pendik escort bayan
ak

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

04.12.2017 - 15:03, Güncelleme: 04.12.2017 - 15:03
 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli vatandaşlarla bir araya geldi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür...

SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli vatandaşlarla bir araya geldi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programda Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, engelli vatandaşlarla bir süre sohbet etti. İşitme Engelliler Spor Kulübü Koordinatörü Mustafa Epik, Beyazay Derneği Şube Başkanı Tuncay Köse ve Bedensel ve Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Halil Geçgil, yaptığı çalışmalar nedeni ile Başkan Aydın'a teşekkür etti. Belediye Başkanı Sami Aydın da Sivas’ın engelli vatandaşlara sahip çıktığını dile getirerek, "Sivas Belediyesi olarak, bu şehirde yaşayan her vatandaşımızın ihtiyaçlarını giderip, sorunlarını giderip onların mutlu olması için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye de engellilere yönelik en kapsamlı çalışmaları yapan illerden biri bizim ilimiz." dedi. Kentte engelliler için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Aydın, şunları kaydetti: "Bu süreçte engelli kardeşlerimize servis uygulaması, görme engelliler için bilgisayar kursu, görme engelliler için kabartma alfabe kursu, işitme engelliler işaret dili kursu, işitme engelli ailelerimizin çocuklarına yönelik hafta sonları kurs programları, ücretsiz EKPSS, engelli meslek edindirme kursları belediye bünyesinde verilmektedir. 2014 yılından itibaren kaldırımlarda görme engelli yolu olarak bilinen engelli bantları yapmaktayız. Şu ana kadar ilimizde 50 bin metre engelli bandı yapıldı. Engelli rampaları, engelli araç park yerleri eksiklikleri giderilip kaliteleri sürekli arttırılarak devam eden çalışmalarımızdan bazılarıdır. Ayrıca yeni alacağımız halk otobüslerini değiştirmemizin en önemli nedeni engellerin kullanımına uygun olmaması, hepsini engelli bireylerin rahat kullanacağı şekildeki araçlar ile değiştiriyoruz. Yakın zamanda mevcut camilerimizden bir tanesini engellilerimizin rahat kullanabileceği bir fonksiyona dönüştüreceğiz."
SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli vatandaşlarla bir araya geldi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür...

SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programda Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, engelli vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

İşitme Engelliler Spor Kulübü Koordinatörü Mustafa Epik, Beyazay Derneği Şube Başkanı Tuncay Köse ve Bedensel ve Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Halil Geçgil, yaptığı çalışmalar nedeni ile Başkan Aydın'a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Sami Aydın da Sivas’ın engelli vatandaşlara sahip çıktığını dile getirerek, "Sivas Belediyesi olarak, bu şehirde yaşayan her vatandaşımızın ihtiyaçlarını giderip, sorunlarını giderip onların mutlu olması için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye de engellilere yönelik en kapsamlı çalışmaları yapan illerden biri bizim ilimiz." dedi.

Kentte engelliler için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Aydın, şunları kaydetti:

"Bu süreçte engelli kardeşlerimize servis uygulaması, görme engelliler için bilgisayar kursu, görme engelliler için kabartma alfabe kursu, işitme engelliler işaret dili kursu, işitme engelli ailelerimizin çocuklarına yönelik hafta sonları kurs programları, ücretsiz EKPSS, engelli meslek edindirme kursları belediye bünyesinde verilmektedir. 2014 yılından itibaren kaldırımlarda görme engelli yolu olarak bilinen engelli bantları yapmaktayız. Şu ana kadar ilimizde 50 bin metre engelli bandı yapıldı. Engelli rampaları, engelli araç park yerleri eksiklikleri giderilip kaliteleri sürekli arttırılarak devam eden çalışmalarımızdan bazılarıdır. Ayrıca yeni alacağımız halk otobüslerini değiştirmemizin en önemli nedeni engellerin kullanımına uygun olmaması, hepsini engelli bireylerin rahat kullanacağı şekildeki araçlar ile değiştiriyoruz. Yakın zamanda mevcut camilerimizden bir tanesini engellilerimizin rahat kullanabileceği bir fonksiyona dönüştüreceğiz."

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.