pendik escort bayan
ak

"30. Ahilik Haftası" Etkinlikleri

22.09.2017 - 18:28, Güncelleme: 22.09.2017 - 18:28
 

"30. Ahilik Haftası" Etkinlikleri

KIRŞEHİR (AA) - 30. Ahilik Haftası kutlamalarında Kırşehir'de belirlenen "İlin Ahisi"ne ödül verildi.Ahi Evran Külliyesi'nde yapılan İlin Ahisi ödül...

KIRŞEHİR (AA) - 30. Ahilik Haftası kutlamalarında Kırşehir'de belirlenen "İlin Ahisi"ne ödül verildi.Ahi Evran Külliyesi'nde yapılan İlin Ahisi ödül töreni, Mehteran gösterisi, Kur'an-i Kerim tilaveti ve dualarla başladı.Vali Necati Şentürk, törende yaptığı konuşmada, Ahilik kültürü ve felsefesinin temelinde toplumsal ve ticari ilişkilerde dürüstlüğün ve güvenilirliğin yer aldığını hatırlattı.Ahi esnafının şefkatli, cömert ve güler yüzlü olduğuna vurgu yapan Şentürk, "Ahilik çok zengin bir kültürdür. Ahilik, 600 sene Osmanlı İmparatorluğunun medeniyet projesi olmuştur. Bizler de, günümüzde dünyanın bu kültüre çok ihtiyacı olan kültürü yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda yılın ahisini seçerken, esnafımızın bütün geçmişini kapsamlı bir şekilde araştırıyoruz. Seçilen 'İlin Ahisi' alın teriyle çalışmış, çocukların helal lokma yedirmiş, helalinden kazanmıştır. " dedi.Temsili Şed Kuşatma gösterisinin ardından Vali Necati Şentürk, İlin Ahisi Mevlüt Buzat'a, İlin Kalfası Mesut Demirbilek'e, İlin Çırağı Serkan Özçelik'e ödüllerini verdi.
KIRŞEHİR (AA) - 30. Ahilik Haftası kutlamalarında Kırşehir'de belirlenen "İlin Ahisi"ne ödül verildi.Ahi Evran Külliyesi'nde yapılan İlin Ahisi ödül...

KIRŞEHİR (AA) - 30. Ahilik Haftası kutlamalarında Kırşehir'de belirlenen "İlin Ahisi"ne ödül verildi.

Ahi Evran Külliyesi'nde yapılan İlin Ahisi ödül töreni, Mehteran gösterisi, Kur'an-i Kerim tilaveti ve dualarla başladı.

Vali Necati Şentürk, törende yaptığı konuşmada, Ahilik kültürü ve felsefesinin temelinde toplumsal ve ticari ilişkilerde dürüstlüğün ve güvenilirliğin yer aldığını hatırlattı.

Ahi esnafının şefkatli, cömert ve güler yüzlü olduğuna vurgu yapan Şentürk, "Ahilik çok zengin bir kültürdür. Ahilik, 600 sene Osmanlı İmparatorluğunun medeniyet projesi olmuştur. Bizler de, günümüzde dünyanın bu kültüre çok ihtiyacı olan kültürü yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda yılın ahisini seçerken, esnafımızın bütün geçmişini kapsamlı bir şekilde araştırıyoruz. Seçilen 'İlin Ahisi' alın teriyle çalışmış, çocukların helal lokma yedirmiş, helalinden kazanmıştır. " dedi.

Temsili Şed Kuşatma gösterisinin ardından Vali Necati Şentürk, İlin Ahisi Mevlüt Buzat'a, İlin Kalfası Mesut Demirbilek'e, İlin Çırağı Serkan Özçelik'e ödüllerini verdi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.