pendik escort bayan
ak

Ak Parti Genel Başkanı Yardımcısı Karaaslan:

18.03.2017 - 13:38, Güncelleme: 18.03.2017 - 13:38
 

Ak Parti Genel Başkanı Yardımcısı Karaaslan:

"Cumhurbaşkanımızın, kurucu genel başkanımızın tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet idealini ve milletle tek yürek olma halini, CHP tek adamlıkla açıklayamaz"

YOZGAT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'n tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet idealinin tek adamlıkla açıklanamayacağını belirtti. Karaaslan, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nde kadın girişimcilerle bir araya geldiği toplantı sonrası gazetecilerin soruların cevapladı.CHP'nin anayasa değişikliğiyle ilgili "tek adam" eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Karaaslan, "Cumhurbaşkanımızın, kurucu genel başkanımızın tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet idealini ve milletle tek yürekle olma halini CHP tek adamlıkla açıklayamaz. Maalesef anamuhalefetin tozlu sandıkları var, bu sandıkların içerisine yerleştirdikleri kavramlar var. Gün gelir 'laiklik elden gidiyor'u çıkarırlar, şimdi de tek adamlığı çıkardılar. Başka zaman 'rejim elden gidiyor' tartışmaları çıkarır. O yüzden Türk milletinin karnı bunlara tok." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yapılan tek adamlık eleştirilerini kabul etmelerinin mümkün olmadığının altını çizen Karaaslan, "Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bu kadar hızlı elde etmediğimiz atılımları elde etmemize vesile olan, bize herşeyden önce liderlik eden, özellikle 15 Temmuz günü sergilemiş olduğu tavırla milleti peşinden sürükleyen Cumhurbaşkanımız'a karşı tek adamlık adı altında yapılan bu eleştirileri kabul etmemiz mümkün değil." diye konuştu. Karaaslan, anamuhalefetin yeni projeler, hedefler, öneriler, argümanlar geliştirmesi gerektiğini, bu tür eleştirilerin inandırıcı olmadığını ifade etti.Karaaslan, CHP’nin cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Meclisin devre dışı bırakılacağı yönündeki eleştirileriyle ilgili soru üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:"Maalesef yeni bir öneri geliştirmedikleri için mevcut önerileri, tamamen abartı, yalan dolan üzerinden yorumlamaya çalışıyorlar, feshetmek kelimesi çok sıklıkla kullanılıyor. Cumhurbaşkanı istediği zaman TBMM'yi fesheder. Bu tarz anlamsız ve tehlikeli tabir ki, gerçek de değil ayrıca. Vatandaşımızda bunun farkında, biz de zaten sürekli anlatıyoruz. Yalan dolan üzerine siyaset olmaz. Önce açıp okuyup bakmak lazım, burada ne yazıyor diye. Cumhurbaşkanı kendi iki kez seçilebilme hakkına sahip, 5-5, 10 yıl. Aynı zamanda TBMM var. Bunlar hepsi kendi içinde güçleniyor, yapı bunu öngörüyor zaten. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı ya da TBMM herhangi bir sorunla karşılaştığında içinden çıkılamaz bir hal aldığı zaman belki de hakikaten çözülemeyen bir problem oluştuğu zaman seçim yenileme yetkisi her ikisinde de var." Karaaslan, yeni sistemde cumhurbaşkanının görev süresinin iki dönemle sınırlandırıldığına dikkati çekti.Yeni sistemi güçlü kılan unsurun merkeze milleti yerleştirmesi olduğunu vurgulayan Karaaslan, milletin belirleyici güç olacağını sözlerine ekledi.
"Cumhurbaşkanımızın, kurucu genel başkanımızın tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet idealini ve milletle tek yürek olma halini, CHP tek adamlıkla açıklayamaz"

YOZGAT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'n tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet idealinin tek adamlıkla açıklanamayacağını belirtti.

Karaaslan, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nde kadın girişimcilerle bir araya geldiği toplantı sonrası gazetecilerin soruların cevapladı.

CHP'nin anayasa değişikliğiyle ilgili "tek adam" eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Karaaslan, "Cumhurbaşkanımızın, kurucu genel başkanımızın tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet idealini ve milletle tek yürekle olma halini CHP tek adamlıkla açıklayamaz. Maalesef anamuhalefetin tozlu sandıkları var, bu sandıkların içerisine yerleştirdikleri kavramlar var. Gün gelir 'laiklik elden gidiyor'u çıkarırlar, şimdi de tek adamlığı çıkardılar. Başka zaman 'rejim elden gidiyor' tartışmaları çıkarır. O yüzden Türk milletinin karnı bunlara tok." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yapılan tek adamlık eleştirilerini kabul etmelerinin mümkün olmadığının altını çizen Karaaslan, "Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bu kadar hızlı elde etmediğimiz atılımları elde etmemize vesile olan, bize herşeyden önce liderlik eden, özellikle 15 Temmuz günü sergilemiş olduğu tavırla milleti peşinden sürükleyen Cumhurbaşkanımız'a karşı tek adamlık adı altında yapılan bu eleştirileri kabul etmemiz mümkün değil." diye konuştu.

Karaaslan, anamuhalefetin yeni projeler, hedefler, öneriler, argümanlar geliştirmesi gerektiğini, bu tür eleştirilerin inandırıcı olmadığını ifade etti.

Karaaslan, CHP’nin cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Meclisin devre dışı bırakılacağı yönündeki eleştirileriyle ilgili soru üzerine, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef yeni bir öneri geliştirmedikleri için mevcut önerileri, tamamen abartı, yalan dolan üzerinden yorumlamaya çalışıyorlar, feshetmek kelimesi çok sıklıkla kullanılıyor. Cumhurbaşkanı istediği zaman TBMM'yi fesheder. Bu tarz anlamsız ve tehlikeli tabir ki, gerçek de değil ayrıca. Vatandaşımızda bunun farkında, biz de zaten sürekli anlatıyoruz. Yalan dolan üzerine siyaset olmaz. Önce açıp okuyup bakmak lazım, burada ne yazıyor diye. Cumhurbaşkanı kendi iki kez seçilebilme hakkına sahip, 5-5, 10 yıl. Aynı zamanda TBMM var. Bunlar hepsi kendi içinde güçleniyor, yapı bunu öngörüyor zaten. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı ya da TBMM herhangi bir sorunla karşılaştığında içinden çıkılamaz bir hal aldığı zaman belki de hakikaten çözülemeyen bir problem oluştuğu zaman seçim yenileme yetkisi her ikisinde de var."

Karaaslan, yeni sistemde cumhurbaşkanının görev süresinin iki dönemle sınırlandırıldığına dikkati çekti.

Yeni sistemi güçlü kılan unsurun merkeze milleti yerleştirmesi olduğunu vurgulayan Karaaslan, milletin belirleyici güç olacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.