pendik escort bayan
ak

22 Bin İhracatçıya Yeşil Pasaport Verilmesi Kararı

Spor 23.03.2017 - 12:48, Güncelleme: 23.03.2017 - 12:48
 

22 Bin İhracatçıya Yeşil Pasaport Verilmesi Kararı

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Güler:- "İhracatçıya yeşil pasaport verilmesi ticaretin önündeki engellerin kalkması bakımından çok önemli"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, "İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Karar"ın ticaretin önünde engellerin kalkması açısından önemli olduğunu söyledi.Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir gündemde olan ihracatçılara hususi damgalı (yeşil) pasaport verilmesi kararın, Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatarak, ihracatçının dünyayla rekabet edebilmesinde pasaport sorununun ortadan kalkmasının önemine işaret etti.Karar kapsamında 3 takvim yılı içinde ihracatı 1-10 milyon dolar arasında olan firmalara bir yıl süre ile hususi pasaport verileceğini ve ihracat rakamı yükseldikçe pasaport geçerlilik süresinin de artacağını ifade eden Güler, "İhracatçı vizeyle uğraşmak zorunda kalmayacak ve yeşil pasaport ihracatçıya zaman kazandıracak. Eskişehir'de yüzlerce firma, istemesi halinde hususi damgalı pasaport uygulamasından faydalanabilecek. İhracatçıya yeşil pasaport verilmesi ticaretin önündeki engellerin kalkması bakımından çok önemli. Eskişehirli ihracatçı, ülkemiz ekonomisine 2,2 milyar dolar ihracat geliri kazandırıyor. Türkiye'nin büyüme reçetesinde üretmek ve daha çok ülkeye ihracat yapmak çok önemli. İhracatı destekleyen reformların devam etmesi gerekiyor. Eskişehirli firmalara daha çok destek verilmesi halinde kentin ihracatı da artacak." değerlendirmesini yaptı.Güler, ihracata yeni başlayan ya da ihracat yapmak isteyen KOBİ'lere ise ETO'nun Vize Ofisi aracılığıyla vize kolaylığı sağladığını sözlerine ekledi.
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Güler:- "İhracatçıya yeşil pasaport verilmesi ticaretin önündeki engellerin kalkması bakımından çok önemli"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, "İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar Hakkında Karar"ın ticaretin önünde engellerin kalkması açısından önemli olduğunu söyledi.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir gündemde olan ihracatçılara hususi damgalı (yeşil) pasaport verilmesi kararın, Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatarak, ihracatçının dünyayla rekabet edebilmesinde pasaport sorununun ortadan kalkmasının önemine işaret etti.

Karar kapsamında 3 takvim yılı içinde ihracatı 1-10 milyon dolar arasında olan firmalara bir yıl süre ile hususi pasaport verileceğini ve ihracat rakamı yükseldikçe pasaport geçerlilik süresinin de artacağını ifade eden Güler, "İhracatçı vizeyle uğraşmak zorunda kalmayacak ve yeşil pasaport ihracatçıya zaman kazandıracak. Eskişehir'de yüzlerce firma, istemesi halinde hususi damgalı pasaport uygulamasından faydalanabilecek. İhracatçıya yeşil pasaport verilmesi ticaretin önündeki engellerin kalkması bakımından çok önemli. Eskişehirli ihracatçı, ülkemiz ekonomisine 2,2 milyar dolar ihracat geliri kazandırıyor. Türkiye'nin büyüme reçetesinde üretmek ve daha çok ülkeye ihracat yapmak çok önemli. İhracatı destekleyen reformların devam etmesi gerekiyor. Eskişehirli firmalara daha çok destek verilmesi halinde kentin ihracatı da artacak." değerlendirmesini yaptı.

Güler, ihracata yeni başlayan ya da ihracat yapmak isteyen KOBİ'lere ise ETO'nun Vize Ofisi aracılığıyla vize kolaylığı sağladığını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.