pendik escort bayan
ak

9 asırlık ardıç ağacı zamana meydan okuyor

21.04.2018 - 14:23, Güncelleme: 21.04.2018 - 14:23
 

9 asırlık ardıç ağacı zamana meydan okuyor

Sivas'ın İmranlı ilçesi Karacaören köyünde bulunan Selçuklu ve Osmanlı Devleti'ni gören Cumhuriyet döneminde de yaşamaya devam eden 900 yaşındaki tarihi...

Sivas'ın İmranlı ilçesi Karacaören köyünde bulunan Selçuklu ve Osmanlı Devleti'ni gören Cumhuriyet döneminde de yaşamaya devam eden 900 yaşındaki tarihi ardıç ağacı zamana meydan okuyor.İmranlı ilçesine bağlı Karacaören köyünde bulunan dokuz asırlık ardıç ağacı zamana meydan okuyor. Dokuz asır boyunca ayakta kalmayı başaran ağaç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında tescillendi. 900 yaşında olduğu tespit belirlenen ardıç ağacı 2016 yılında Anıt Ağaçlar Kurulu tarafından koruma altına alındı. Köylüler ve bölge halkı dokuz asırdır ayakta kalan anıt ardıç ağacı dileklerin kabul olduğunun düşünüldüğü dilek ağacı olarak görülüyor. Bu ağacı ziyarete gelen insanlar bu ağaca dileklerini dilemelerinin ardından iplerini bağlıyorlar. Dokuz asırdır ayakta kalmayı başaran tarihi ağaca bölge halkı "Ali Baba" ismiyle biliniyor. Gövde yapısı yaklaşık 6 metre genişliğinde olan ağaç zamana meydan okuyor.Ağacın bölge halkı tarafından kutsal bir ağaç olarak görüldüğünü belirten Karacaören Köyü muhtarı Mirali Altuntaş, "Tarihi ardıç ağacını kutsal olarak ve ziyaret olarak görüyoruz. İnsanlar buraya gelip yemeklerini yiyorlar. Olmasını istedikleri şeyler için istekleri için burada lokma dağıtımı yapıyorlar. Bu ağaç 2016 yılında da tabiat varlıkları tarafından anıt ağaç olarak tescil edildi. Burada vatandaşlar gelir ipini bağlar dileğini diler. Anıt ağaçları kurulunun tespitine göre 900 yaşında olduğu tespit edildi. Bizlerce daha fazladır daha az değildir" dedi."Selçukluları ve Osmanlıları gördü"Tarihi ağacın 900 yıllık bir ağaç olduğundan dolayı coğrafyada hüküm sürmüş Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti döneminde de tarihi ağacın var olduğunu belirten Altuntaş tarihi ağacın tarihe şahitlik etmiş bir anıt olduğunu ifade ederek şunları söyledi."Buranın ikliminden dolayı çok fazla rutubet ve nem olmadığından dolayı çürüme ve nem olmadığından ve ağacın da ardıç ağacı olduğu için dayanıklıdır. Bu güne kadar ayakta kalmış ve korunmuştur. Bölgemizde geçmişte ardıç ağacı çoktur fakat halkımızın ardıç ağaçlarını keserek kullanması sonucu sayı azalmıştır ama yeni ardıç ağaçlarımızı dik dik ve büyümekteler. Bölgemizdeki ve yöremizdeki diğer insanlar gelir ve ziyaret ederler bu anıt ağacın ismi ali babadır. Bu ağaç neticede 900 yıllık bir ağaç bu ağacı da gelip görmeye değerdir. 900 yıllık bir ağaç Selçuklulardan tut da Osmanlılar birçok toplumu ve devleti görmüştür. Genişliği yaklaşık 5 buçuk 6 metredir. Ağaç yaşlılığından dolayı yıpranmış ve ağacın onarıma ihtiyacı vardır."
Sivas'ın İmranlı ilçesi Karacaören köyünde bulunan Selçuklu ve Osmanlı Devleti'ni gören Cumhuriyet döneminde de yaşamaya devam eden 900 yaşındaki tarihi...
Sivas'ın İmranlı ilçesi Karacaören köyünde bulunan Selçuklu ve Osmanlı Devleti'ni gören Cumhuriyet döneminde de yaşamaya devam eden 900 yaşındaki tarihi ardıç ağacı zamana meydan okuyor.

İmranlı ilçesine bağlı Karacaören köyünde bulunan dokuz asırlık ardıç ağacı zamana meydan okuyor. Dokuz asır boyunca ayakta kalmayı başaran ağaç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında tescillendi. 900 yaşında olduğu tespit belirlenen ardıç ağacı 2016 yılında Anıt Ağaçlar Kurulu tarafından koruma altına alındı. Köylüler ve bölge halkı dokuz asırdır ayakta kalan anıt ardıç ağacı dileklerin kabul olduğunun düşünüldüğü dilek ağacı olarak görülüyor. Bu ağacı ziyarete gelen insanlar bu ağaca dileklerini dilemelerinin ardından iplerini bağlıyorlar. Dokuz asırdır ayakta kalmayı başaran tarihi ağaca bölge halkı "Ali Baba" ismiyle biliniyor. Gövde yapısı yaklaşık 6 metre genişliğinde olan ağaç zamana meydan okuyor.

Ağacın bölge halkı tarafından kutsal bir ağaç olarak görüldüğünü belirten Karacaören Köyü muhtarı Mirali Altuntaş, "Tarihi ardıç ağacını kutsal olarak ve ziyaret olarak görüyoruz. İnsanlar buraya gelip yemeklerini yiyorlar. Olmasını istedikleri şeyler için istekleri için burada lokma dağıtımı yapıyorlar. Bu ağaç 2016 yılında da tabiat varlıkları tarafından anıt ağaç olarak tescil edildi. Burada vatandaşlar gelir ipini bağlar dileğini diler. Anıt ağaçları kurulunun tespitine göre 900 yaşında olduğu tespit edildi. Bizlerce daha fazladır daha az değildir" dedi.

"Selçukluları ve Osmanlıları gördü"

Tarihi ağacın 900 yıllık bir ağaç olduğundan dolayı coğrafyada hüküm sürmüş Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti döneminde de tarihi ağacın var olduğunu belirten Altuntaş tarihi ağacın tarihe şahitlik etmiş bir anıt olduğunu ifade ederek şunları söyledi.

"Buranın ikliminden dolayı çok fazla rutubet ve nem olmadığından dolayı çürüme ve nem olmadığından ve ağacın da ardıç ağacı olduğu için dayanıklıdır. Bu güne kadar ayakta kalmış ve korunmuştur. Bölgemizde geçmişte ardıç ağacı çoktur fakat halkımızın ardıç ağaçlarını keserek kullanması sonucu sayı azalmıştır ama yeni ardıç ağaçlarımızı dik dik ve büyümekteler. Bölgemizdeki ve yöremizdeki diğer insanlar gelir ve ziyaret ederler bu anıt ağacın ismi ali babadır. Bu ağaç neticede 900 yıllık bir ağaç bu ağacı da gelip görmeye değerdir. 900 yıllık bir ağaç Selçuklulardan tut da Osmanlılar birçok toplumu ve devleti görmüştür. Genişliği yaklaşık 5 buçuk 6 metredir. Ağaç yaşlılığından dolayı yıpranmış ve ağacın onarıma ihtiyacı vardır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.