pendik escort bayan
ak

3 D Yazıcı Kullanarak Araba Yaptılar

Sağlık 02.01.2018 - 12:43, Güncelleme: 02.01.2018 - 12:43
 

3 D Yazıcı Kullanarak Araba Yaptılar

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde ortaokul öğrencileri 3 D yazıcı yardımıyla araba yaptı. Şarkışla 15 Temmuz Milli İrade Ortaokulundan bir...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde ortaokul öğrencileri 3 D yazıcı yardımıyla araba yaptı. Şarkışla 15 Temmuz Milli İrade Ortaokulundan bir grup öğrenci, Bilişim Teknolojileri Bölümü Öğretmeni Recep Döşlü öncülüğünde başlatılan çalışmayla araştırma ve geliştirme alanında verilen kodlama kursu sonucunda, cep telefonuyla kumanda edilebilen araba üretti. Öğrencileri için okulda kodlama kursları açtıklarını söyleyen Döşlü, şunları kaydetti: "İlk önce algoritma mantığını öğrettik, arkasından da öğrencilerimize arduino kartlar alarak yavaş yavaş kodlamalara geçtik. Öğrencilerimiz arduino kartları kullanarak, basit devreler kurarak led yakma, mesafe ölçme gibi işlemleri yapıyorlar. Son olarak da öğrencilerimizle birlikte 3D yazıcıdan çıkardığımız parçalarla bluetooth kontrollü araba yaptık." Okul Müdürü Gökhan Yağcı ise öğrencilerle birlikte ülkenin geleceği için, geleceğin dünyasında da Türklerin yer alması için önemli işler yaptıklarını ifade ederek, "Çocuklarımız kodlama ve 3D tasarım hakkında önemli bilgiler ediniyorlar. Kendileri üretim yapıp ürünler elde edebiliyorlar, geleceğin mühendislerini, mimarlarını okulumuzda yetiştirmek için üstün bir gayretimiz var." diye konuştu.
SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde ortaokul öğrencileri 3 D yazıcı yardımıyla araba yaptı. Şarkışla 15 Temmuz Milli İrade Ortaokulundan bir...

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde ortaokul öğrencileri 3 D yazıcı yardımıyla araba yaptı.

Şarkışla 15 Temmuz Milli İrade Ortaokulundan bir grup öğrenci, Bilişim Teknolojileri Bölümü Öğretmeni Recep Döşlü öncülüğünde başlatılan çalışmayla araştırma ve geliştirme alanında verilen kodlama kursu sonucunda, cep telefonuyla kumanda edilebilen araba üretti.

Öğrencileri için okulda kodlama kursları açtıklarını söyleyen Döşlü, şunları kaydetti:

"İlk önce algoritma mantığını öğrettik, arkasından da öğrencilerimize arduino kartlar alarak yavaş yavaş kodlamalara geçtik. Öğrencilerimiz arduino kartları kullanarak, basit devreler kurarak led yakma, mesafe ölçme gibi işlemleri yapıyorlar. Son olarak da öğrencilerimizle birlikte 3D yazıcıdan çıkardığımız parçalarla bluetooth kontrollü araba yaptık."

Okul Müdürü Gökhan Yağcı ise öğrencilerle birlikte ülkenin geleceği için, geleceğin dünyasında da Türklerin yer alması için önemli işler yaptıklarını ifade ederek, "Çocuklarımız kodlama ve 3D tasarım hakkında önemli bilgiler ediniyorlar. Kendileri üretim yapıp ürünler elde edebiliyorlar, geleceğin mühendislerini, mimarlarını okulumuzda yetiştirmek için üstün bir gayretimiz var." diye konuştu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.