pendik escort bayan
ak

24 Kasım Öğretmenler Günü

22.11.2017 - 09:23, Güncelleme: 22.11.2017 - 09:23
 

24 Kasım Öğretmenler Günü

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Gül, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Milletleri...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Gül, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır" sözlerini hatırlatarak, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Öğretmenlerin, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin bu günlere ulaşmasında emeği geçen adsız kahramanlar olduğuna işaret eden Gül, "Öğretmenlerimiz, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Güzel yurdumuzun dört bir yanında yüreklerindeki insan sevgisinden güç alarak her türlü şartta görev yapan, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen öğretmenlerimiz, her zaman ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarma gayreti içerisinde olmuşlardır." ifadelerini kullandı. Çocukların ufkunu açacak ve yeteneklerini ortaya çıkaracak eğitim anlayışına sahip öğretmenlerin, bireye düşünmeyi, araştırmayı, sorgulamayı ve yorumlamayı öğretmekte, insanı insan yapan değerlerin kazanılmasında etkin görev aldıklarını aktaran Vali Gül, mesajında şunları kaydetti: "Öğretici, eğitimci kimlikleriyle yeni kuşaklara fikirlerini iyi bir şekilde ifade edebilmeyi, kendilerini anlatabilmeyi öğreten, kişiliklerinin oluşmasında ve olgunlaşmasında yardımcı olan öğretmenler, üstlendikleri bu yüce görev nedeniyle de toplumsal hayatımızda özel ve önemli bir yere sahiptir. Çocuklarımızın zihin ve kişilik yapılarının şekillenmesinde, hayata hazırlanmasında büyük rol üstlenen öğretmenlerimiz, emek, özveri, sabır, hoşgörü ve sevgiyle bu onurlu mesleklerini yerine getirmektedirler."Öğretmenlerin hızla gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmaları, bu yöndeki yenilikleri öğrencilerine aktarmaları, geleceğin yöneticileri olan gençlerin zamanı yakalaması açısından da son derece önemli olduğuna dikkat çeken Gül, valilik olarak Sivas'ın gelişmesi için eğitime yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini aktardı.Gül, "Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Atatürk'e bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, bu kutsal ve onurlu mesleği yürütmekteyken ebediyete intikal eden ve emekli olan öğretmenlerimizi minnetle, şükranla anıyorum. Başöğretmen Atatürk'ün Cumhuriyet’i yeni nesillere, yeni nesilleri de öğretmenlere emanet ettiğini bir kez daha hatırlatıyor, ülkemizi dünya devletleri arasında üst sıralara çıkarmak için üstün gayret gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, esenlikler diliyorum." ifadelerini kullandı.
SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Gül, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Milletleri...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gül, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır" sözlerini hatırlatarak, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı.

Öğretmenlerin, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin bu günlere ulaşmasında emeği geçen adsız kahramanlar olduğuna işaret eden Gül, "Öğretmenlerimiz, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Güzel yurdumuzun dört bir yanında yüreklerindeki insan sevgisinden güç alarak her türlü şartta görev yapan, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen öğretmenlerimiz, her zaman ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarma gayreti içerisinde olmuşlardır." ifadelerini kullandı.

Çocukların ufkunu açacak ve yeteneklerini ortaya çıkaracak eğitim anlayışına sahip öğretmenlerin, bireye düşünmeyi, araştırmayı, sorgulamayı ve yorumlamayı öğretmekte, insanı insan yapan değerlerin kazanılmasında etkin görev aldıklarını aktaran Vali Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Öğretici, eğitimci kimlikleriyle yeni kuşaklara fikirlerini iyi bir şekilde ifade edebilmeyi, kendilerini anlatabilmeyi öğreten, kişiliklerinin oluşmasında ve olgunlaşmasında yardımcı olan öğretmenler, üstlendikleri bu yüce görev nedeniyle de toplumsal hayatımızda özel ve önemli bir yere sahiptir. Çocuklarımızın zihin ve kişilik yapılarının şekillenmesinde, hayata hazırlanmasında büyük rol üstlenen öğretmenlerimiz, emek, özveri, sabır, hoşgörü ve sevgiyle bu onurlu mesleklerini yerine getirmektedirler."

Öğretmenlerin hızla gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmaları, bu yöndeki yenilikleri öğrencilerine aktarmaları, geleceğin yöneticileri olan gençlerin zamanı yakalaması açısından da son derece önemli olduğuna dikkat çeken Gül, valilik olarak Sivas'ın gelişmesi için eğitime yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini aktardı.

Gül, "Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Atatürk'e bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, bu kutsal ve onurlu mesleği yürütmekteyken ebediyete intikal eden ve emekli olan öğretmenlerimizi minnetle, şükranla anıyorum. Başöğretmen Atatürk'ün Cumhuriyet’i yeni nesillere, yeni nesilleri de öğretmenlere emanet ettiğini bir kez daha hatırlatıyor, ülkemizi dünya devletleri arasında üst sıralara çıkarmak için üstün gayret gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, esenlikler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.