pendik escort bayan
ak

Akbank'ın Sendikasyonuna Yüzde 100'ün Üzerinde Talep

Spor 22.03.2017 - 11:58, Güncelleme: 22.03.2017 - 11:58
 

Akbank'ın Sendikasyonuna Yüzde 100'ün Üzerinde Talep

Akbank'ın geçen yıl mart ayında aldığı toplam karşılığı 1,2 milyar dolarlık sendikasyon kredisini yenilemek üzere gerçekleştirdiği işleme yüzde 100'ün üstünde talep geldi

İSTANBUL (AA) - Akbank'ın toplam 1,2 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisine yüzde 100'ün üzerinde talep geldi.Banka açıklamasına göre, Akbank'ın geçen yıl mart ayında aldığı toplam karşılığı 1,2 milyar dolarlık sendikasyon kredisini yenilemek üzere gerçekleştirdiği işleme yüzde 100'ün üstünde talep geldi. Kreditörlere 8 yeni banka katıldı.İki bölümden oluşan sendikasyon kredisinin 1 milyar dolarlık bölümü 1 yıl, yaklaşık 200 milyon dolarlık bölümü de 2 yıl vadeli olarak sağlandı. Kredinin maliyeti Libor/Euribor üzerine 1 yılda yüzde 1,45/1,35, iki yılda yüzde 2,20 olarak gerçekleşti.Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, 4 kat talep gören sermaye benzeri tahvil ihracının üzerinden henüz bir ay dahi geçmeden, bu kez sendikasyon kredileriyle uluslararası piyasalarda yatırımcılardan yine büyük ilgi gördüklerine dikkati çekti.Binbaşgil, şu açıklamalarda bulundu:"Ekonomimizin gelişimi için en iyi koşullarda kaynak sağlamaya devam ediyoruz. Sendikasyonlarımıza geleneksel olarak katılan yatırımcıların yanı sıra, Çin, Hindistan, İtalya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Avusturya ve Japonya'dan 8 yeni banka da bu işlemimize katıldı. İşlemimize katılan yeni yatırımcıların bulunması, Türkiye'ye yabancı ilgisinin arttığının önemli bir göstergesi.Güçlü bilançomuz, yüksek marka gücümüz ve yurt dışı borçlanma işlemlerindeki yetkinliğimiz ile sendikasyonlarda gelenekselleşen 1 yıl vadenin ötesine geçerek 2 yıl vadeli borçlanma da gerçekleştirdik. Reel sektör ve ekonomimizin atılımları için son 6 ayda yurt dışından temin ettiğimiz finansman tutarı 2,7 milyar doların üstüne çıktı."
Akbank'ın geçen yıl mart ayında aldığı toplam karşılığı 1,2 milyar dolarlık sendikasyon kredisini yenilemek üzere gerçekleştirdiği işleme yüzde 100'ün üstünde talep geldi

İSTANBUL (AA) - Akbank'ın toplam 1,2 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisine yüzde 100'ün üzerinde talep geldi.

Banka açıklamasına göre, Akbank'ın geçen yıl mart ayında aldığı toplam karşılığı 1,2 milyar dolarlık sendikasyon kredisini yenilemek üzere gerçekleştirdiği işleme yüzde 100'ün üstünde talep geldi. Kreditörlere 8 yeni banka katıldı.

İki bölümden oluşan sendikasyon kredisinin 1 milyar dolarlık bölümü 1 yıl, yaklaşık 200 milyon dolarlık bölümü de 2 yıl vadeli olarak sağlandı. Kredinin maliyeti Libor/Euribor üzerine 1 yılda yüzde 1,45/1,35, iki yılda yüzde 2,20 olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, 4 kat talep gören sermaye benzeri tahvil ihracının üzerinden henüz bir ay dahi geçmeden, bu kez sendikasyon kredileriyle uluslararası piyasalarda yatırımcılardan yine büyük ilgi gördüklerine dikkati çekti.

Binbaşgil, şu açıklamalarda bulundu:

"Ekonomimizin gelişimi için en iyi koşullarda kaynak sağlamaya devam ediyoruz. Sendikasyonlarımıza geleneksel olarak katılan yatırımcıların yanı sıra, Çin, Hindistan, İtalya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Avusturya ve Japonya'dan 8 yeni banka da bu işlemimize katıldı. İşlemimize katılan yeni yatırımcıların bulunması, Türkiye'ye yabancı ilgisinin arttığının önemli bir göstergesi.

Güçlü bilançomuz, yüksek marka gücümüz ve yurt dışı borçlanma işlemlerindeki yetkinliğimiz ile sendikasyonlarda gelenekselleşen 1 yıl vadenin ötesine geçerek 2 yıl vadeli borçlanma da gerçekleştirdik. Reel sektör ve ekonomimizin atılımları için son 6 ayda yurt dışından temin ettiğimiz finansman tutarı 2,7 milyar doların üstüne çıktı."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.