pendik escort bayan
ak

53. Kütüphaneler Haftası

27.03.2017 - 14:13, Güncelleme: 27.03.2017 - 14:13
 

53. Kütüphaneler Haftası

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde Kütüphaneler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Halk ve Çocuk Kütüphanesinde düzenlenen programda konuşan Suşehri...

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde Kütüphaneler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Halk ve Çocuk Kütüphanesinde düzenlenen programda konuşan Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, kitapların aklın ilacı, kütüphanelerin ise aklın merkezi olduğunu söyledi. Toplumun okumaya yeteri kadar önem vermediğini belirten Uzunoğlu, "Oxford Kütüphanesi'nde 400 milyon kitap varken, Türkiye’de ise 18 milyon kitap bulunmaktadır. Şunu bilmeliyiz ki her kitap insana bilgi verir. Bazı hain dostlar ihanet eder ama kitaplar kesinlikle ihanet etmez. Sanat ve kültürümüz bizim için çok önemlidir. Sanatsız millet yaşayamaz." dedi. Suşehri Kütüphanesinin Türkiye sıralamasında 10’uncu sırada yer aldığını belirten Uzunoğlu, şunları kaydetti:"Bu bizim için büyük başarı. Hem kitap sayısı hem de kitap okuma kültürü olarak. Bu nedenle ilçemize çocuklarımız için bir kütüphane daha açmayı hedefliyoruz. Şu andaki mevcut kütüphanemizin halk kütüphanesi. Açılmasını düşündüğümüz kütüphanenin ise çocuk kütüphanesi olarak hizmet vermesi daha uygun olacaktır."Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ise bilgiye giden yolda kitapların önemine değinerek, "Anlamak, anladığını yaşamak, bilinçli bir şekilde yaşamak için okumak gerekir. Her ortamda, bilinçli bilgiye ulaşmak birinci hedefimiz olmalıdır. İnsanın başına ne gelirse cahillikten, bilgisizlikten gelir." diye konuştu. İlçe Halk ve Çocuk kütüphanesi Müdürü Dursun Ahmet Acar da ilçede bulunan kütüphanenin 1950 yılından beri hizmet verdiğini anımsatarak, kütüphaneye ilginin giderek arttığını vurguladı. Programda, kütüphanede bir yıl içerisinde en fazla kitap okuyanlara plaket, en çok kitap okuyan 21 öğrenciye altın, diğer 40 öğrenciye ise çeşitli hediyeler verildi.Program sonrasında Mustafa Çakır, Dilara Kutsal ve öğrenciler tarafından hazırlanan karma resim sergisinin açılışı yapıldı.
SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde Kütüphaneler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Halk ve Çocuk Kütüphanesinde düzenlenen programda konuşan Suşehri...

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde Kütüphaneler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Halk ve Çocuk Kütüphanesinde düzenlenen programda konuşan Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, kitapların aklın ilacı, kütüphanelerin ise aklın merkezi olduğunu söyledi.

Toplumun okumaya yeteri kadar önem vermediğini belirten Uzunoğlu, "Oxford Kütüphanesi'nde 400 milyon kitap varken, Türkiye’de ise 18 milyon kitap bulunmaktadır. Şunu bilmeliyiz ki her kitap insana bilgi verir. Bazı hain dostlar ihanet eder ama kitaplar kesinlikle ihanet etmez. Sanat ve kültürümüz bizim için çok önemlidir. Sanatsız millet yaşayamaz." dedi.

Suşehri Kütüphanesinin Türkiye sıralamasında 10’uncu sırada yer aldığını belirten Uzunoğlu, şunları kaydetti:

"Bu bizim için büyük başarı. Hem kitap sayısı hem de kitap okuma kültürü olarak. Bu nedenle ilçemize çocuklarımız için bir kütüphane daha açmayı hedefliyoruz. Şu andaki mevcut kütüphanemizin halk kütüphanesi. Açılmasını düşündüğümüz kütüphanenin ise çocuk kütüphanesi olarak hizmet vermesi daha uygun olacaktır."

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ise bilgiye giden yolda kitapların önemine değinerek, "Anlamak, anladığını yaşamak, bilinçli bir şekilde yaşamak için okumak gerekir. Her ortamda, bilinçli bilgiye ulaşmak birinci hedefimiz olmalıdır. İnsanın başına ne gelirse cahillikten, bilgisizlikten gelir." diye konuştu.

İlçe Halk ve Çocuk kütüphanesi Müdürü Dursun Ahmet Acar da ilçede bulunan kütüphanenin 1950 yılından beri hizmet verdiğini anımsatarak, kütüphaneye ilginin giderek arttığını vurguladı.

Programda, kütüphanede bir yıl içerisinde en fazla kitap okuyanlara plaket, en çok kitap okuyan 21 öğrenciye altın, diğer 40 öğrenciye ise çeşitli hediyeler verildi.

Program sonrasında Mustafa Çakır, Dilara Kutsal ve öğrenciler tarafından hazırlanan karma resim sergisinin açılışı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.