pendik escort bayan
ak

5 Aralık Kadın Hakları Günü

05.12.2017 - 13:13, Güncelleme: 05.12.2017 - 13:13
 

5 Aralık Kadın Hakları Günü

SİVAS (AA) - CHP Sivas Merkez İlçe Basın Sözcüsü Nilgün Korkmaz ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Selma Kuşkuş, 5...

SİVAS (AA) - CHP Sivas Merkez İlçe Basın Sözcüsü Nilgün Korkmaz ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Selma Kuşkuş, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Korkmaz, parti binasında düzenlediği toplantıda, cumhuriyet devrimiyle söz hakkı olmayan kadınlara, geniş haklar tanındığını söyledi. Kadınların gerektiğinde cepheye koştuğunu aktaran Korkmaz, "1930 yılından itibaren çıkarılan bir dizi yasayla önce kadınlara belediye seçimlerine katılma hakkı, sonrasında muhtar olma hakkı ve 5 Aralık 1934'te de milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. O tarihlerde en medeni sayılan ülkelerde bile henüz kadınlara bu haklar tanınmamışken, Ulu Önderimizin geniş ufku ve kadınlara verdiği önem burada son derece aşikardır. Nüfus sayımında bile sayılmayan kadın, yok sayılan bir konumdan en ileri seviyeye taşınmış. Mustafa Kemal Atatürk sayesinde birçok ülkeden daha önce elde ettiğimiz seçme seçilme hakkıyla siyasal alanda etkinliğimizi artırarak, daha güçlü ve aydınlık yarınlar için öncü olmaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Selma Kuşkuş ise dernek binasında düzenlediği toplantıda, kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren Ulu Önder Atatürk'ü sevgi ve minnetle andıklarını belirtti. Cumhuriyet devriminin özünde, bir kadın devrimi olduğunu aktaran Kuşkuş, "Atatürk, Türk kadınına siyasal haklarını verirken kadını ve erkeğiyle eşit çağdaş ve gerçekten demokratik bir ülke hedeflemişti. Türk kadını olarak artık şunu çok iyi biliyoruz ki, haklara sahip olmak yeterli değildir, önemli olan o hakları kullanabilmektir." diye konuştu.
SİVAS (AA) - CHP Sivas Merkez İlçe Basın Sözcüsü Nilgün Korkmaz ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Selma Kuşkuş, 5...

SİVAS (AA) - CHP Sivas Merkez İlçe Basın Sözcüsü Nilgün Korkmaz ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Selma Kuşkuş, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Korkmaz, parti binasında düzenlediği toplantıda, cumhuriyet devrimiyle söz hakkı olmayan kadınlara, geniş haklar tanındığını söyledi.

Kadınların gerektiğinde cepheye koştuğunu aktaran Korkmaz, "1930 yılından itibaren çıkarılan bir dizi yasayla önce kadınlara belediye seçimlerine katılma hakkı, sonrasında muhtar olma hakkı ve 5 Aralık 1934'te de milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. O tarihlerde en medeni sayılan ülkelerde bile henüz kadınlara bu haklar tanınmamışken, Ulu Önderimizin geniş ufku ve kadınlara verdiği önem burada son derece aşikardır. Nüfus sayımında bile sayılmayan kadın, yok sayılan bir konumdan en ileri seviyeye taşınmış. Mustafa Kemal Atatürk sayesinde birçok ülkeden daha önce elde ettiğimiz seçme seçilme hakkıyla siyasal alanda etkinliğimizi artırarak, daha güçlü ve aydınlık yarınlar için öncü olmaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Selma Kuşkuş ise dernek binasında düzenlediği toplantıda, kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren Ulu Önder Atatürk'ü sevgi ve minnetle andıklarını belirtti.

Cumhuriyet devriminin özünde, bir kadın devrimi olduğunu aktaran Kuşkuş, "Atatürk, Türk kadınına siyasal haklarını verirken kadını ve erkeğiyle eşit çağdaş ve gerçekten demokratik bir ülke hedeflemişti. Türk kadını olarak artık şunu çok iyi biliyoruz ki, haklara sahip olmak yeterli değildir, önemli olan o hakları kullanabilmektir." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.