pendik escort bayan
ak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Spor 08.03.2018 - 13:48, Güncelleme: 08.03.2018 - 13:48
 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SHGM, "Havacılık Alanında Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirilmesi" konulu sempozyum düzenledi

ANKARA (AA) - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından, "Havacılık Alanında Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirilmesi" konulu sempozyum düzenlendi. "Dünya Havacı Kadınlar Haftası" ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla SHGM Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirme Komisyonu tarafından düzenlenen sempozyum, havacılık sektöründe pay ve emek sahibi havacı kadınların katılımıyla "Kadın Yükselsin" sloganıyla gerçekleştirildi.SHGM Genel Müdür Vekili Bahri Kesici, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, 8 Mart'ın, havacılık sektörü için de önemli bir gün olduğunu ifade etti.Dünyanın ilk kadın pilotu Barones Raymonde De Laroche'ın pilot lisansını 8 Mart 1910'da aldığını belirten Kesici, bu kapsamda 8 Mart'ın "Havacı Kadınlar Günü", söz konusu haftanın da "Dünya Havacı Kadınlar Haftası" olarak kabul edildiğini söyledi.Anayasa ve yasalarla eşitlik ilkesinin kapsamlı biçimde düzenlendiğini, devletin ilgili organlarına da eşitlik ilkesini yaşama geçirme konusunda ödevler düştüğünü anlatan Kesici, bu amaç doğrultusunda "Sivil Havacılıkta Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirme Talimatı” yayımlayarak bir ilke imza attıklarını bildirdi.Kesici, havacılık sektöründeki kadın-erkek çalışanlar arasında orantısız bir dağılım olduğuna işaret ederek, bu rakamların sivil havacılıkta toplumsal cinsiyet dengesi geliştirilmesi konusunda neden daha sistematik çaba gösterilmesi gerektiğini gözler önüne serdiğini kaydetti.
SHGM, "Havacılık Alanında Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirilmesi" konulu sempozyum düzenledi

ANKARA (AA) - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından, "Havacılık Alanında Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirilmesi" konulu sempozyum düzenlendi.

"Dünya Havacı Kadınlar Haftası" ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla SHGM Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirme Komisyonu tarafından düzenlenen sempozyum, havacılık sektöründe pay ve emek sahibi havacı kadınların katılımıyla "Kadın Yükselsin" sloganıyla gerçekleştirildi.

SHGM Genel Müdür Vekili Bahri Kesici, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, 8 Mart'ın, havacılık sektörü için de önemli bir gün olduğunu ifade etti.

Dünyanın ilk kadın pilotu Barones Raymonde De Laroche'ın pilot lisansını 8 Mart 1910'da aldığını belirten Kesici, bu kapsamda 8 Mart'ın "Havacı Kadınlar Günü", söz konusu haftanın da "Dünya Havacı Kadınlar Haftası" olarak kabul edildiğini söyledi.

Anayasa ve yasalarla eşitlik ilkesinin kapsamlı biçimde düzenlendiğini, devletin ilgili organlarına da eşitlik ilkesini yaşama geçirme konusunda ödevler düştüğünü anlatan Kesici, bu amaç doğrultusunda "Sivil Havacılıkta Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirme Talimatı” yayımlayarak bir ilke imza attıklarını bildirdi.

Kesici, havacılık sektöründeki kadın-erkek çalışanlar arasında orantısız bir dağılım olduğuna işaret ederek, bu rakamların sivil havacılıkta toplumsal cinsiyet dengesi geliştirilmesi konusunda neden daha sistematik çaba gösterilmesi gerektiğini gözler önüne serdiğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.