pendik escort bayan
ak

Ahilik Haftası

19.09.2017 - 15:43, Güncelleme: 19.09.2017 - 15:43
 

Ahilik Haftası

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Birsen ve beraberindekiler, Vali Çakacak'ı ziyaret etti

ESKİŞEHİR (AA) - Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ve beraberindekiler, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.Ziyarette konuşan Vali Çakacak, ahilik değerlerinin yaşandığı ve paylaşıldığı haftanın verimli geçmesini temenni ederek, bin yıllık ahilik kültürünün gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı. Ahilik teşkilatının esnaf ve zanaatkarın iyi, güzel ve kaliteli iş yapmasını sağlamak amacıyla kurulan bir esnaf ve zanaatkar örgütlenmesinin yanında toplumsal hayatı da düzenleyen bir yapı olduğunu ifade eden Vali Çakacak, Ahi Evran'ın, "Elin, kapın, sofran herkese açık olsun" sözünün önemine değindi.Vali Çakacak, sözlerini şöyle sürdürdü:"Ahilik, hakta ölçülü olma, iyi güzel iş yapma, güler yüzlü ve tatlı dilli olma üzerine kurulmuş, insanı esas alan, insanı araç değil, amaç olarak gören bir örgütlenmedir. Ahilik teşkilatında çırak, kalfalık ve ustalık sisteminde birbirine geçişlerde kişinin sadece mesleki becerisine değil, ahlaki yönüne de bakılmaktadır. Ahiliğin, esnaf ve zanaatkarların meslek kurmasını düzenleyen bir yapı olmasının yanı sıra ülke savunmasında da katkısı olmuştur. Bunun yanında Ahi Evran'ın eşi Fatma Bacı'nın başında bulunduğu Bacıyan-ı Rum dünyanın ilk sivil kadın toplum kuruluşu olarak tarihe geçmiştir."Ahilik kültürünü tanıtmak ve yaşatmak için haftanın Türkiye genelinde 30 yıldır, Eskişehir’de ise 10 yıldır kutlandığını aktaran Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Birsen de kabulden dolayı Vali Çakacak'a teşekkür etti.Ziyaretin sonunda Birsen, günün anısına Vali Çakacak'a çiçek ve kaftan takdim etti.
Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Birsen ve beraberindekiler, Vali Çakacak'ı ziyaret etti

ESKİŞEHİR (AA) - Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ve beraberindekiler, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Çakacak, ahilik değerlerinin yaşandığı ve paylaşıldığı haftanın verimli geçmesini temenni ederek, bin yıllık ahilik kültürünün gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı.

Ahilik teşkilatının esnaf ve zanaatkarın iyi, güzel ve kaliteli iş yapmasını sağlamak amacıyla kurulan bir esnaf ve zanaatkar örgütlenmesinin yanında toplumsal hayatı da düzenleyen bir yapı olduğunu ifade eden Vali Çakacak, Ahi Evran'ın, "Elin, kapın, sofran herkese açık olsun" sözünün önemine değindi.

Vali Çakacak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ahilik, hakta ölçülü olma, iyi güzel iş yapma, güler yüzlü ve tatlı dilli olma üzerine kurulmuş, insanı esas alan, insanı araç değil, amaç olarak gören bir örgütlenmedir. Ahilik teşkilatında çırak, kalfalık ve ustalık sisteminde birbirine geçişlerde kişinin sadece mesleki becerisine değil, ahlaki yönüne de bakılmaktadır. Ahiliğin, esnaf ve zanaatkarların meslek kurmasını düzenleyen bir yapı olmasının yanı sıra ülke savunmasında da katkısı olmuştur. Bunun yanında Ahi Evran'ın eşi Fatma Bacı'nın başında bulunduğu Bacıyan-ı Rum dünyanın ilk sivil kadın toplum kuruluşu olarak tarihe geçmiştir."

Ahilik kültürünü tanıtmak ve yaşatmak için haftanın Türkiye genelinde 30 yıldır, Eskişehir’de ise 10 yıldır kutlandığını aktaran Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Birsen de kabulden dolayı Vali Çakacak'a teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda Birsen, günün anısına Vali Çakacak'a çiçek ve kaftan takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.