pendik escort bayan
ak

5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi

Spor 23.01.2018 - 12:08, Güncelleme: 23.01.2018 - 12:08
 

5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi

Nükleer enerji alanında faaliyet gösteren firmaları bir araya getirecek zirve 6-7 Mart'ta İstanbul'da yapılacak

ANKARA (AA) - Nükleer enerji alanında faaliyet gösteren firmaların bir araya geleceği 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 6-7 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.Nükleer Mühendisler Derneğinden yapılan açıklamaya göre, güncel nükleer araştırmalar ve nükleer teknolojinin geleceği konularının ele alınacağı zirveye, bine yakın sektör temsilcisi ve uzman katılacak. Türk firmaları, zirvede önemli iş birliklerine imza atma fırsatı bulacak.Açıklamada görüşlerine yer verilen Nükleer Mühendisler Derneği Başkanı Erol Çubukçu, nükleer sanayinin alt sektörleriyle birlikte tüm dünyada büyüdüğünü belirtti.Dünya genelinde aktif reaktör sayısının 448'e ulaştığını, ABD'de 99, Fransa'da 58, Çin'de 38 ve Rusya'da 35 nükleer reaktörün aktif halde elektrik üretmeye devam ettiğini bildiren Çubukçu, "Japonlar, 2011'deki kazadan sonra reaktörlerini yeniden çalıştırmak için faaliyetlerini sürdürüyor. Nükleer proje sayısındaki artışın yanı sıra Almanya ve Japonya'da nükleer santrallerin gelecekleriyle ilgili yürütülen çalışmalar da yakından takip edilmeli." ifadesini kullandı.
Nükleer enerji alanında faaliyet gösteren firmaları bir araya getirecek zirve 6-7 Mart'ta İstanbul'da yapılacak

ANKARA (AA) - Nükleer enerji alanında faaliyet gösteren firmaların bir araya geleceği 5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 6-7 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Nükleer Mühendisler Derneğinden yapılan açıklamaya göre, güncel nükleer araştırmalar ve nükleer teknolojinin geleceği konularının ele alınacağı zirveye, bine yakın sektör temsilcisi ve uzman katılacak.

Türk firmaları, zirvede önemli iş birliklerine imza atma fırsatı bulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Nükleer Mühendisler Derneği Başkanı Erol Çubukçu, nükleer sanayinin alt sektörleriyle birlikte tüm dünyada büyüdüğünü belirtti.

Dünya genelinde aktif reaktör sayısının 448'e ulaştığını, ABD'de 99, Fransa'da 58, Çin'de 38 ve Rusya'da 35 nükleer reaktörün aktif halde elektrik üretmeye devam ettiğini bildiren Çubukçu, "Japonlar, 2011'deki kazadan sonra reaktörlerini yeniden çalıştırmak için faaliyetlerini sürdürüyor. Nükleer proje sayısındaki artışın yanı sıra Almanya ve Japonya'da nükleer santrallerin gelecekleriyle ilgili yürütülen çalışmalar da yakından takip edilmeli." ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.