pendik escort bayan
ak

5. Sürdürülebilir Finans Forumu

Spor 29.09.2017 - 13:03, Güncelleme: 29.09.2017 - 13:03
 

5. Sürdürülebilir Finans Forumu

SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Çelik:- "İklim değişikliğiyle mücadelede finans sektörünün liderlik üstlenmesi bu alanda kaldıraç etkisi oluşturacak"- Forumda Akbank, Garanti Bankası, ING Bank, İş Bankası, Şekerbank, Yapı Kredi ve Türkiye Sınai Kalkınm

İSTANBUL (AA) - İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan Ercan Çelik, iklim değişikliğiyle mücadelede finans sektörünün liderlik üstlenmesinin bu alanda kaldıraç etkisi oluşturacağını ifade etti.SKD ve Global Contact Türkiye tarafından düzenlenen 5. Sürdürülebilir Finans Forumu, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleştirildi.Bu yıl "İklim Değişikliğiyle Mücadele ve Finans Sektörü" temasıyla düzenlenen forumun açılışında konuşan Canan Ercan Çelik, sürdürülebilirliğin, özellikle de iklim değişikliğiyle mücadelenin finansmanının en hızlı odaklanılması gereken başlıklardan biri olduğunu aktardı. Çelik, 2013 yılından bu yana sürdürülebilir finansı gündemde tutmak amacıyla bu forumları düzenlediklerini belirterek, iklim değişikliğiyle mücadelede finans sektörünün liderlik üstlenmesinin bu alanda kaldıraç etkisi oluşturacağını söyledi.Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seçkin de küresel ısınmanın etkilerinin artık hayatın gerçeği haline geldiğini belirterek, "7 bankanın bugün imzaladığı ancak çok yakın bir gelecekte Türkiye'deki diğer bankaların da katılacağını umduğum bu bildirge, birlikte çalışmanın neler yaratabileceği anlamında ilk ve en güzel örneklerden bir tanesi. Sadece finans değil sanayi alanında da iş birliklerinin artmasını diliyoruz." diye konuştu.- Sürdürülebilir Finansman BildirgesiEdinilen bilgiye göre, forumda Akbank, Garanti Bankası, ING Bank, İş Bankası, Şekerbank, Yapı Kredi ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın imza attığı Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi'nin lansmanı gerçekleştirildi.Global Compact Türkiye liderliğinde hayata geçirilen bildirge ile bu bankalar, 50 milyon dolar ve üstündeki projelerin finansmanında, çevresel ve sosyal etkileri de değerlendirme süreçlerine alacaklarını ve ilgili politikalarına bu kriterleri entegre edeceklerini açıkladı. Forumda ayrıca "Türkiye Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi" ve "Finans Sektöründe İklim Değişikliği Risk Yönetimi" paneli düzenlendi.
SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Çelik:- "İklim değişikliğiyle mücadelede finans sektörünün liderlik üstlenmesi bu alanda kaldıraç etkisi oluşturacak"- Forumda Akbank, Garanti Bankası, ING Bank, İş Bankası, Şekerbank, Yapı Kredi ve Türkiye Sınai Kalkınm

İSTANBUL (AA) - İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan Ercan Çelik, iklim değişikliğiyle mücadelede finans sektörünün liderlik üstlenmesinin bu alanda kaldıraç etkisi oluşturacağını ifade etti.

SKD ve Global Contact Türkiye tarafından düzenlenen 5. Sürdürülebilir Finans Forumu, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu yıl "İklim Değişikliğiyle Mücadele ve Finans Sektörü" temasıyla düzenlenen forumun açılışında konuşan Canan Ercan Çelik, sürdürülebilirliğin, özellikle de iklim değişikliğiyle mücadelenin finansmanının en hızlı odaklanılması gereken başlıklardan biri olduğunu aktardı.

Çelik, 2013 yılından bu yana sürdürülebilir finansı gündemde tutmak amacıyla bu forumları düzenlediklerini belirterek, iklim değişikliğiyle mücadelede finans sektörünün liderlik üstlenmesinin bu alanda kaldıraç etkisi oluşturacağını söyledi.

Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seçkin de küresel ısınmanın etkilerinin artık hayatın gerçeği haline geldiğini belirterek, "7 bankanın bugün imzaladığı ancak çok yakın bir gelecekte Türkiye'deki diğer bankaların da katılacağını umduğum bu bildirge, birlikte çalışmanın neler yaratabileceği anlamında ilk ve en güzel örneklerden bir tanesi. Sadece finans değil sanayi alanında da iş birliklerinin artmasını diliyoruz." diye konuştu.


- Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi


Edinilen bilgiye göre, forumda Akbank, Garanti Bankası, ING Bank, İş Bankası, Şekerbank, Yapı Kredi ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın imza attığı Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi'nin lansmanı gerçekleştirildi.

Global Compact Türkiye liderliğinde hayata geçirilen bildirge ile bu bankalar, 50 milyon dolar ve üstündeki projelerin finansmanında, çevresel ve sosyal etkileri de değerlendirme süreçlerine alacaklarını ve ilgili politikalarına bu kriterleri entegre edeceklerini açıkladı.

Forumda ayrıca "Türkiye Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi" ve "Finans Sektöründe İklim Değişikliği Risk Yönetimi" paneli düzenlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.