pendik escort bayan
ak

30. Ahilik Haftası Kutlamalarına Doğru

Siyaset 08.09.2017 - 17:53, Güncelleme: 08.09.2017 - 17:53
 

30. Ahilik Haftası Kutlamalarına Doğru

Ahiliğin başkenti Kırşehir'de 18 Eylül'de fener alayıyla başlayacak Ahilik Haftası kutlamalarına 81 ilin oda başkanları, 13 federasyon ve kooperatifin temsilcileri katılacak

KIRŞEHİR (AA) - Ahiliğin başkenti Kırşehir'de bu yıl 30'uncusu gerçekleştirilecek Ahilik Haftası kutlamalarının fener alayı ile başlayacağı bildirildi.Kırşehir Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı, kurum binasında gazetecilere, yönetmelikte yapılan değişiklikle bu yıl 18-24 Eylül arasında düzenlenecek Ahilik Haftası kutlamalarının Kırşehir'de planlandığını söyledi.Bayram havasında geçecek kutlamalara esnaf ve sanatkarların yoğun ilgi göstereceğini umduğunu vurgulayan Dalgalı, kutlamaların 18 Eylül'de fener alayı ile başlayacağını dile getirdi.Bir hafta sürecek etkinliklerde esnafın kendini ifade etme imkanı bulacağını aktaran Dalgalı, şöyle devam etti:"Bu yıl ilk defa fener alayı düzenleyeceğiz. Bayraklarımızla sloganlarımızla askerlik şubesi önünden Neşet Ertaş Kültür Merkezi'ne kadar yürüyeceğiz. Kortej yürüyüşünde esnafımız kendilerini ifade etme imkanı bulacak. Bürokrasiden daha çok esnaflarımızın katılım sağladığı bir etkinlik yapmayı hedefliyoruz. Önde mehter takımı, arkasında Türk bayrağımız, onun arkasında da Ahilik sancağı olacak şekilde yürüyeceğiz. Bu bir esnaf bayramıdır. Ona göre hareket edeceğiz. Yürüyüşün ardından Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde açılış programı olacak. Düzenlenecek konferansla süreç başlayacak. Hafta boyunca kültürel, sportif ve halkımızı kapsayacak eğlence programları planladık. Müzikal etkinlikler ve konserler Cacabey Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Kırşehir Ustalar Müzük Topluluğu da burada konser verecek. Yerel ve ulusal sanatçılarımız da sahne alacak. Kırşehir'de yılın Ahisi, kalfası ve çırağına ödülleri verilecek."Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettim Öztürk de Türkiye'nin 80 ilinde bir gün kutlanacak Ahilik Haftası'nın Kırşehir'de bir hafta devam edeceğini dile getirdi.Öztürk, "81 il ve 13 federasyondan, kooperatiften misafirlerimiz gelecek. Ahiliği iyi tanıtmamız lazım. Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğu artık kabul edilmiş durumda. 81 ilimiz de Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğunu kabul etti. Birlik ve beraberlik içerisinde esnaf bayramımız olan Ahilik Haftası Kutlamalarını gerçekleştireceğiz. İş yerlerimizi, evlerimizi Türk bayraklarımızla süslememiz lazım." diye konuştu.
Ahiliğin başkenti Kırşehir'de 18 Eylül'de fener alayıyla başlayacak Ahilik Haftası kutlamalarına 81 ilin oda başkanları, 13 federasyon ve kooperatifin temsilcileri katılacak

KIRŞEHİR (AA) - Ahiliğin başkenti Kırşehir'de bu yıl 30'uncusu gerçekleştirilecek Ahilik Haftası kutlamalarının fener alayı ile başlayacağı bildirildi.

Kırşehir Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı, kurum binasında gazetecilere, yönetmelikte yapılan değişiklikle bu yıl 18-24 Eylül arasında düzenlenecek Ahilik Haftası kutlamalarının Kırşehir'de planlandığını söyledi.

Bayram havasında geçecek kutlamalara esnaf ve sanatkarların yoğun ilgi göstereceğini umduğunu vurgulayan Dalgalı, kutlamaların 18 Eylül'de fener alayı ile başlayacağını dile getirdi.

Bir hafta sürecek etkinliklerde esnafın kendini ifade etme imkanı bulacağını aktaran Dalgalı, şöyle devam etti:

"Bu yıl ilk defa fener alayı düzenleyeceğiz. Bayraklarımızla sloganlarımızla askerlik şubesi önünden Neşet Ertaş Kültür Merkezi'ne kadar yürüyeceğiz. Kortej yürüyüşünde esnafımız kendilerini ifade etme imkanı bulacak. Bürokrasiden daha çok esnaflarımızın katılım sağladığı bir etkinlik yapmayı hedefliyoruz. Önde mehter takımı, arkasında Türk bayrağımız, onun arkasında da Ahilik sancağı olacak şekilde yürüyeceğiz. Bu bir esnaf bayramıdır. Ona göre hareket edeceğiz. Yürüyüşün ardından Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde açılış programı olacak. Düzenlenecek konferansla süreç başlayacak. Hafta boyunca kültürel, sportif ve halkımızı kapsayacak eğlence programları planladık. Müzikal etkinlikler ve konserler Cacabey Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Kırşehir Ustalar Müzük Topluluğu da burada konser verecek. Yerel ve ulusal sanatçılarımız da sahne alacak. Kırşehir'de yılın Ahisi, kalfası ve çırağına ödülleri verilecek."

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettim Öztürk de Türkiye'nin 80 ilinde bir gün kutlanacak Ahilik Haftası'nın Kırşehir'de bir hafta devam edeceğini dile getirdi.

Öztürk, "81 il ve 13 federasyondan, kooperatiften misafirlerimiz gelecek. Ahiliği iyi tanıtmamız lazım. Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğu artık kabul edilmiş durumda. 81 ilimiz de Ahiliğin merkezinin Kırşehir olduğunu kabul etti. Birlik ve beraberlik içerisinde esnaf bayramımız olan Ahilik Haftası Kutlamalarını gerçekleştireceğiz. İş yerlerimizi, evlerimizi Türk bayraklarımızla süslememiz lazım." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.