pendik escort bayan
ak

27 Mart Dünya Tiyatro Günü

26.03.2017 - 13:28, Güncelleme: 26.03.2017 - 13:28
 

27 Mart Dünya Tiyatro Günü

Sivas Valisi Davut Gül, mesaj yayımladı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Gül mesajında, tiyatronun tarihin ilk dönemlerinden beri tüm dünyada ilgi gören, insanları etkileyen ve uygarlığı gelecek kuşaklara taşıyan bir sanat dalı olduğunu belirtti. İnsanları eğiten, eğlendiren tiyatronun aynı zamanda düşündürdüğünü de aktaran Gül, "Toplumda yaşayan insanların birlikte güldüğü, birlikte ağladığı ve düşündüğü tiyatro salonları, insanca duyguların da öğrenildiği yerlerdir. İnsana ve hayata dair her şeyi sahneden bizlere sunan tiyatro, bireyin kendisinden başlayarak, toplumu sorgulamasına, iyiye, güzele, doğruya ulaşmasına vesile olmaktadır." ifadesini kullandı.Gül, farklı görüşlerin, kültürlerin, inançların, birbirini anlamasına yardımcı olan tiyatronun, birleştirici yönüyle de sevgiyi, kardeşliği kuvvetlendirdiğini de vurgulayarak, şunları kaydetti:"Sanatçı ile seyirci arasında doğrudan ilişkinin kurulduğu tiyatro, bu iki kavram arasında yakın, sıcak, samimi bir iletişimin oluşmasına da sağlar. 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sanat ve sanatçıyı, milletlerin varlığı bakımından hayati önem taşıyan bir olgu olarak değerlendirmiştir. Tarihi boyunca bir kültür ve sanat merkezi olan ilimizde de Devlet Tiyatrosu'nun ve amatör tiyatro topluluklarının varlığı, sanatın ve sanatçının benimsenmesi, sanat eserlerinin kitlelerle buluşturularak yaşatılması ve özellikle gençlerimize yeni ufuklar açılması bakımından büyük bir avantajdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm tiyatro sanatçılarının ve tiyatroya emeği geçen herkesin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
Sivas Valisi Davut Gül, mesaj yayımladı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Gül mesajında, tiyatronun tarihin ilk dönemlerinden beri tüm dünyada ilgi gören, insanları etkileyen ve uygarlığı gelecek kuşaklara taşıyan bir sanat dalı olduğunu belirtti.

İnsanları eğiten, eğlendiren tiyatronun aynı zamanda düşündürdüğünü de aktaran Gül, "Toplumda yaşayan insanların birlikte güldüğü, birlikte ağladığı ve düşündüğü tiyatro salonları, insanca duyguların da öğrenildiği yerlerdir. İnsana ve hayata dair her şeyi sahneden bizlere sunan tiyatro, bireyin kendisinden başlayarak, toplumu sorgulamasına, iyiye, güzele, doğruya ulaşmasına vesile olmaktadır." ifadesini kullandı.

Gül, farklı görüşlerin, kültürlerin, inançların, birbirini anlamasına yardımcı olan tiyatronun, birleştirici yönüyle de sevgiyi, kardeşliği kuvvetlendirdiğini de vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sanatçı ile seyirci arasında doğrudan ilişkinin kurulduğu tiyatro, bu iki kavram arasında yakın, sıcak, samimi bir iletişimin oluşmasına da sağlar. 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sanat ve sanatçıyı, milletlerin varlığı bakımından hayati önem taşıyan bir olgu olarak değerlendirmiştir. Tarihi boyunca bir kültür ve sanat merkezi olan ilimizde de Devlet Tiyatrosu'nun ve amatör tiyatro topluluklarının varlığı, sanatın ve sanatçının benimsenmesi, sanat eserlerinin kitlelerle buluşturularak yaşatılması ve özellikle gençlerimize yeni ufuklar açılması bakımından büyük bir avantajdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm tiyatro sanatçılarının ve tiyatroya emeği geçen herkesin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.