pendik escort bayan
ak

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanıması

18.12.2017 - 13:03, Güncelleme: 18.12.2017 - 13:03
 

Abd'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanıması

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Meclisi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını kınadı.Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, belediye...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Meclisi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını kınadı.Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, belediye meclis üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında meclisin ortak karar metnini okudu.Kudüs'ün, üç semavi din için de özgürlüğü ve barışı arayan Ortadoğu'nun kalbi olduğunu vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:"İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Kudüs merkezli olmak üzere Ortadoğu coğrafyasında bir dizi insani, ahlaki, siyasi dram yaşanmıştır. Filistin sorunu dediğimiz ve gerçekte bir insanlık sorunu olan konu, bu yaşananların bir ürünüdür ve halen tüm barış çabalarıyla birlikte bunları tahrip eden saldırgan politikalar nedeniyle insanlığın gündemindedir. İsrail'in politikalarını özetleyen Kudüs'ü başkent yapma girişimlerine bugüne kadar mesafeli duran Amerika Birleşik Devletleri'nin bu defa destek verme olarak anlaşılabilecek yola girmesi, asla kabul edilemez. Halen Filistin sorununu çözmek için gösterilen barışçıl çabalar, bu girişim karşısında muhakkak büyük darbe alacak Ortadoğu'da bir dizi istikrarsızlık yaşanacaktır. Bu kabul edilemez gelişmeler karşısında Türkiye Cumhuriyetini oluşturan 80 milyonun her ferdinin Birleşmiş Milletlerin kararları hilafına Kudüs'ün tarihi statüsünü değiştirme yönündeki maceracı girişimleri kesin ve tartışmasız şekilde reddediyoruz."Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’ne dayanan, uluslararası tanınmış referans hükümlerle ve 2005’te Mekke-i Mükerreme'de yapılan Olağanüstü İslam Zirvesi Konferansı’da stratejik bir tercih olarak kabul edilen 2002 Arap Barış Girişimi’yle uyumlu adil ve kapsamlı bir barışa bağlılığın teyit edildiğini aktaran Bahçeci, şöyle devam etti:"Uluslararası topluma bu sorunu çözüme ulaştırmak maksadıyla etkin ve ciddi bir şekilde harekete geçmesi çağrısında bulunulmuştur.Zirvede alınan bu kararları desteklediğimizi Kırşehir Belediye Meclisi üyeleri olarak dünya kamuoyuna ifade ve ilan ederiz."
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Meclisi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını kınadı.Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, belediye...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Meclisi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını kınadı.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, belediye meclis üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında meclisin ortak karar metnini okudu.

Kudüs'ün, üç semavi din için de özgürlüğü ve barışı arayan Ortadoğu'nun kalbi olduğunu vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Kudüs merkezli olmak üzere Ortadoğu coğrafyasında bir dizi insani, ahlaki, siyasi dram yaşanmıştır. Filistin sorunu dediğimiz ve gerçekte bir insanlık sorunu olan konu, bu yaşananların bir ürünüdür ve halen tüm barış çabalarıyla birlikte bunları tahrip eden saldırgan politikalar nedeniyle insanlığın gündemindedir.

İsrail'in politikalarını özetleyen Kudüs'ü başkent yapma girişimlerine bugüne kadar mesafeli duran Amerika Birleşik Devletleri'nin bu defa destek verme olarak anlaşılabilecek yola girmesi, asla kabul edilemez. Halen Filistin sorununu çözmek için gösterilen barışçıl çabalar, bu girişim karşısında muhakkak büyük darbe alacak Ortadoğu'da bir dizi istikrarsızlık yaşanacaktır.

Bu kabul edilemez gelişmeler karşısında Türkiye Cumhuriyetini oluşturan 80 milyonun her ferdinin Birleşmiş Milletlerin kararları hilafına Kudüs'ün tarihi statüsünü değiştirme yönündeki maceracı girişimleri kesin ve tartışmasız şekilde reddediyoruz."

Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’ne dayanan, uluslararası tanınmış referans hükümlerle ve 2005’te Mekke-i Mükerreme'de yapılan Olağanüstü İslam Zirvesi Konferansı’da stratejik bir tercih olarak kabul edilen 2002 Arap Barış Girişimi’yle uyumlu adil ve kapsamlı bir barışa bağlılığın teyit edildiğini aktaran Bahçeci, şöyle devam etti:

"Uluslararası topluma bu sorunu çözüme ulaştırmak maksadıyla etkin ve ciddi bir şekilde harekete geçmesi çağrısında bulunulmuştur.Zirvede alınan bu kararları desteklediğimizi Kırşehir Belediye Meclisi üyeleri olarak dünya kamuoyuna ifade ve ilan ederiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.