pendik escort bayan
ak

50'nci Sanat Yılında Şair Ve Yazar Yahya Akengin

31.01.2019 - 16:18, Güncelleme: 31.01.2019 - 16:18
 

50'nci Sanat Yılında Şair Ve Yazar Yahya Akengin

ANKARA (AA) - Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatınca (TÜRKSOY) "50’nci Sanat Yılında Şair ve Yazar Yahya Akengin" programı düzenlendi.TÜRKSOY Genel...

ANKARA (AA) - Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatınca (TÜRKSOY) "50’nci Sanat Yılında Şair ve Yazar Yahya Akengin" programı düzenlendi.TÜRKSOY Genel Sekreterliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Yahya Akengin, edebiyat yolculuğuna çıkarken bir yol haritası olduğunu söyledi. "Vardığım noktayı söylemek gerekirse, hiçbir zaman 'oldum' demek bir sanatçıya yakışmaz." diyen Akengin, şunları kaydetti: "Menziller uzun olmalı, varmayı da akıldan çıkarmamalı. Milli olmakla evrensele varılır. Evrensel diye bir kültür ve edebiyat da vardır ancak kendin gibi olursan evrensele belki öyle varabilirsin. Anlayışlarımızdan birisi de bu olmuştur. Ben neresindeyim işin, bana göre henüz başındayım."TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da Akengin’in 50 yılı aşkın süredir aktif olarak çalışarak çok değerli eserler ürettiğini söyledi.Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Akengin’in yazdığı eserlerle Kazak edebiyatçıların Türk dünyasında tanınmasında da büyük katkıları olduğunu belirtti.Konuşmaların ardından Akengin'e yöresel çapan kıyafeti hediye edildi.Programa eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek ile sanat ve edebiyat dünyasından isimler de katıldı.
ANKARA (AA) - Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatınca (TÜRKSOY) "50’nci Sanat Yılında Şair ve Yazar Yahya Akengin" programı düzenlendi.TÜRKSOY Genel...

ANKARA (AA) - Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatınca (TÜRKSOY) "50’nci Sanat Yılında Şair ve Yazar Yahya Akengin" programı düzenlendi.

TÜRKSOY Genel Sekreterliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Yahya Akengin, edebiyat yolculuğuna çıkarken bir yol haritası olduğunu söyledi.

"Vardığım noktayı söylemek gerekirse, hiçbir zaman 'oldum' demek bir sanatçıya yakışmaz." diyen Akengin, şunları kaydetti:

"Menziller uzun olmalı, varmayı da akıldan çıkarmamalı. Milli olmakla evrensele varılır. Evrensel diye bir kültür ve edebiyat da vardır ancak kendin gibi olursan evrensele belki öyle varabilirsin. Anlayışlarımızdan birisi de bu olmuştur. Ben neresindeyim işin, bana göre henüz başındayım."

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da Akengin’in 50 yılı aşkın süredir aktif olarak çalışarak çok değerli eserler ürettiğini söyledi.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Akengin’in yazdığı eserlerle Kazak edebiyatçıların Türk dünyasında tanınmasında da büyük katkıları olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Akengin'e yöresel çapan kıyafeti hediye edildi.

Programa eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek ile sanat ve edebiyat dünyasından isimler de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.