pendik escort bayan
ak

Ahi Evran Müzesi Çalıştayı

26.10.2016 - 17:58, Güncelleme: 26.10.2016 - 17:58
 

Ahi Evran Müzesi Çalıştayı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Müzesi'nin inşaatına kısa süre sonra başlamayı amaçladıklarını söyledi.Bir...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Müzesi'nin inşaatına kısa süre sonra başlamayı amaçladıklarını söyledi.Bir otelde gerçekleştirilen Ahi Evran Müzesi Çalıştayı'nda konuşan Bahçeci, Ahi Külliyesi Projesi'nde yer alan müze için ahiliğin geçmişini anlatacak bir proje hazırladıklarını belirterek, akademisyenler ve diğer yetkililerle bu çalışmanın değerlendirildiğini aktardı.Çalıştayın ardından kısa sürede müzenin inşaatına başlamayı hedeflediklerini belirten Bahçeci, "Bizi en çok zorlayan şey bir muadilinin olmaması. Konu Ahi Evran olunca bunun uygulanmış bir örneği yok. Elimizde materyalimiz de yok ama bir felsefe var, bir ahilik var. Bunu en iyi şekilde anlatacak müzeyi de inşallah hayata geçirmek en büyük arzumuz. Külliyenin en önemli bir parçasıdır. Ahiliğin geçmişini anlatacağız. Ahilik anlatılacak. Çok önemsediğimiz bir konu. Ahililikle ilgili kaynak olarak çalışmaları olan arkadaşlarımız var. Yıllardır ahilikle ilgili eserler yazmış ve araştırmış kişilerden görüşler alıyoruz." diye konuştu.Çalıştayda akademisyen Prof. Dr. Mikail Bayram, eski Kültür Bakanı Gökhan Maraş, Ahilik Araştırma Merkezi Müdürü Kazım Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Eski Genel Müdürü Mehmet Akif Işık, sanat tarihçisi Prof. Dr. Hakkı Acun, Ahi Evran Külliye Projesi'ni hazırlayan mimarlar da görüşlerini paylaştı.
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Müzesi'nin inşaatına kısa süre sonra başlamayı amaçladıklarını söyledi.Bir...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Müzesi'nin inşaatına kısa süre sonra başlamayı amaçladıklarını söyledi.

Bir otelde gerçekleştirilen Ahi Evran Müzesi Çalıştayı'nda konuşan Bahçeci, Ahi Külliyesi Projesi'nde yer alan müze için ahiliğin geçmişini anlatacak bir proje hazırladıklarını belirterek, akademisyenler ve diğer yetkililerle bu çalışmanın değerlendirildiğini aktardı.

Çalıştayın ardından kısa sürede müzenin inşaatına başlamayı hedeflediklerini belirten Bahçeci, "Bizi en çok zorlayan şey bir muadilinin olmaması. Konu Ahi Evran olunca bunun uygulanmış bir örneği yok. Elimizde materyalimiz de yok ama bir felsefe var, bir ahilik var. Bunu en iyi şekilde anlatacak müzeyi de inşallah hayata geçirmek en büyük arzumuz. Külliyenin en önemli bir parçasıdır. Ahiliğin geçmişini anlatacağız. Ahilik anlatılacak. Çok önemsediğimiz bir konu. Ahililikle ilgili kaynak olarak çalışmaları olan arkadaşlarımız var. Yıllardır ahilikle ilgili eserler yazmış ve araştırmış kişilerden görüşler alıyoruz." diye konuştu.

Çalıştayda akademisyen Prof. Dr. Mikail Bayram, eski Kültür Bakanı Gökhan Maraş, Ahilik Araştırma Merkezi Müdürü Kazım Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Eski Genel Müdürü Mehmet Akif Işık, sanat tarihçisi Prof. Dr. Hakkı Acun, Ahi Evran Külliye Projesi'ni hazırlayan mimarlar da görüşlerini paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.