pendik escort bayan
ak

"Adalet Bakanı Ve Hükümet Cesur Bir Adım Atmıştır"

10.05.2019 - 13:28, Güncelleme: 10.05.2019 - 13:28
 

"Adalet Bakanı Ve Hükümet Cesur Bir Adım Atmıştır"

HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay:- "Öcalan ve avukatları arasında yapılan bu görüşmeyi çok değerli ve önemli buluyoruz"- "Adalet Bakanı ve Hükümet cesur bir adım atmıştır. Biz, bunu önemli buluyoruz. Bunun arkası getirilmelidir. Uzun zamandır bir yanlıştan

ANKARA (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine ilişkin, "Öcalan ve avukatları arasında yapılan bu görüşmeyi çok değerli ve önemli buluyoruz." dedi.HDP Sözcüsü Kubilay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öcalan'ın 8 yıldır avukatıyla görüşmek için 810 başvuru yaptığını belirten Kubilay, "Görüşme adımını, HDP olarak geç kalınmış ama doğru ve önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Öcalan ve avukatları arasında yapılan bu görüşme çok değerli ve önemli buluyoruz." diye konuştu.Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesinin bundan sonra devam etmesi gerektiğini vurgulayan Günay, şöyle devam etti:"Öcalan'a 8 yıldır uygulanmış olan tecrit anayasaya, ilgili uluslararası sözleşmelere de aykırı bir uygulamadır. Tecrit, bir insanlık suçudur. Adalet Bakanı ve Hükümet cesur bir adım atmıştır. Biz, bunu önemli buluyoruz. Bunun arkası getirilmelidir. Uzun zamandır bir yanlıştan dönülmüştür. Öcalan, avukatlarıyla düzenli görüşmelere başladığı zaman bugün artık kritik bir eşiğe gelmiş olan açlık grevleri de açlık grevcileri de bu eylemlerini sona erdirecektir."Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararına da değinen Kubilay, "İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi, YSK eliyle yapılmış bir sandık darbesidir. Darbeler, sadece üniformalılar eliyle yapılmıyor. İstanbul kararının, bir siyasi operasyon olduğunu düşünüyoruz. YSK kararları, hukuka ters direktiflerle verilmiş bir siyasi karardır. Hukuksal dayanağı yoktur ve gayri meşrudur." ifadesini kullandı.
HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay:- "Öcalan ve avukatları arasında yapılan bu görüşmeyi çok değerli ve önemli buluyoruz"- "Adalet Bakanı ve Hükümet cesur bir adım atmıştır. Biz, bunu önemli buluyoruz. Bunun arkası getirilmelidir. Uzun zamandır bir yanlıştan

ANKARA (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine ilişkin, "Öcalan ve avukatları arasında yapılan bu görüşmeyi çok değerli ve önemli buluyoruz." dedi.

HDP Sözcüsü Kubilay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Öcalan'ın 8 yıldır avukatıyla görüşmek için 810 başvuru yaptığını belirten Kubilay, "Görüşme adımını, HDP olarak geç kalınmış ama doğru ve önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Öcalan ve avukatları arasında yapılan bu görüşme çok değerli ve önemli buluyoruz." diye konuştu.

Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesinin bundan sonra devam etmesi gerektiğini vurgulayan Günay, şöyle devam etti:

"Öcalan'a 8 yıldır uygulanmış olan tecrit anayasaya, ilgili uluslararası sözleşmelere de aykırı bir uygulamadır. Tecrit, bir insanlık suçudur. Adalet Bakanı ve Hükümet cesur bir adım atmıştır. Biz, bunu önemli buluyoruz. Bunun arkası getirilmelidir. Uzun zamandır bir yanlıştan dönülmüştür. Öcalan, avukatlarıyla düzenli görüşmelere başladığı zaman bugün artık kritik bir eşiğe gelmiş olan açlık grevleri de açlık grevcileri de bu eylemlerini sona erdirecektir."

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararına da değinen Kubilay, "İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi, YSK eliyle yapılmış bir sandık darbesidir. Darbeler, sadece üniformalılar eliyle yapılmıyor. İstanbul kararının, bir siyasi operasyon olduğunu düşünüyoruz. YSK kararları, hukuka ters direktiflerle verilmiş bir siyasi karardır. Hukuksal dayanağı yoktur ve gayri meşrudur." ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.