pendik escort bayan
ak

39. Trt Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği

24.04.2017 - 17:03, Güncelleme: 24.04.2017 - 17:03
 

39. Trt Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği

Konuk çocuklar Avanos ilçesindeki çanak atölyelerini gezdi

NEVŞEHİR (AA) - 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 26 ülkeden Nevşehir'e gelen yaklaşık 350 çocuk, el sanatlarıyla ünlü Avanos ilçesindeki çanak atölyelerini gezdi."Çocuklar Geleceğimizdir" temasıyla TRT tarafından bu yıl Nevşehir'de düzenlenen şenlik nedeniyle etkinlik vakitleri dışında bölgedeki tarihi ve turistik mekanları ziyaret eden konuk öğrenciler, Avanos'ta binlerce yıldır süregelen çanakçılıkla ilgili ustalardan bilgi aldı.İlçedeki, kayadan oyma çanak atölyelerini ve satış galerilerini gezen çocuklar, aileleri ve arkadaşları için çeşitli hediyeler aldı.Ustaların çanak yapımıyla ilgili bilgi aktardığı çocuklar, tezgaha geçerek çanak yapımını denedi.Etkinliklere Bosna Hersek'ten katılan çocuklardan Azur Çelikoviç, Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu, Kapadokya bölgesindeki doğal güzelliklerin yanı sıra el sanatlarının da ilgi çekici olduğunu kaydetti.Çelikoviç, "Çanak yapımını denedim, küçük bir tabak yaptım. Bunu da dönerken götürüp oradaki arkadaşlarıma göstereceğim." dedi.
Konuk çocuklar Avanos ilçesindeki çanak atölyelerini gezdi

NEVŞEHİR (AA) - 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 26 ülkeden Nevşehir'e gelen yaklaşık 350 çocuk, el sanatlarıyla ünlü Avanos ilçesindeki çanak atölyelerini gezdi.

"Çocuklar Geleceğimizdir" temasıyla TRT tarafından bu yıl Nevşehir'de düzenlenen şenlik nedeniyle etkinlik vakitleri dışında bölgedeki tarihi ve turistik mekanları ziyaret eden konuk öğrenciler, Avanos'ta binlerce yıldır süregelen çanakçılıkla ilgili ustalardan bilgi aldı.

İlçedeki, kayadan oyma çanak atölyelerini ve satış galerilerini gezen çocuklar, aileleri ve arkadaşları için çeşitli hediyeler aldı.

Ustaların çanak yapımıyla ilgili bilgi aktardığı çocuklar, tezgaha geçerek çanak yapımını denedi.

Etkinliklere Bosna Hersek'ten katılan çocuklardan Azur Çelikoviç, Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu, Kapadokya bölgesindeki doğal güzelliklerin yanı sıra el sanatlarının da ilgi çekici olduğunu kaydetti.

Çelikoviç, "Çanak yapımını denedim, küçük bir tabak yaptım. Bunu da dönerken götürüp oradaki arkadaşlarıma göstereceğim." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.