pendik escort bayan
ak

642. Mimar Sinan'ı Anma Ve Evliyalar Günü

08.07.2018 - 16:28, Güncelleme: 08.07.2018 - 16:28
 

642. Mimar Sinan'ı Anma Ve Evliyalar Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Melikgazi Belediyesi tarafından 642. Mimar Sinan'ı Anma ve Evliyalar Günü dolayısıyla 50 kazan etli pilav dağıtıldı.Mimar Sinan'ı...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Melikgazi Belediyesi tarafından 642. Mimar Sinan'ı Anma ve Evliyalar Günü dolayısıyla 50 kazan etli pilav dağıtıldı.Mimar Sinan'ı Anma ve Evliyalar Günü etkinliği, Mimarsinan Evliyalar Mesire Alanında yaplıd. Mehter takımının konseriyle başlayan etkinlikler kapsamında, sabah erken saatlerde kurulan ocaklarda üçer ton et ve bulgur kullanılarak odun ateşinde geleneksel etli pilav pişirildi.Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 642 yıldır devam eden geleneği sürdürdüklerini belirtti.Kayseri'nin birçok evliyaya ev sahipliği yaptığını belirten Büyükkılıç, şunları aktardı: "Horasan erenleri, Anadolu'yu islamlaştırmak adına geldiklerinde en büyük merkezlerinden biri olarak bu bölgeyi de seçmişler. Dikkat ederseniz Kayseri'nin her tarafında Horasan hazretleri, Selçuklu komutanları başta olmak üzere bütün Allah dostları, bu bölgede buluşmuşlar. Böyle bölgelerde gönülleri fetih etmişler. Onlardan bazılarının mezarlıkları burada bulunmaktadır. Bu bölgenin insanları da geleneksel olarak bu anı her sene kutlamaktadır. 50 kazan pilav yapılmaktadır. Burada okunan dualarla, insanlara şifa olur niyetine de kabul gören geçmiş yıllardan beri böyle bir anlayış içerisinde on binlerce insan burada 50 kazan pilav ile onlar yiyor ve adeta şifa buluyorlar. Bu inanç içerisinde de sürdürüyorlar."
KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Melikgazi Belediyesi tarafından 642. Mimar Sinan'ı Anma ve Evliyalar Günü dolayısıyla 50 kazan etli pilav dağıtıldı.Mimar Sinan'ı...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Melikgazi Belediyesi tarafından 642. Mimar Sinan'ı Anma ve Evliyalar Günü dolayısıyla 50 kazan etli pilav dağıtıldı.

Mimar Sinan'ı Anma ve Evliyalar Günü etkinliği, Mimarsinan Evliyalar Mesire Alanında yaplıd.

Mehter takımının konseriyle başlayan etkinlikler kapsamında, sabah erken saatlerde kurulan ocaklarda üçer ton et ve bulgur kullanılarak odun ateşinde geleneksel etli pilav pişirildi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 642 yıldır devam eden geleneği sürdürdüklerini belirtti.

Kayseri'nin birçok evliyaya ev sahipliği yaptığını belirten Büyükkılıç, şunları aktardı:

"Horasan erenleri, Anadolu'yu islamlaştırmak adına geldiklerinde en büyük merkezlerinden biri olarak bu bölgeyi de seçmişler. Dikkat ederseniz Kayseri'nin her tarafında Horasan hazretleri, Selçuklu komutanları başta olmak üzere bütün Allah dostları, bu bölgede buluşmuşlar. Böyle bölgelerde gönülleri fetih etmişler. Onlardan bazılarının mezarlıkları burada bulunmaktadır. Bu bölgenin insanları da geleneksel olarak bu anı her sene kutlamaktadır. 50 kazan pilav yapılmaktadır. Burada okunan dualarla, insanlara şifa olur niyetine de kabul gören geçmiş yıllardan beri böyle bir anlayış içerisinde on binlerce insan burada 50 kazan pilav ile onlar yiyor ve adeta şifa buluyorlar. Bu inanç içerisinde de sürdürüyorlar."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.