pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

"Aa'nın 'Muhabir' Kitabı Öğrencilere Rehber Olacak Önemli Bir Kaynak"

09.05.2018 - 10:23, Güncelleme: 09.05.2018 - 10:23
 

"Aa'nın 'Muhabir' Kitabı Öğrencilere Rehber Olacak Önemli Bir Kaynak"

AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eroğlu: "Anadolu Ajansının 'Muhabir' kitabı öğrencilere rehber olacak önemli bir kaynak. Bir habercinin ihtiyaç duyduğu bilgileri yazılı hale getirmiş bir kitap"- Basın ve Yayın Bölümü Öğretim Elemanı Doç.

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Muhabir" kitabı, Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü öğrencileri için derslerde kaynak olarak gösterilen eser oldu. AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Basın ve Yayın Bölümüne sahip fakültelerindeki öğrencilerin burada akademik eğitim aldığını kaydetti.Dersleri veren öğretim elemanlarının farklı kaynaklardan faydalandıklarını ifade eden Eroğlu, şunları dile getirdi:"Anadolu Ajansının 'Muhabir' kitabı öğrencilere rehber olacak önemli bir kaynak. Bu kitap piyasada bu işleri yaparken ihtiyaç duyulan bilgileri içinde barındıran, temel terimleri sıralayıp anlatan, yazım kurallarını en ince detayına kadar kaydeden bir habercinin ihtiyaç duyduğu bilgileri yazılı hale getirmiş bir kaynak. Habercilikte karşılaşılan hukuksal problemlerin neler olabileceğini ve nasıl çözülebileceğini gösteren tüm bilgiler bu rehber kitapta var. Bu kitabı görünce mutlu oldum. Fakültemizde kullanıyoruz. Öğrencilerimiz için önemli ve değerli bir kaynak. Hazırlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."- "Deneyimin bize kaynakla aktarılması çok kıymetli"Basın ve Yayın Bölümü, Basın Yayın Tekniği Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Doç. Dr. Haluk Birsen de "Muhabir" kitabının derslerinde çok faydalı olduğunu vurguladı.Anadolu Ajansının mezunlarının çalıştığı önemli bir okul olduğunu anlatan Birsen, "Bu tür yayınları zaman zaman yapıyor. Biz de bunları isteyerek kullanıyoruz. İçindeki bilgileri bir deneyim süzgecinden geçirerek bize sunuyor. Oradaki detaylar bizim için çok önemli. Deneyimin bize kaynakla aktarılması çok kıymetli. Kitabı severek kullanıyorum. Somut örnekler olduğundan öğrenciler için faydalı." diye konuştu.Basın ve Yayın Bölümü 3. sınıf öğrencisi Eylül Torun, somut örnekler üzerinden olayların anlatılmasından ve medya hukuku bölümünden oldukça fazla yararlandıklarını söyledi.
AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eroğlu: "Anadolu Ajansının 'Muhabir' kitabı öğrencilere rehber olacak önemli bir kaynak. Bir habercinin ihtiyaç duyduğu bilgileri yazılı hale getirmiş bir kitap"- Basın ve Yayın Bölümü Öğretim Elemanı Doç.

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Muhabir" kitabı, Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü öğrencileri için derslerde kaynak olarak gösterilen eser oldu.

AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Basın ve Yayın Bölümüne sahip fakültelerindeki öğrencilerin burada akademik eğitim aldığını kaydetti.

Dersleri veren öğretim elemanlarının farklı kaynaklardan faydalandıklarını ifade eden Eroğlu, şunları dile getirdi:

"Anadolu Ajansının 'Muhabir' kitabı öğrencilere rehber olacak önemli bir kaynak. Bu kitap piyasada bu işleri yaparken ihtiyaç duyulan bilgileri içinde barındıran, temel terimleri sıralayıp anlatan, yazım kurallarını en ince detayına kadar kaydeden bir habercinin ihtiyaç duyduğu bilgileri yazılı hale getirmiş bir kaynak. Habercilikte karşılaşılan hukuksal problemlerin neler olabileceğini ve nasıl çözülebileceğini gösteren tüm bilgiler bu rehber kitapta var. Bu kitabı görünce mutlu oldum. Fakültemizde kullanıyoruz. Öğrencilerimiz için önemli ve değerli bir kaynak. Hazırlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

- "Deneyimin bize kaynakla aktarılması çok kıymetli"

Basın ve Yayın Bölümü, Basın Yayın Tekniği Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Doç. Dr. Haluk Birsen de "Muhabir" kitabının derslerinde çok faydalı olduğunu vurguladı.

Anadolu Ajansının mezunlarının çalıştığı önemli bir okul olduğunu anlatan Birsen, "Bu tür yayınları zaman zaman yapıyor. Biz de bunları isteyerek kullanıyoruz. İçindeki bilgileri bir deneyim süzgecinden geçirerek bize sunuyor. Oradaki detaylar bizim için çok önemli. Deneyimin bize kaynakla aktarılması çok kıymetli. Kitabı severek kullanıyorum. Somut örnekler olduğundan öğrenciler için faydalı." diye konuştu.

Basın ve Yayın Bölümü 3. sınıf öğrencisi Eylül Torun, somut örnekler üzerinden olayların anlatılmasından ve medya hukuku bölümünden oldukça fazla yararlandıklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.