pendik escort bayan
ak

24 Temmuz Basın Bayramı

24.07.2017 - 20:33, Güncelleme: 24.07.2017 - 20:33
 

24 Temmuz Basın Bayramı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Bahçeci, mesajında, basının, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukların yanı sıra saydam ve katılımcı yönetimin temel aracı olduğunu belirtti. Basın kuruluşlarının evrensel normlardan taviz vermeden, sorumlu bir yayıncılık anlayışıyla hareket etmeleri gerektiğini hatırlatan Bahçeci, şunları kaydetti: "Anayasanın, kanunların ve evrensel hukuk normlarının belirlediği ölçüler içerisinde, kişisel hak ve özgürlüklerle, milli menfaatleri temel alarak; özgürlük, tarafsızlık ve objektiflikten taviz vermeden çalışmalarını yürüten bir basının varlığı demokratik toplumların en önemli güvencelerinden birisidir. Basın kuruluşlarımızın her haberi ince eleyip, sık dokumaları, tarafsız ve objektif olmaları, bunun yanında içinde yaşadıkları toplumun kamu düzeninin ve meslek etiğinin gerektirdiği değerleri de göz ardı etmemeleri çok önemlidir. Sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevlerini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyorum." Kendirli de basının, demokrasinin gelişmesinde ve yaşamasında en önemli unsurlardan biri olduğuna işaret ederek, şunları ifade etti: "Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesidir. Büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru ve aydınlatıcı bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarını tebrik ediyor, basın bayramlarını kutluyorum."
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bahçeci, mesajında, basının, toplumun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukların yanı sıra saydam ve katılımcı yönetimin temel aracı olduğunu belirtti.

Basın kuruluşlarının evrensel normlardan taviz vermeden, sorumlu bir yayıncılık anlayışıyla hareket etmeleri gerektiğini hatırlatan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Anayasanın, kanunların ve evrensel hukuk normlarının belirlediği ölçüler içerisinde, kişisel hak ve özgürlüklerle, milli menfaatleri temel alarak; özgürlük, tarafsızlık ve objektiflikten taviz vermeden çalışmalarını yürüten bir basının varlığı demokratik toplumların en önemli güvencelerinden birisidir. Basın kuruluşlarımızın her haberi ince eleyip, sık dokumaları, tarafsız ve objektif olmaları, bunun yanında içinde yaşadıkları toplumun kamu düzeninin ve meslek etiğinin gerektirdiği değerleri de göz ardı etmemeleri çok önemlidir. Sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevlerini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyorum."

Kendirli de basının, demokrasinin gelişmesinde ve yaşamasında en önemli unsurlardan biri olduğuna işaret ederek, şunları ifade etti:

"Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın demokrasilerin en büyük güvencesidir. Büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru ve aydınlatıcı bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarını tebrik ediyor, basın bayramlarını kutluyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.