pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi

Spor 06.03.2018 - 11:43, Güncelleme: 06.03.2018 - 11:43
 

5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi

Çelik ekipmanları üreticisi KSG Makina ile Belçika merkezli Ateliers de la Meuse arasında iş birliği anlaşması imzalandı

İSTANBUL (AA) - Çelik ekipmanları üretici ve ihracatçısı KSG Makina ile Belçika merkezli Ateliers de la Meuse (ALM) arasında nükleer enerji alanında bilgi ve uzmanlık aktarımını öngören iş birliği anlaşması imzalandı.Nükleer Mühendisler Derneğince düzenlenen 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi'nde imzalanan anlaşmayla KSG Makina ve ALM'nin, Türkiye başta olmak üzere Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Çin, Hindistan, Brezilya ve Rusya’daki nükleer santral projelerinde birlikte çalışmaları hedefleniyor. Adana merkezli KSG Makina'nın Yönetim Kurulu Üyesi Şener Sezgin, imza töreninde yaptığı konuşmada, söz konusu anlaşmayla Türkiye’nin nükleer enerji alanında önemli ihracatçılarından biri olmayı hedeflediklerini belirterek, "Anlaşmayla birlikte iki şirketi arasında bilgi ve uzmanlık aktarımı sağlanacak." dedi. Sezgin, KSG'nin makine parçaları üretimi konusunda tecrübeye sahip olduğunu fakat Türkiye için yeni bir sektör olan nükleerle ilgili tecrübesi bulunmadığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Nükleer sektöründe geniş tecrübeye sahip Belçikalı ALM şirketi, KSG'nin eksiğini kapatacak bir yeterlilikte. Nükleer enerji ürünlerinde ciddi tecrübeleri var. Fransızlara enerji ürünleri üretip satan bir şirket. Özellikle nükleer atık konteynırları üretiminde tecrübe sahibi ALM'yle yapacağımız iş birliğiyle birbirimizin eksiğini tamamlayarak, birlikteliğimizden bir sinerji yaratmak hedefindeyiz."Anlaşmayla ALM'in sahip olduğu know-how KSG'ye aktarılırken, KSG'nin de Türkiye'deki üreticilerin sahip olduğu rekabet avantajını ALM'in hizmetine sunacağını belirten Sezgin, "Hem Türkiye enerji sektörüne hem de Kuzey Afrika'dan başlayarak Ortadoğu ülkelerine malzeme sevk edebileceğiz. Nükleer enerji sektörünün ihtiyacı ve bizim kabiliyetimiz içerisindeki her türlü ürünü üretmeye talibiz." diye konuştu.ALM’nin KSG Makina’yla nükleer enerji başta olmak üzere birçok sektörde iş birliği yapacağını aktaran ALM Genel Müdürü Jeremie Havart da önceliklerinin performans ve güvenlik olacağına dikkati çekerek, iş birliği kapsamındaki projelere inovatif bakış açısıyla çözümler sunacaklarını ifade etti. Nükleer endüstriye yön veren ülkelerden çok sayıda sektör temsilcisi ve uzmanın katıldığı 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı 7 Mart’a kadar İstanbul’da devam edecek.
Çelik ekipmanları üreticisi KSG Makina ile Belçika merkezli Ateliers de la Meuse arasında iş birliği anlaşması imzalandı

İSTANBUL (AA) - Çelik ekipmanları üretici ve ihracatçısı KSG Makina ile Belçika merkezli Ateliers de la Meuse (ALM) arasında nükleer enerji alanında bilgi ve uzmanlık aktarımını öngören iş birliği anlaşması imzalandı.

Nükleer Mühendisler Derneğince düzenlenen 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi'nde imzalanan anlaşmayla KSG Makina ve ALM'nin, Türkiye başta olmak üzere Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Çin, Hindistan, Brezilya ve Rusya’daki nükleer santral projelerinde birlikte çalışmaları hedefleniyor.

Adana merkezli KSG Makina'nın Yönetim Kurulu Üyesi Şener Sezgin, imza töreninde yaptığı konuşmada, söz konusu anlaşmayla Türkiye’nin nükleer enerji alanında önemli ihracatçılarından biri olmayı hedeflediklerini belirterek, "Anlaşmayla birlikte iki şirketi arasında bilgi ve uzmanlık aktarımı sağlanacak." dedi.

Sezgin, KSG'nin makine parçaları üretimi konusunda tecrübeye sahip olduğunu fakat Türkiye için yeni bir sektör olan nükleerle ilgili tecrübesi bulunmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Nükleer sektöründe geniş tecrübeye sahip Belçikalı ALM şirketi, KSG'nin eksiğini kapatacak bir yeterlilikte. Nükleer enerji ürünlerinde ciddi tecrübeleri var. Fransızlara enerji ürünleri üretip satan bir şirket. Özellikle nükleer atık konteynırları üretiminde tecrübe sahibi ALM'yle yapacağımız iş birliğiyle birbirimizin eksiğini tamamlayarak, birlikteliğimizden bir sinerji yaratmak hedefindeyiz."

Anlaşmayla ALM'in sahip olduğu know-how KSG'ye aktarılırken, KSG'nin de Türkiye'deki üreticilerin sahip olduğu rekabet avantajını ALM'in hizmetine sunacağını belirten Sezgin, "Hem Türkiye enerji sektörüne hem de Kuzey Afrika'dan başlayarak Ortadoğu ülkelerine malzeme sevk edebileceğiz. Nükleer enerji sektörünün ihtiyacı ve bizim kabiliyetimiz içerisindeki her türlü ürünü üretmeye talibiz." diye konuştu.

ALM’nin KSG Makina’yla nükleer enerji başta olmak üzere birçok sektörde iş birliği yapacağını aktaran ALM Genel Müdürü Jeremie Havart da önceliklerinin performans ve güvenlik olacağına dikkati çekerek, iş birliği kapsamındaki projelere inovatif bakış açısıyla çözümler sunacaklarını ifade etti.

Nükleer endüstriye yön veren ülkelerden çok sayıda sektör temsilcisi ve uzmanın katıldığı 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı 7 Mart’a kadar İstanbul’da devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.