pendik escort bayan
ak

"28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin" Talebi

21.02.2018 - 13:08, Güncelleme: 21.02.2018 - 13:08
 

"28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin" Talebi

KAYSERİ (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şubesi, 28 Şubat döneminde alınan siyasi yargı kararlarının iptal...

KAYSERİ (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şubesi, 28 Şubat döneminde alınan siyasi yargı kararlarının iptal edilmesini ve hapiste bulunanların serbest bırakılmasını talep ettiklerini belirtti.Dernek üyeleri Kayseri Adalet Sarayı önünde bir araya gelerek, 28 Şubat dönemini protesto etti. Dernek adına açıklama yapan Necla Ceren, 28 Şubat'a "darbe", o dönem yapılan yargılamalara ise "brifingli yargılamalar" denilmesine karşın, o dönem verilen mahkumiyet kararlarının hala yürürlükte olduğunu belirterek, bunun büyük bir çelişki olduğunu savundu. O dönem alınan tüm siyasi yargı kararlarının iptal edilmesini talep etiklerini ifade eden Ceren, şunları söyledi: "Açıktır ki infazlar tamamlandıktan sonra gelecek bir yeniden yargılama düzenlemesi ya da iade-i itibarlar, 30 yılını cezaevlerinde geçiren insanlar açısından hiçbir şey ifade etmeyecektir. Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorunun hemen şimdi çözülmesi gerekmektedir. MAZLUMDER olarak bıkmadan, usanmadan 28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin, 28 Şubat mahpusları derhal serbest bırakılsın talebimizi tekrar ediyoruz."
KAYSERİ (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şubesi, 28 Şubat döneminde alınan siyasi yargı kararlarının iptal...

KAYSERİ (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şubesi, 28 Şubat döneminde alınan siyasi yargı kararlarının iptal edilmesini ve hapiste bulunanların serbest bırakılmasını talep ettiklerini belirtti.

Dernek üyeleri Kayseri Adalet Sarayı önünde bir araya gelerek, 28 Şubat dönemini protesto etti.

Dernek adına açıklama yapan Necla Ceren, 28 Şubat'a "darbe", o dönem yapılan yargılamalara ise "brifingli yargılamalar" denilmesine karşın, o dönem verilen mahkumiyet kararlarının hala yürürlükte olduğunu belirterek, bunun büyük bir çelişki olduğunu savundu.

O dönem alınan tüm siyasi yargı kararlarının iptal edilmesini talep etiklerini ifade eden Ceren, şunları söyledi:

"Açıktır ki infazlar tamamlandıktan sonra gelecek bir yeniden yargılama düzenlemesi ya da iade-i itibarlar, 30 yılını cezaevlerinde geçiren insanlar açısından hiçbir şey ifade etmeyecektir. Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorunun hemen şimdi çözülmesi gerekmektedir. MAZLUMDER olarak bıkmadan, usanmadan 28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin, 28 Şubat mahpusları derhal serbest bırakılsın talebimizi tekrar ediyoruz."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.