pendik escort bayan
ak

Abd’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

08.12.2017 - 13:48, Güncelleme: 08.12.2017 - 13:48
 

Abd’nin Kudüs’ü İsrail’in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

ERÜ ve NEVÜ senatoları kararı kınadı

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Senatoları, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını kınadı.Erciyes Üniversitesi Senatosu, yayımladığı bildiride, ABD'nin kabul edilemez kararı ile Ortadoğu'nun içinden çıkılmaz bir kaosa sürüklendiğine dikkat çekildi.Dinler açısından çok önemli bir yer olan Kudüs'ün, İsrail'in başkenti ilan edilmesi ve tamamen İsrail'e bırakılmak istenmesinin kabul edilemeyeceği, bu durumun uluslararası hukuka ve anlaşmalara da aykırı olduğu vurgulanan bildiride, şu ifadelere yer verildi:"Bu karar Ortadoğu'daki mevcut ateş çemberinin büyümesine ve söndürülemeyecek noktaya taşınmasına yol açacaktır. Ortadoğu'daki barış çabalarını baltalayacaktır. Halbuki bu coğrafyada barışın tesis edilmesi, şiddet olaylarına son verilmesi, dinleri ve ırkları farklı olsa da insanların barış içerisinde yaşaması gerekirken böyle bir kararın doğuracağı olumsuzluklardan hiçbir bölge ülkesinin kazanç sağlayamayacağı da bir gerçektir. Yol yakınken akli selimle hareket edilmesi, başta Müslüman ülkeler olmak üzere tüm dünya ülkelerinin olaya seyirci kalmaması gerekir."ABD ve Trump'ın kınandığı bildiride, kararın aklı selimle yeniden gözden geçirilmesi temennisi aktarıldı. -"Karar uluslararası hukuka aykırı"NEVÜ Senatosunun bildirisinde de Birleşmiş Milletlerce Kudüs'te İslam dünyası ve Filistin adına tanınan hakların barışçıl yöntemlerle iadesi beklenirken ABD’den yapılan açıklamanın hayret verici olduğu kaydedildi.Kararın uluslararası hukuka aykırı olduğu, Ortadoğu’yu çıkmaza sürükleyeceği vurgulanan bildiride, şu değerlendirmelerde bulunuldu:"Bu adım, Ortadoğu'nun hassas dengeler üzerine bina edilen çok dinli ve çok kültürlü yapısını darmadağın edebilecek jeopolitik bir bomba niteliğindedir. Bölgeyi uzun yıllar boyunca kanlı bir kaosa sürükleyebilecek bu adımdan bir an önce vazgeçilmelidir. Müslümanların ilk kıblesi ve ilk mescidinin bulunduğu, Miraç hadisesinin gerçekleştiği Kudüs'ün, dinlere karşı hoşgörüsü ve saygısı şüpheli, özgürlük ve insan hakları konusunda sicili son derece bozuk, Ortadoğu'da inancın insanlığa getirdiği huzura musallat olmuş sabıkalı bir yönetimin siyasi temsil merkezi olarak tanınma girişimi zorbaca ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracak bir gelişmedir."
ERÜ ve NEVÜ senatoları kararı kınadı

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Senatoları, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını kınadı.

Erciyes Üniversitesi Senatosu, yayımladığı bildiride, ABD'nin kabul edilemez kararı ile Ortadoğu'nun içinden çıkılmaz bir kaosa sürüklendiğine dikkat çekildi.

Dinler açısından çok önemli bir yer olan Kudüs'ün, İsrail'in başkenti ilan edilmesi ve tamamen İsrail'e bırakılmak istenmesinin kabul edilemeyeceği, bu durumun uluslararası hukuka ve anlaşmalara da aykırı olduğu vurgulanan bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Bu karar Ortadoğu'daki mevcut ateş çemberinin büyümesine ve söndürülemeyecek noktaya taşınmasına yol açacaktır. Ortadoğu'daki barış çabalarını baltalayacaktır. Halbuki bu coğrafyada barışın tesis edilmesi, şiddet olaylarına son verilmesi, dinleri ve ırkları farklı olsa da insanların barış içerisinde yaşaması gerekirken böyle bir kararın doğuracağı olumsuzluklardan hiçbir bölge ülkesinin kazanç sağlayamayacağı da bir gerçektir. Yol yakınken akli selimle hareket edilmesi, başta Müslüman ülkeler olmak üzere tüm dünya ülkelerinin olaya seyirci kalmaması gerekir."

ABD ve Trump'ın kınandığı bildiride, kararın aklı selimle yeniden gözden geçirilmesi temennisi aktarıldı.

-"Karar uluslararası hukuka aykırı"

NEVÜ Senatosunun bildirisinde de Birleşmiş Milletlerce Kudüs'te İslam dünyası ve Filistin adına tanınan hakların barışçıl yöntemlerle iadesi beklenirken ABD’den yapılan açıklamanın hayret verici olduğu kaydedildi.

Kararın uluslararası hukuka aykırı olduğu, Ortadoğu’yu çıkmaza sürükleyeceği vurgulanan bildiride, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Bu adım, Ortadoğu'nun hassas dengeler üzerine bina edilen çok dinli ve çok kültürlü yapısını darmadağın edebilecek jeopolitik bir bomba niteliğindedir. Bölgeyi uzun yıllar boyunca kanlı bir kaosa sürükleyebilecek bu adımdan bir an önce vazgeçilmelidir. Müslümanların ilk kıblesi ve ilk mescidinin bulunduğu, Miraç hadisesinin gerçekleştiği Kudüs'ün, dinlere karşı hoşgörüsü ve saygısı şüpheli, özgürlük ve insan hakları konusunda sicili son derece bozuk, Ortadoğu'da inancın insanlığa getirdiği huzura musallat olmuş sabıkalı bir yönetimin siyasi temsil merkezi olarak tanınma girişimi zorbaca ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracak bir gelişmedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.