pendik escort bayan
ak

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Doğru

02.12.2017 - 13:33, Güncelleme: 02.12.2017 - 13:33
 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Doğru

SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Aydın, mesajında, toplumun ayrılmaz parçası...

SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Aydın, mesajında, toplumun ayrılmaz parçası olan engellilerin umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkanlara kavuşturulmasının devletin öncelikli görevleri arasında yer aldığını belirtti. Engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri konusunda sivil toplum kuruluşlarına ve sorumluluk taşıyan her insana görev düştüğünü vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:"Şehrimizdeki her bir engelli vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak adına ürettiğimiz projelerde onları da düşünüyoruz. Şehrimizin caddelerini ve yollarını görme engelli vatandaşlarımızın kolaylıkla kullanabilmesi adına şimdiye kadar Sivas'ta yapılmayan hissedilebilir yolları yapıyoruz. Kaldırımlarımızı bedensel engellilerin kullanabilmesi için uygun eğimlerde inşa ediyoruz. İşitme engellilerimiz için uyarı levha ve tabelaları kullanıyoruz. Kültür merkezlerimizde sürekli kurslar ve eğitimler düzenleyerek onlarla kurduğumuz bağı daha da güçlendiriyoruz. Hayırseverlerimizin destekleriyle düzenli olarak tekerlekli ve akülü sandalyeler dağıtıyoruz. Belediyemizin engelli bireylerimize tahsis edilmiş özel donanımlı araçlarıyla onları evlerinden alıyor, şehrin her bir noktasına servislerini yapıyoruz. Onlarla sık sık bir araya geliyor, dertlerini dinliyor, özel meselelerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz."Aydın, engelliler için daha yapılacak çok iş olduğunu aktararak, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü, onlara karşı olan sorumluluklarımızı bir kere daha hatırlatıyor. Herkesin yapabileceği bir şeyin olduğu gerçeği noktasında neler yapabileceğimizi düşünmemiz için bir vesile oluyor. Bugün, engellilere daha fazla dikkat etmeli ve ilgi göstermeliyiz. Onların sorunlarının çözümü konusunda yapılan çalışmalara her birimiz yardımcı olmalıyız." ifadelerine yer verdi.
SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Aydın, mesajında, toplumun ayrılmaz parçası...

SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aydın, mesajında, toplumun ayrılmaz parçası olan engellilerin umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkanlara kavuşturulmasının devletin öncelikli görevleri arasında yer aldığını belirtti.

Engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri konusunda sivil toplum kuruluşlarına ve sorumluluk taşıyan her insana görev düştüğünü vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Şehrimizdeki her bir engelli vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak adına ürettiğimiz projelerde onları da düşünüyoruz. Şehrimizin caddelerini ve yollarını görme engelli vatandaşlarımızın kolaylıkla kullanabilmesi adına şimdiye kadar Sivas'ta yapılmayan hissedilebilir yolları yapıyoruz. Kaldırımlarımızı bedensel engellilerin kullanabilmesi için uygun eğimlerde inşa ediyoruz. İşitme engellilerimiz için uyarı levha ve tabelaları kullanıyoruz. Kültür merkezlerimizde sürekli kurslar ve eğitimler düzenleyerek onlarla kurduğumuz bağı daha da güçlendiriyoruz. Hayırseverlerimizin destekleriyle düzenli olarak tekerlekli ve akülü sandalyeler dağıtıyoruz. Belediyemizin engelli bireylerimize tahsis edilmiş özel donanımlı araçlarıyla onları evlerinden alıyor, şehrin her bir noktasına servislerini yapıyoruz. Onlarla sık sık bir araya geliyor, dertlerini dinliyor, özel meselelerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz."

Aydın, engelliler için daha yapılacak çok iş olduğunu aktararak, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü, onlara karşı olan sorumluluklarımızı bir kere daha hatırlatıyor. Herkesin yapabileceği bir şeyin olduğu gerçeği noktasında neler yapabileceğimizi düşünmemiz için bir vesile oluyor. Bugün, engellilere daha fazla dikkat etmeli ve ilgi göstermeliyiz. Onların sorunlarının çözümü konusunda yapılan çalışmalara her birimiz yardımcı olmalıyız." ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.