pendik escort bayan
ak

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

03.12.2016 - 16:03, Güncelleme: 03.12.2016 - 16:03
 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Milletvekili...

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Milletvekili Çetinkaya, mesajında, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının her geçen gün geliştirilmesi açısından bir bilinç oluştuğunu ifade etti.Engellilik konusunun yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konu olduğuna vurgu yapan Çetinkaya, şunları kaydetti:"Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini sağlayacaktır. Ülkemizde de engelli vatandaşlarımızın; toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmesi, eğitimden sanata hatta spora kadar her türlü sosyal faaliyetlerden aktif bir şekilde faydalanması ile ilgili olarak gerekli düzenlemeler hızla hayata geçirilmiştir. Bu çerçevede engelli vatandaşlarımız, hayatın her alanında kendilerine düne göre çok daha fazla yer bulma imkanına kavuşmuşlardır. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum."Milletvekili Arslan ise, engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturacak çalışmaların yapılmaya devam edildiğini kaydetti.Engellilerin yılda bir kez değil, 365 gün boyunca sosyal hayatın içinde olmaları için çabaladıklarını aktaran Arslan, "AK Parti hükümetleri, engellilerin sosyal hizmet imkanlarına ve her zaman güvenceye kavuşmaları için önemli adımlar atıldı. Yapılan düzenlemelerle engellilere pozitif ayrımcılık yapılmış. Böylelikle engelliler sosyal hayatta daha aktif olmuşlar, iş alanında da artık kendilerini daha çok ifade edebilmektedirler. Engellilerimize ve engelli ailelerimize her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlarım." ifadelerini kullandı.
KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Milletvekili...

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Çetinkaya, mesajında, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının her geçen gün geliştirilmesi açısından bir bilinç oluştuğunu ifade etti.

Engellilik konusunun yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konu olduğuna vurgu yapan Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini sağlayacaktır. Ülkemizde de engelli vatandaşlarımızın; toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmesi, eğitimden sanata hatta spora kadar her türlü sosyal faaliyetlerden aktif bir şekilde faydalanması ile ilgili olarak gerekli düzenlemeler hızla hayata geçirilmiştir. Bu çerçevede engelli vatandaşlarımız, hayatın her alanında kendilerine düne göre çok daha fazla yer bulma imkanına kavuşmuşlardır. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum."

Milletvekili Arslan ise, engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturacak çalışmaların yapılmaya devam edildiğini kaydetti.

Engellilerin yılda bir kez değil, 365 gün boyunca sosyal hayatın içinde olmaları için çabaladıklarını aktaran Arslan, "AK Parti hükümetleri, engellilerin sosyal hizmet imkanlarına ve her zaman güvenceye kavuşmaları için önemli adımlar atıldı. Yapılan düzenlemelerle engellilere pozitif ayrımcılık yapılmış. Böylelikle engelliler sosyal hayatta daha aktif olmuşlar, iş alanında da artık kendilerini daha çok ifade edebilmektedirler. Engellilerimize ve engelli ailelerimize her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlarım." ifadelerini kullandı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.