pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Aeü'ye Yurt Dışından Rekor Başvuru

27.07.2017 - 14:28, Güncelleme: 27.07.2017 - 14:28
 

Aeü'ye Yurt Dışından Rekor Başvuru

Rektör Prof. Dr. Karakaya: - "Üniversitemiz tarihinde ilk defa yurt dışından, 99 ülkeden toplam 5 bin 179 başvuru gerçekleşti"

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yurt dışından bu yıl rekor başvuru aldıklarını belirterek, lisans ve yüksek lisans programları için 99 ülkeden 5 bin 179 öğrencinin başvuru yaptığını bildirdi. Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite olarak bu akademiki yıl öncesi başta Orta Asya, Balkanlar ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok yerde fuarlara katılarak stant açtıklarını, buralarda yaptıkları tanıtım çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti.Üniversitenin adının "Ahi Evran" olması nedeniyle özellikle Orta Asya ülkeleri ve Avrupa'daki gurbetçilerin çocuklarından yoğun bir ilgi gördüklerini dile getiren Karakaya, şunları kaydetti: "2017-2018 eğitim öğretim yılı için üniversitemiz tarihinde ilk defa yurt dışından, 99 ülkeden toplam 5 bin 179 başvuru gerçekleşti. Üniversitemize Ortadoğu ülkelerinden 2 bin 389 ,Güney Kafkasya ve Orta Asya ülkelerinden bin 943, Avrupa ülkelerinden 419, Afrika ülkelerinden 271, Balkan ülkelerinden 91, Güney Asya ülkelerinden ise 66 başvuru oldu. Geçen yıl başvurusu sayısı 2 bin 700'dü." Karakaya, yurt dışından başvuru tercihinin fakülte ve yüksekokula göre değişiklik gösterdiğini belirterek, "Üniversitemizin en çok tercih gören bölümleri içerisinde Tıp Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin programları öne çıkarken, Sağlık Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ve Eğitim Fakültesinin programlarına da yoğun talep oldu." dedi.
Rektör Prof. Dr. Karakaya: - "Üniversitemiz tarihinde ilk defa yurt dışından, 99 ülkeden toplam 5 bin 179 başvuru gerçekleşti"

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yurt dışından bu yıl rekor başvuru aldıklarını belirterek, lisans ve yüksek lisans programları için 99 ülkeden 5 bin 179 öğrencinin başvuru yaptığını bildirdi.

Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite olarak bu akademiki yıl öncesi başta Orta Asya, Balkanlar ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok yerde fuarlara katılarak stant açtıklarını, buralarda yaptıkları tanıtım çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti.

Üniversitenin adının "Ahi Evran" olması nedeniyle özellikle Orta Asya ülkeleri ve Avrupa'daki gurbetçilerin çocuklarından yoğun bir ilgi gördüklerini dile getiren Karakaya, şunları kaydetti:

"2017-2018 eğitim öğretim yılı için üniversitemiz tarihinde ilk defa yurt dışından, 99 ülkeden toplam 5 bin 179 başvuru gerçekleşti. Üniversitemize Ortadoğu ülkelerinden 2 bin 389 ,Güney Kafkasya ve Orta Asya ülkelerinden bin 943, Avrupa ülkelerinden 419, Afrika ülkelerinden 271, Balkan ülkelerinden 91, Güney Asya ülkelerinden ise 66 başvuru oldu. Geçen yıl başvurusu sayısı 2 bin 700'dü."

Karakaya, yurt dışından başvuru tercihinin fakülte ve yüksekokula göre değişiklik gösterdiğini belirterek, "Üniversitemizin en çok tercih gören bölümleri içerisinde Tıp Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin programları öne çıkarken, Sağlık Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ve Eğitim Fakültesinin programlarına da yoğun talep oldu." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.