pendik escort bayan
ak

9. Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivaline Doğru

Siyaset 13.08.2018 - 12:03, Güncelleme: 13.08.2018 - 12:03
 

9. Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivaline Doğru

Kayseri Kafkas Derneği tarafından 22-23 Ağustos tarihlerinde Pınarbaşı ilçesinde düzenlenecek festivale Kafkasya başta olmak üzere Ürdün, Suriye, İsrail ve ABD'den katılımcılar bekleniyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 22-23 Ağustos tarihlerinde 9. Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali düzenlenecek.Festivalin düzenleme komitesi sözcüsü Mutlu Akkaya, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük Çerkes festivallerinden birini organize etmenin mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.Etkinliğe yurt dışından gelecek bilim insanlarının katılımı ile kültürel konferans da düzenleyeceklerini aktaran Akkaya, "Çerkes halk ozanı Kuşha Doğan Özden, dünyaca ünlü Çerkes sanatçılar Nehush Cherim ve Sati Kazanova, Hatti Müzik Grubu, Abhaz Devlet Sanatçısı Erik Mika ve Anavatan Kafkasya ile Türkiye'den profesyonel halk dansları toplulukları katılımcılara muhteşem bir sahne şovu sergileyecek. Festivale Kafkasya başta olmak üzere Ürdün, Suriye, İsrail ve Amerika'dan yaklaşık 30 bin kişi katılacak." dedi.Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğindeki Pınarbaşı Belediyesi ile çeşitli kurumların destek verdiği festival, 22-23 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.
Kayseri Kafkas Derneği tarafından 22-23 Ağustos tarihlerinde Pınarbaşı ilçesinde düzenlenecek festivale Kafkasya başta olmak üzere Ürdün, Suriye, İsrail ve ABD'den katılımcılar bekleniyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 22-23 Ağustos tarihlerinde 9. Uluslararası Uzunyayla Çerkes Kültür Festivali düzenlenecek.

Festivalin düzenleme komitesi sözcüsü Mutlu Akkaya, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük Çerkes festivallerinden birini organize etmenin mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

Etkinliğe yurt dışından gelecek bilim insanlarının katılımı ile kültürel konferans da düzenleyeceklerini aktaran Akkaya, "Çerkes halk ozanı Kuşha Doğan Özden, dünyaca ünlü Çerkes sanatçılar Nehush Cherim ve Sati Kazanova, Hatti Müzik Grubu, Abhaz Devlet Sanatçısı Erik Mika ve Anavatan Kafkasya ile Türkiye'den profesyonel halk dansları toplulukları katılımcılara muhteşem bir sahne şovu sergileyecek. Festivale Kafkasya başta olmak üzere Ürdün, Suriye, İsrail ve Amerika'dan yaklaşık 30 bin kişi katılacak." dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğindeki Pınarbaşı Belediyesi ile çeşitli kurumların destek verdiği festival, 22-23 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.