pendik escort bayan
ak

Ak Parti'li Vekiller 28 Şubat Davasını Takip Etti

21.12.2017 - 13:18, Güncelleme: 21.12.2017 - 13:18
 

Ak Parti'li Vekiller 28 Şubat Davasını Takip Etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Benli:- "Bütün darbeler o esnada o kişileri mağdur etse de etmese de aslında bütün Türkiye'ye karşı, seçilmiş iradeye karşı yapılan darbelerdir. Bu noktada bütün Türkiye'ye zarar verdiği için herkesin bu davalara müdahil olm

ANKARA (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, "Bütün darbeler o esnada o kişileri mağdur etse de etmese de aslında bütün Türkiye'ye karşı, seçilmiş iradeye karşı yapılan darbelerdir. Bu noktada bütün Türkiye'ye zarar verdiği için herkesin bu davalara müdahil olması kendi haklarını savunmaları açısından etkili olacaktır" dedi.Benli, 28 Şubat dönemine ilişkin davada, savcının mütalaasını vermesinin ardından Ankara Adalet Sarayı önünde açıklamalarda bulundu. Savcının dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de arasında bulunduğu 60 kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istediğini hatırlatan Benli, davayı, hem katılan hem de 28 Şubat sürecinde mağdur olan pek çok kişinin milletvekili olarak takip ettiğini söyledi."28 Şubat sürecinin bin yıl süreceğini" söyleyenlerin aslında bu süreç içerisinde mağdur ettikleri insanları önemsemediklerine dikkati çeken Benli, şöyle konuştu: "Bu ceza davası ile hukukun gereğinin yerine getirildiğini görüyoruz. O gün Sincan'da tanklar yürütüldüğünde sadece 'Demokrasiye balans ayarı yapıldı' diyenler üst düzey yargıçlara, bütün yargı mensuplarına, rektörlere, askerler tarafından brifing verilerek, onların iradelerini ipotek altına koyan zihniyet aslında o an yaptıklarının suç olduğunu bilmelerine rağmen nasılsa yanlarına kar kalacağı anlayışıyla maalesef Türkiye'de yüz binlerce kişiyi mağdur etmişlerdir ve 28 Şubat sürecinin o puslu karanlığında 22 bankanın kapatılarak bütün Türkiye'nin senelerce bundan zarar görmesine sebebiyet vermişlerdir. Bu anlamda 28 Şubat ceza davası çok değerlidir."Herkesi davayı takibe çağıran Benli, "Bütün darbeler o esnada o kişileri mağdur etse de etmese de aslında bütün Türkiye'ye karşı, seçilmiş iradeye karşı yapılan darbelerdir. Bu noktada bütün Türkiye'ye zarar verdiği için herkesin bu davalara müdahil olması kendi haklarını savunmaları açısından etkili olacaktır. " dedi.- "Darbe ile birlikte darbe zihniyeti de yargılandı"AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise bugün 30 yıldır devam eden bir sürecin sanıklarının tekrar hakim karşısında olduğunu ifade ederek şunları söyledi:"(Bin yıl sürecek) dedikleri bir sürecin buradaki sanıkları 30 yıl sonra da olsa milletin, mahkemelerin huzurunda hesap veriyor. Burada sadece 28 Şubat'ta milletin inancına, milli iradeye, seçilmiş hükümete, demokrasiye, insan hak ve hürriyetlerine darbe vuranlar değil onlar gibi düşünen vesayet odakları da bugün bu mahkeme huzurunda yargılanmış oluyor. Ne zaman hukuksuzluk, adaletsizlik, insan hak ve hürriyetlerine, demokrasiye karşı bir girişimde bulunsanız, bu da bize gösteriyor ki mutlaka bu sizin karşınıza bir gün çıkacak ve hesap vereceksiniz. Burada darbe ile birlikte darbe zihniyeti de yargılanmış oluyor."Davanın avukatlarından Yasin Şamlı da 28 Şubat sürecinin toplumun her kesiminin mağdur ettiğine dikkati çekerek "Bu bakımdan aslında Anayasal düzeni değiştirme girişimiydi." dedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Benli:- "Bütün darbeler o esnada o kişileri mağdur etse de etmese de aslında bütün Türkiye'ye karşı, seçilmiş iradeye karşı yapılan darbelerdir. Bu noktada bütün Türkiye'ye zarar verdiği için herkesin bu davalara müdahil olm

ANKARA (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, "Bütün darbeler o esnada o kişileri mağdur etse de etmese de aslında bütün Türkiye'ye karşı, seçilmiş iradeye karşı yapılan darbelerdir. Bu noktada bütün Türkiye'ye zarar verdiği için herkesin bu davalara müdahil olması kendi haklarını savunmaları açısından etkili olacaktır" dedi.

Benli, 28 Şubat dönemine ilişkin davada, savcının mütalaasını vermesinin ardından Ankara Adalet Sarayı önünde açıklamalarda bulundu.

Savcının dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de arasında bulunduğu 60 kişinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istediğini hatırlatan Benli, davayı, hem katılan hem de 28 Şubat sürecinde mağdur olan pek çok kişinin milletvekili olarak takip ettiğini söyledi.

"28 Şubat sürecinin bin yıl süreceğini" söyleyenlerin aslında bu süreç içerisinde mağdur ettikleri insanları önemsemediklerine dikkati çeken Benli, şöyle konuştu:

"Bu ceza davası ile hukukun gereğinin yerine getirildiğini görüyoruz. O gün Sincan'da tanklar yürütüldüğünde sadece 'Demokrasiye balans ayarı yapıldı' diyenler üst düzey yargıçlara, bütün yargı mensuplarına, rektörlere, askerler tarafından brifing verilerek, onların iradelerini ipotek altına koyan zihniyet aslında o an yaptıklarının suç olduğunu bilmelerine rağmen nasılsa yanlarına kar kalacağı anlayışıyla maalesef Türkiye'de yüz binlerce kişiyi mağdur etmişlerdir ve 28 Şubat sürecinin o puslu karanlığında 22 bankanın kapatılarak bütün Türkiye'nin senelerce bundan zarar görmesine sebebiyet vermişlerdir. Bu anlamda 28 Şubat ceza davası çok değerlidir."

Herkesi davayı takibe çağıran Benli, "Bütün darbeler o esnada o kişileri mağdur etse de etmese de aslında bütün Türkiye'ye karşı, seçilmiş iradeye karşı yapılan darbelerdir. Bu noktada bütün Türkiye'ye zarar verdiği için herkesin bu davalara müdahil olması kendi haklarını savunmaları açısından etkili olacaktır. " dedi.

- "Darbe ile birlikte darbe zihniyeti de yargılandı"

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise bugün 30 yıldır devam eden bir sürecin sanıklarının tekrar hakim karşısında olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"(Bin yıl sürecek) dedikleri bir sürecin buradaki sanıkları 30 yıl sonra da olsa milletin, mahkemelerin huzurunda hesap veriyor. Burada sadece 28 Şubat'ta milletin inancına, milli iradeye, seçilmiş hükümete, demokrasiye, insan hak ve hürriyetlerine darbe vuranlar değil onlar gibi düşünen vesayet odakları da bugün bu mahkeme huzurunda yargılanmış oluyor. Ne zaman hukuksuzluk, adaletsizlik, insan hak ve hürriyetlerine, demokrasiye karşı bir girişimde bulunsanız, bu da bize gösteriyor ki mutlaka bu sizin karşınıza bir gün çıkacak ve hesap vereceksiniz. Burada darbe ile birlikte darbe zihniyeti de yargılanmış oluyor."

Davanın avukatlarından Yasin Şamlı da 28 Şubat sürecinin toplumun her kesiminin mağdur ettiğine dikkati çekerek "Bu bakımdan aslında Anayasal düzeni değiştirme girişimiydi." dedi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.