pendik escort bayan
ak

Ahilik Haftası Proğramı Düzenlendi

20.09.2017 - 17:53, Güncelleme: 20.09.2017 - 17:53
 

Ahilik Haftası Proğramı Düzenlendi

Sivas'ta, Ahilik Kültürü Haftası nedeniyle kortej yürüyüşü düzenlendi.

Ahi Emir Ahmet Türbesi önünde yapılan duanın ardından başlayan kortej yürüyüşüne, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, oda başkanları ile çok sayıda esnaf katıldı.Mehter takımının da yer aldığı kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde "Şed Kuşatma ve Plaket Töreni" düzenlendi.Törende konuşan Sivas Valisi Davut Gül, esnafların şehirlerin barometresi olduğuna işaret ederek, "Esnafın gözüne baktığınızda eğer yüzü gülüyorsa, mutluysa, gözlerinin içi gülüyorsa o şehirde işler iyi gidiyor. Esnafın yüzü asıksa, mutsuzsa bir sıkıntı var demektir. O açıdan esnafların hal ve hareketleri bir şehirde, bir ülkede genel gidişatı gösteriyor." dedi.Esnafların ticaret yaparken mahallede güvenliği sağladığını ve psikolojik destek verdiğini de dile getiren Gül, toplumun her kesiminde derdi olana esnafların katkı sağladığını belirtti.Belediye Başkanı Sami Aydın da Ahiliğin bir akademi ve okul olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Sadece sanatın öğretildiği bir alan değil, sanatla ahlaki ve insani değerlerin birleştiği bir alan diye ifade etmek daha doğru olur. Ahilik eğitimini almış olan bir esnafın yapmış olduğu işe hile karıştırması söz konusu olamaz. Makul bir kazancın ötesinde fırsatçılık yapması söz konusu olamaz. Ahilik eğitimini almış bir esnafta sadece kendi kazancını esas alan değil, kendisi gibi diğer esnafların da kazanmasını makul ve hak bulan gerektiği zaman kendisinden fedakarlık yapan bir anlayış."Programda daha sonra Vali Gül'e, Köksal tarafından ahilik onur ödülü verilerek ahilik kaftanı giydirildi.Yılın ahisi Ayvaz Usta, yılın kalfası Yılmaz Öncü'ye ve yılın çırağı Faruk Çalış'a ödülleri verildi.Ahi esnafı belge ve yemin töreninin ardından programın son bölümünde temsili olarak "Şed Kuşatma Töreni" yapıldı.Program, katılımcılara ahilik pilavı ve un helvası ikramıyla sona erdi.
Sivas'ta, Ahilik Kültürü Haftası nedeniyle kortej yürüyüşü düzenlendi.

Ahi Emir Ahmet Türbesi önünde yapılan duanın ardından başlayan kortej yürüyüşüne, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, oda başkanları ile çok sayıda esnaf katıldı.

Mehter takımının da yer aldığı kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde "Şed Kuşatma ve Plaket Töreni" düzenlendi.

Törende konuşan Sivas Valisi Davut Gül, esnafların şehirlerin barometresi olduğuna işaret ederek, "Esnafın gözüne baktığınızda eğer yüzü gülüyorsa, mutluysa, gözlerinin içi gülüyorsa o şehirde işler iyi gidiyor. Esnafın yüzü asıksa, mutsuzsa bir sıkıntı var demektir. O açıdan esnafların hal ve hareketleri bir şehirde, bir ülkede genel gidişatı gösteriyor." dedi.

Esnafların ticaret yaparken mahallede güvenliği sağladığını ve psikolojik destek verdiğini de dile getiren Gül, toplumun her kesiminde derdi olana esnafların katkı sağladığını belirtti.

Belediye Başkanı Sami Aydın da Ahiliğin bir akademi ve okul olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: 

"Sadece sanatın öğretildiği bir alan değil, sanatla ahlaki ve insani değerlerin birleştiği bir alan diye ifade etmek daha doğru olur. Ahilik eğitimini almış olan bir esnafın yapmış olduğu işe hile karıştırması söz konusu olamaz. Makul bir kazancın ötesinde fırsatçılık yapması söz konusu olamaz. Ahilik eğitimini almış bir esnafta sadece kendi kazancını esas alan değil, kendisi gibi diğer esnafların da kazanmasını makul ve hak bulan gerektiği zaman kendisinden fedakarlık yapan bir anlayış."

Programda daha sonra Vali Gül'e, Köksal tarafından ahilik onur ödülü verilerek ahilik kaftanı giydirildi.

Yılın ahisi Ayvaz Usta, yılın kalfası Yılmaz Öncü'ye ve yılın çırağı Faruk Çalış'a ödülleri verildi.

Ahi esnafı belge ve yemin töreninin ardından programın son bölümünde temsili olarak "Şed Kuşatma Töreni" yapıldı.

Program, katılımcılara ahilik pilavı ve un helvası ikramıyla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.