pendik escort bayan
ak

Akaryakıt Sektörüne 100 Milyon Dolarlık Yatırım

Spor 30.05.2017 - 13:13, Güncelleme: 30.05.2017 - 13:13
 

Akaryakıt Sektörüne 100 Milyon Dolarlık Yatırım

Turkuaz Petrol ve Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Demirağ:- "2018'in sonuna kadar 800 istasyona ulaşmayı planlıyoruz. Gelecek yılın sonunda ya da 2019 başlarında hem yeni istasyon yatırımlarımız hem istasyon değişimine ilişkin toplam yatırım miktarımız ya

İSTANBUL (AA) - Turkuaz Petrol ve Türkiye Petrolleri şirketlerinin Genel Müdürü Çağdaş Demirağ, mevcut iki akaryakıt şirketini tek çatı altında birleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, "2018'in sonuna kadar 800 istasyona ulaşmayı planlıyoruz. Gelecek yılın sonunda ya da 2019 başlarında hem yeni istasyon yatırımlarımız hem istasyon değişimine ilişkin toplam yatırım miktarımız yaklaşık 100 milyon doları bulacak." dedi.Demirağ, şirketin yeni döneme ilişkin strateji ve hedeflerini açıkladığı basın toplantısında, Zülfikarlar Holding'in iştiraki Turkuaz Petrol'ün, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'yi 490 milyon liraya satın alarak, 2016 yılının en büyük özelleştirmelerinden birine imza attığını söyledi.Mevcut iki akaryakıt şirketini Türkiye Petrolleri adı altında birleştirmeyi hedeflediklerini aktaran Demirağ, "Yıl sonuna kadar iki şirketin resmi birleşme sürecini tamamlayacağız. Türkiye Petrolleri ismini güçlendirerek bütün istasyonlarını bu çatı altında toplayacak bir proje üzerinde çalışıyoruz ve 2 yıl içinde marka değişimlerini gerçekleştireceğiz." diye konuştu.Demirağ, akaryakıt dağıtım sektöründe şirket satın almalarına devam edeceklerini dile getirerek, hedeflerinin öncelikle Türkiye'de dağıtım sektöründe pazar payı açısından ilk 3 şirket arasında yer almak olduğunu ifade etti.Şu an şirket satın almalarına yönelik yeni görüşmeler yaptıklarını anlatan Demirağ, "Yerli ve yabancı şirketlerin satın almasıyla ilgileniyoruz. Bunların içinde pazar payı bizden daha yukarıda olan şirketler de olabilir. Tek şirket değil, birkaç şirket alarak hedefimize ulaşabiliriz. Yurt içinde 3 şirketle görüşmelerimiz sürüyor." ifadelerini kullandı.Demirağ, mevcut akaryakıt istasyonu sayılarının 700’ü aştığını belirterek, "2018'in sonuna kadar 800 istasyona ulaşmayı planlıyoruz. Gelecek yılın sonunda ya da 2019 başlarında hem yeni istasyon yatırımlarımız hem istasyon değişimine ilişkin toplam yatırım miktarımız yaklaşık 100 milyon doları bulacak. Bu sayede yenilikçi hizmet anlayışımızı daha fazla noktada tüketicilerimizle buluşturacak ve yeni istihdam olanaklarıyla Türkiye ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Turkuaz Petrol ve Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Demirağ:- "2018'in sonuna kadar 800 istasyona ulaşmayı planlıyoruz. Gelecek yılın sonunda ya da 2019 başlarında hem yeni istasyon yatırımlarımız hem istasyon değişimine ilişkin toplam yatırım miktarımız ya

İSTANBUL (AA) - Turkuaz Petrol ve Türkiye Petrolleri şirketlerinin Genel Müdürü Çağdaş Demirağ, mevcut iki akaryakıt şirketini tek çatı altında birleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, "2018'in sonuna kadar 800 istasyona ulaşmayı planlıyoruz. Gelecek yılın sonunda ya da 2019 başlarında hem yeni istasyon yatırımlarımız hem istasyon değişimine ilişkin toplam yatırım miktarımız yaklaşık 100 milyon doları bulacak." dedi.

Demirağ, şirketin yeni döneme ilişkin strateji ve hedeflerini açıkladığı basın toplantısında, Zülfikarlar Holding'in iştiraki Turkuaz Petrol'ün, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'yi 490 milyon liraya satın alarak, 2016 yılının en büyük özelleştirmelerinden birine imza attığını söyledi.

Mevcut iki akaryakıt şirketini Türkiye Petrolleri adı altında birleştirmeyi hedeflediklerini aktaran Demirağ, "Yıl sonuna kadar iki şirketin resmi birleşme sürecini tamamlayacağız. Türkiye Petrolleri ismini güçlendirerek bütün istasyonlarını bu çatı altında toplayacak bir proje üzerinde çalışıyoruz ve 2 yıl içinde marka değişimlerini gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Demirağ, akaryakıt dağıtım sektöründe şirket satın almalarına devam edeceklerini dile getirerek, hedeflerinin öncelikle Türkiye'de dağıtım sektöründe pazar payı açısından ilk 3 şirket arasında yer almak olduğunu ifade etti.

Şu an şirket satın almalarına yönelik yeni görüşmeler yaptıklarını anlatan Demirağ, "Yerli ve yabancı şirketlerin satın almasıyla ilgileniyoruz. Bunların içinde pazar payı bizden daha yukarıda olan şirketler de olabilir. Tek şirket değil, birkaç şirket alarak hedefimize ulaşabiliriz. Yurt içinde 3 şirketle görüşmelerimiz sürüyor." ifadelerini kullandı.

Demirağ, mevcut akaryakıt istasyonu sayılarının 700’ü aştığını belirterek, "2018'in sonuna kadar 800 istasyona ulaşmayı planlıyoruz. Gelecek yılın sonunda ya da 2019 başlarında hem yeni istasyon yatırımlarımız hem istasyon değişimine ilişkin toplam yatırım miktarımız yaklaşık 100 milyon doları bulacak. Bu sayede yenilikçi hizmet anlayışımızı daha fazla noktada tüketicilerimizle buluşturacak ve yeni istihdam olanaklarıyla Türkiye ekonomisine değer katmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.