenmeye çalıştım ve yendim de çok şükür. Bütün kanser olanlara da tavsiyemdir, hastalığı yenmek için morallerini yüksek tutsunlar" dedi.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ta 3 yıl önce akciğer kanserine yakalanan 52 yaşındaki Hasan Yıldırım, hastalığını öğrendikten sonra hobi olarak eski eşyalar biriktirip moralini...

SİVAS'ta 3 yıl önce akciğer kanserine yakalanan 52 yaşındaki Hasan Yıldırım, hastalığını öğrendikten sonra hobi olarak eski eşyalar biriktirip moralini yüksek tuttuğunu ve bu şekilde eski sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Sivas'ta merkeze bağlı Gazi köyünde oturan 5 çocuk babası Hasan Yıldırım, 3 yıl önce öksürük şikayetiyle gittiği hastanede akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Bunun üzerine tedavi görmeye başlayan Yıldırım'dan çalışmayı bırakması ve moralini de yüksek tutması istendi. Köyde çiftçilik yapan Yıldırım, çalışmayı bıraktıktan sonra iki ay hastanede yatarak radyoterapi ve kemoterapi tedavisi gördü.

Daha sonra köyüne dönen Yıldırım, moralini yüksek tutmak için çeşitli hobiler edinmeye karar verdi. Bir süre bahçe işleriyle uğraşan Yıldırım, sıkılınca başka hobiler aradı. Arkadaşlarının yardımıyla evinin bahçesine çardak yapan Yıldırım, daha sonra kendi köyünü ve çevre köyleri gezerek eski eşyalar toplamaya başladı. Eski tarım aletleri, müzik aletleri, küp vazo ve testi gibi geçmişe ait izler taşıyan eşyalar bulduğunda moral bulan Yıldırım, bu alışkanlığını 3 yıl boyunca sürdürdü. Köy köy gezip eşya toplayan Yıldırım, bu eşyaları da evinin bahçesindeki çardağa asarak sergilemeye başladı.

Hastalığı nedeniyle 3 ayda bir kendisine ödenen bin lirayla geçimini sağlayan Yıldırım, köy halkının da her zaman maddi ve manevi destekte bulunduğunu söyledi. Hobileri sayesinde moralini yüksek tuttuğunu ve akciğer kanseri bu şekilde yendiğini belirten Yıldırım, "3 yıl önce bir öksürüğe yakalandım. Muayene olmaya gittiğimde kansersin dediler ve hastaneye yatırdılar. Bir süre kemoterapi tedavisi gördüm. Daha sonra 3 ayda bir kontrole gitmeye başladım. Doktorlar, "Çalışmayacaksın, moralini yüksek tutacaksın" dediler. Ben de hastalığı yenmek için çevreden eski eşyalar toplamaya başladım. Bunları topladıkça da moral bulduğumu fark ettim. Çünkü ben bunları toplarken bulduğum eşyalar için sevinirdim. Bunları çardağa asıp biriktirince kendimi iyi hissetmeye başladım. Ve daha sonra kontrollerim 3 aydan 6 aya çıktı. Şu anda çok şükür iyiyim. Hastalığımı yenmeye çalıştım ve yendim de çok şükür. Bütün kanser olanlara da tavsiyemdir, hastalığı yenmek için morallerini yüksek tutsunlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Akciğer kanserini hobileriyle yendi

Akciğer kanserini hobileriyle yendi

Akciğer kanserini hobileriyle yendi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.