pendik escort bayan
ak

Afgan Büyükelçi Jayhonn'dan Vali Kamçı'ya Ziyaret

07.03.2017 - 12:48, Güncelleme: 07.03.2017 - 12:48
 

Afgan Büyükelçi Jayhonn'dan Vali Kamçı'ya Ziyaret

KAYSERİ (AA) - Afganistan İslam Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhonn, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.Vali Kamçı tarafından...

KAYSERİ (AA) - Afganistan İslam Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhonn, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.Vali Kamçı tarafından karşılanan Jayhonn, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra konuğunu makamında ağırlayan Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretin Kayseri ile Afganistan arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.Afganistan'ın tarihte Türkiye ile köklü ilişkileri bulunduğunu vurgulayan Kamçı, sözlerine şöyle devam etti: "Afganistan, bizim kardeş ülkemiz. Tarihe indiğimizde çok köklü ilişkilerimiz olan bir ülke. Türkiye ile çok kolay uyum sağlayabilen bir ülke. Öğrencilerinizin de burada en küçük bir hadiseleri olmuyor. Kayseri’ye yerleşen Afganistanlılar da var. Sayın Büyükelçi, ilimize nezaket ziyaretinde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyoruz."Büyükelçi Jayhonn da Kayseri'nin sevdikleri bir şehir olduğunu ifade ederek, kendisini kabul eden Vali Kamçı’ya teşekkür etti.Türkiye’de 40 binden fazla Afganlı vatandaş bulunduğunu ifade eden Jayhonn, şöyle konuştu:"Türkiye’de yaklaşık 2 bin 500 öğrencimiz var. Kayseri’de ise yaklaşık 100 öğrencimiz eğitim görüyor. 40 binden fazla Afganlı vatandaşımız Türkiye’de yaşıyor. Bu vatandaşlarımızın çoğu İstanbul, Ankara ve İzmir’i tercih ediyor. Çünkü buralarda iş var. Çalışmak istiyorlar. Gelen vatandaşlarımızın çoğu meslek sahibi olduğu için işsiz kalmıyorlar."Konuşmaların ardından Vali Kamçı, ziyaretin anısına Büyükelçi Jayhonn'a, Osmanlılar döneminde yapılan tarihi Saat Kulesi'nin kristal maketini hediye etti, Jayhonn da Kamçı’ya lacivert mermerden yapılmış kap takdim etti.
KAYSERİ (AA) - Afganistan İslam Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhonn, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.Vali Kamçı tarafından...

KAYSERİ (AA) - Afganistan İslam Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhonn, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.

Vali Kamçı tarafından karşılanan Jayhonn, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra konuğunu makamında ağırlayan Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretin Kayseri ile Afganistan arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Afganistan'ın tarihte Türkiye ile köklü ilişkileri bulunduğunu vurgulayan Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

"Afganistan, bizim kardeş ülkemiz. Tarihe indiğimizde çok köklü ilişkilerimiz olan bir ülke. Türkiye ile çok kolay uyum sağlayabilen bir ülke. Öğrencilerinizin de burada en küçük bir hadiseleri olmuyor. Kayseri’ye yerleşen Afganistanlılar da var. Sayın Büyükelçi, ilimize nezaket ziyaretinde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyoruz."

Büyükelçi Jayhonn da Kayseri'nin sevdikleri bir şehir olduğunu ifade ederek, kendisini kabul eden Vali Kamçı’ya teşekkür etti.

Türkiye’de 40 binden fazla Afganlı vatandaş bulunduğunu ifade eden Jayhonn, şöyle konuştu:

"Türkiye’de yaklaşık 2 bin 500 öğrencimiz var. Kayseri’de ise yaklaşık 100 öğrencimiz eğitim görüyor. 40 binden fazla Afganlı vatandaşımız Türkiye’de yaşıyor. Bu vatandaşlarımızın çoğu İstanbul, Ankara ve İzmir’i tercih ediyor. Çünkü buralarda iş var. Çalışmak istiyorlar. Gelen vatandaşlarımızın çoğu meslek sahibi olduğu için işsiz kalmıyorlar."

Konuşmaların ardından Vali Kamçı, ziyaretin anısına Büyükelçi Jayhonn'a, Osmanlılar döneminde yapılan tarihi Saat Kulesi'nin kristal maketini hediye etti, Jayhonn da Kamçı’ya lacivert mermerden yapılmış kap takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.