pendik escort bayan
ak

Ahilik Haftası

20.09.2017 - 15:58, Güncelleme: 20.09.2017 - 15:58
 

Ahilik Haftası

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta Ahilik Haftası nedeniyle yılın ahisi seçilen Hilmi Çavuşoğlu’nun iş yerinde Şed Kuşatma Töreni düzenlendi.Törende konuşan...

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta Ahilik Haftası nedeniyle yılın ahisi seçilen Hilmi Çavuşoğlu’nun iş yerinde Şed Kuşatma Töreni düzenlendi.Törende konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, önceki yıllarda olduğu gibi bir salonda program düzenlemediklerini ve programın formatını değiştirdiklerini söyledi.Yapılan etkinlikleri devlet töreninden ziyade, halk arasında halk ile kutlamayı istediklerini anlatan Yurtnaç, şunları kaydetti:"Nasıl ki devlet terbiyesi, aile terbiyesi varsa esnafında bir terbiyesi var. Bu ahilik geleneği kırsal toplumdan şehir toplumuna geçişin bir örgütlenmesidir. Nasıl sendikalar kurulduysa, nasıl dernekler kurulduysa zamanında da Hacı Bektaş-ı Veli tarafından Ahi Evran'a böyle bir sistemin kurulması sağlanmış ve o günden bu güne devam eden bir gelenektir bu. Şehir toplumunda olunca bir sürü esnaf ve sanatkar var. Bunların da belli bir düzen içerisinde çalışması önemli. Ahilik geçmişten gelen bir gelenektir ve bizim de bu geleneği sürdürmemiz lazım." Daha sonra konuşan Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, ahiliğin bin yılı aşkındır süregelen bir gelenek olduğunu belirtti. Ahilik teşkilatının sıradan bir örgütlenme modeli olmadığını dile getiren Altın, "Ahilik, sosyal hayatın düzenlenmesinden vatan savunmasına kadar millet olmanın tüm özelliklerini içerisinde barındıran, Türk milletine has sosyoekonomik bir düzendir. Ahilik geleneğine uygun olarak kendi öz sermaye ve alın teriyle üretim yapan esnaf ve sanatkarlarımız ülke ekonomisine güç katmaktadır. Ahilik kurumunun kurucusu Ahi Evran’dır. Ahilik kelime olarak kardeşlik, eli açık, konuk sever ve yiğitlik anlamına gelir." dedi.Konuşmaların ardından yılın ahisi seçilen Hilmi Çavuşoğlu'na şed kuşatılıp plaket verildi.
YOZGAT (AA) - Yozgat’ta Ahilik Haftası nedeniyle yılın ahisi seçilen Hilmi Çavuşoğlu’nun iş yerinde Şed Kuşatma Töreni düzenlendi.Törende konuşan...

YOZGAT (AA) - Yozgat’ta Ahilik Haftası nedeniyle yılın ahisi seçilen Hilmi Çavuşoğlu’nun iş yerinde Şed Kuşatma Töreni düzenlendi.

Törende konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, önceki yıllarda olduğu gibi bir salonda program düzenlemediklerini ve programın formatını değiştirdiklerini söyledi.

Yapılan etkinlikleri devlet töreninden ziyade, halk arasında halk ile kutlamayı istediklerini anlatan Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Nasıl ki devlet terbiyesi, aile terbiyesi varsa esnafında bir terbiyesi var. Bu ahilik geleneği kırsal toplumdan şehir toplumuna geçişin bir örgütlenmesidir. Nasıl sendikalar kurulduysa, nasıl dernekler kurulduysa zamanında da Hacı Bektaş-ı Veli tarafından Ahi Evran'a böyle bir sistemin kurulması sağlanmış ve o günden bu güne devam eden bir gelenektir bu. Şehir toplumunda olunca bir sürü esnaf ve sanatkar var. Bunların da belli bir düzen içerisinde çalışması önemli. Ahilik geçmişten gelen bir gelenektir ve bizim de bu geleneği sürdürmemiz lazım."

Daha sonra konuşan Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Latif Altın, ahiliğin bin yılı aşkındır süregelen bir gelenek olduğunu belirtti.

Ahilik teşkilatının sıradan bir örgütlenme modeli olmadığını dile getiren Altın, "Ahilik, sosyal hayatın düzenlenmesinden vatan savunmasına kadar millet olmanın tüm özelliklerini içerisinde barındıran, Türk milletine has sosyoekonomik bir düzendir. Ahilik geleneğine uygun olarak kendi öz sermaye ve alın teriyle üretim yapan esnaf ve sanatkarlarımız ülke ekonomisine güç katmaktadır. Ahilik kurumunun kurucusu Ahi Evran’dır. Ahilik kelime olarak kardeşlik, eli açık, konuk sever ve yiğitlik anlamına gelir." dedi.

Konuşmaların ardından yılın ahisi seçilen Hilmi Çavuşoğlu'na şed kuşatılıp plaket verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.