pendik escort bayan
ak

Abd'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

11.12.2017 - 15:28, Güncelleme: 11.12.2017 - 15:28
 

Abd'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

Kırşehir ve Nevşehir'de protesto gösterileri düzenlendi- Niğde'de lise öğrencileri, okulun bahçesinde bir araya gelip koreografiyle "Kudüs İslam'ındır" yazısı oluşturdu

KAYSERİ (AA) - Kırşehir, Nevşehir ve Niğde'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı protesto edildi.Ahi Evran Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu üyeleri, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Terme Yerleşkesi önünde bir araya geldi.Topluluk adına açıklama yapan Muhammed Mazhar Şahin, bütün inançlar tarafından kutsal sayılan, peygamberlerin birçoğunun yaşadığı, insanlığın ortak mirası Kudüs'ün ABD tarafından İsrail'in başkenti olarak benimsenmesini kabul etmediklerini belirtti.Yıllardır insanlığın gözü önünde bir trajedinin yaşandığı Filistin'in işgaline karşı duyarsızlığın, bugün olayı farklı noktalara taşıdığını dile getiren Şahin, "Kudüs için direniş, insanlık için diriliştir. ABD Başkanının Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını hukuksuz, sorumsuz, kışkırtıcı buluyor, bu adımı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Üniversite gençliği olarak asla bunun peşini bırakmayacağız." ifadesini kullandı.Grup, "Kudüs'e selam, direnişe devam" şeklinde sloganlar attıktan sonra dağıldı.-NevşehirNevşehir'de İrfan Temur adlı vatandaş, Göreme beldesinde sıcak hava balonları kalkış alanında, İsrail ve ABD'ye tepkisini göstermek amacıyla her iki ülkenin bayraklarını yaktı.Burada gazetecilere açıklama yapan Temur, İsrail’in işgalci bir güç olduğunu ifade ederek, "İsrail diye bir devleti tanımıyoruz ki başkenti olsun. Bizim ilk kıblemiz Kudüs'tedir ve Filistin halkı orada yaşıyor. İsrail askerlerinin silahlarına Filistin halkı sapanlarla karşılık veriyor. Onlar Filistinli kardeşlerimize eziyet ettiği sürece biz Filistinli kardeşlerimizin yanındayız." dedi. Temur, Kudüs kararına Müslümanların sessiz kalmayacağını vurguladı. - NiğdeNiğde Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde toplanarak "Kudüs İslam'ındır" koreografisi oluşturdu. Koreografi oluşturan yaklaşık 250 öğrenci, "Kudüs bizimdir bizim kalacak" sloganı attı. Bazı öğrenciler ise Türk bayrağı açarak koreografiye katıldı. Okulun Başmüdür Yardımcısı Güven Soyluğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi aralarında organize olarak böyle bir etkinlik yapan öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.Soyluğan, Kudüs'e yapılan haksızlığı dünyaya duyurmak istediklerini ifade etti.Öğrencilerden Emre Sakin de Kudüs'ü İsrail'e bırakmayacaklarını, bu nedenle tepkilerini dile getirdiklerini kaydetti.
Kırşehir ve Nevşehir'de protesto gösterileri düzenlendi- Niğde'de lise öğrencileri, okulun bahçesinde bir araya gelip koreografiyle "Kudüs İslam'ındır" yazısı oluşturdu

KAYSERİ (AA) - Kırşehir, Nevşehir ve Niğde'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı protesto edildi.

Ahi Evran Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu üyeleri, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Terme Yerleşkesi önünde bir araya geldi.

Topluluk adına açıklama yapan Muhammed Mazhar Şahin, bütün inançlar tarafından kutsal sayılan, peygamberlerin birçoğunun yaşadığı, insanlığın ortak mirası Kudüs'ün ABD tarafından İsrail'in başkenti olarak benimsenmesini kabul etmediklerini belirtti.

Yıllardır insanlığın gözü önünde bir trajedinin yaşandığı Filistin'in işgaline karşı duyarsızlığın, bugün olayı farklı noktalara taşıdığını dile getiren Şahin, "Kudüs için direniş, insanlık için diriliştir. ABD Başkanının Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını hukuksuz, sorumsuz, kışkırtıcı buluyor, bu adımı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Üniversite gençliği olarak asla bunun peşini bırakmayacağız." ifadesini kullandı.

Grup, "Kudüs'e selam, direnişe devam" şeklinde sloganlar attıktan sonra dağıldı.

-Nevşehir

Nevşehir'de İrfan Temur adlı vatandaş, Göreme beldesinde sıcak hava balonları kalkış alanında, İsrail ve ABD'ye tepkisini göstermek amacıyla her iki ülkenin bayraklarını yaktı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Temur, İsrail’in işgalci bir güç olduğunu ifade ederek, "İsrail diye bir devleti tanımıyoruz ki başkenti olsun. Bizim ilk kıblemiz Kudüs'tedir ve Filistin halkı orada yaşıyor. İsrail askerlerinin silahlarına Filistin halkı sapanlarla karşılık veriyor. Onlar Filistinli kardeşlerimize eziyet ettiği sürece biz Filistinli kardeşlerimizin yanındayız." dedi.

Temur, Kudüs kararına Müslümanların sessiz kalmayacağını vurguladı.

- Niğde

Niğde Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde toplanarak "Kudüs İslam'ındır" koreografisi oluşturdu.

Koreografi oluşturan yaklaşık 250 öğrenci, "Kudüs bizimdir bizim kalacak" sloganı attı. Bazı öğrenciler ise Türk bayrağı açarak koreografiye katıldı.

Okulun Başmüdür Yardımcısı Güven Soyluğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi aralarında organize olarak böyle bir etkinlik yapan öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.

Soyluğan, Kudüs'e yapılan haksızlığı dünyaya duyurmak istediklerini ifade etti.

Öğrencilerden Emre Sakin de Kudüs'ü İsrail'e bırakmayacaklarını, bu nedenle tepkilerini dile getirdiklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.