pendik escort bayan
ak

21 Mart Dünya Ormancılık Günü Ve Orman Haftası

21.03.2018 - 18:43, Güncelleme: 21.03.2018 - 18:43
 

21 Mart Dünya Ormancılık Günü Ve Orman Haftası

NİĞDE (AA) - Niğde Valiliği ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi iş birliğinde 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.21 Mart Dünya Ormancılık Günü...

NİĞDE (AA) - Niğde Valiliği ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi iş birliğinde 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, valilik ve üniversite iş birliğinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksek Okulu arazisinde, 10 bin fidan toprakla buluştu.Vali Yılmaz Şimşek, törende yaptığı konuşmada, amaçlarının ağaç ve ormanın önemine dikkat çekmek olduğunu söyledi.Çocuklara ağaç sevgisini aşılamak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik yapıldığını belirten Vali şimşek, "Ülkemizin ise yüzde 27'lik kısmı ormanlarla kaplıdır. Fakat üzülerek söylemeliyim ki artan dünya nüfusu ve bunun sonuncunda meydana gelen arazi ihtiyacı, endüstriyel tüketimin hızla artması, orman yangınları gibi sebepler, üzerinde yaşadığımız yeryüzünde orman varlığını ciddi oranda tehdit etmektedir. Oysa ormanlar sadece bizim değil tüm insanlığın ortak mirasıdır. Bu mirasa hep birlikte sahip çıkmalıyız." dedi.Vali Şimşek, temiz havanın ve suyun kaynağı, tarımın sigortası, çölleşmenin ve küresel ısınmanın panzehri olan ormanları genişletmek için çok çalışmak gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:"Toprakla buluşacak olan fidanlarımız, bize karşılık beklemeden iyilik yapmayı öğretmektedir. Gelin hep birlikte fidan dikelim, var olan değerlerimizi, ormanlarımızı koruyalım. Yetişmiş bir ağaç 17 insanın oksijenini karşılıyor. O nedenle eşimizi, çocuğumuzu, kardeşimizi sevdiğimiz gibi, onlara da kalbimizde yer ayırmalı, ağaçları ve ormanı korumalıyız. Bu konuda toplumun tüm kesimlerine büyük görevler düşüyor. Hele Niğde'mizin orman varlığını düşündüğümüzde, sadece orman müdürlüğümüzün çalışmaları ile yetinmeyip, her vatandaşın, her kurumun bu konuda daha hassasiyet göstermesi ve her yıl kişi başına en az 10 ağaç dikmek için çaba çalışmalarımızı arttırmalıyız."Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar da ağaç dikilen arazinin yeni alan olduğunu ifade ederek, ağaç dikilmesinde destek veren herkese çok teşekkür etti.Daha sonra protokol üyeleri, kendi isimleri adına dikilen fidanlara toprak atarak ilk can suyunu verdi.
NİĞDE (AA) - Niğde Valiliği ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi iş birliğinde 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.21 Mart Dünya Ormancılık Günü...

NİĞDE (AA) - Niğde Valiliği ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi iş birliğinde 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, valilik ve üniversite iş birliğinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksek Okulu arazisinde, 10 bin fidan toprakla buluştu.

Vali Yılmaz Şimşek, törende yaptığı konuşmada, amaçlarının ağaç ve ormanın önemine dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Çocuklara ağaç sevgisini aşılamak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik yapıldığını belirten Vali şimşek, "Ülkemizin ise yüzde 27'lik kısmı ormanlarla kaplıdır. Fakat üzülerek söylemeliyim ki artan dünya nüfusu ve bunun sonuncunda meydana gelen arazi ihtiyacı, endüstriyel tüketimin hızla artması, orman yangınları gibi sebepler, üzerinde yaşadığımız yeryüzünde orman varlığını ciddi oranda tehdit etmektedir. Oysa ormanlar sadece bizim değil tüm insanlığın ortak mirasıdır. Bu mirasa hep birlikte sahip çıkmalıyız." dedi.

Vali Şimşek, temiz havanın ve suyun kaynağı, tarımın sigortası, çölleşmenin ve küresel ısınmanın panzehri olan ormanları genişletmek için çok çalışmak gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Toprakla buluşacak olan fidanlarımız, bize karşılık beklemeden iyilik yapmayı öğretmektedir. Gelin hep birlikte fidan dikelim, var olan değerlerimizi, ormanlarımızı koruyalım. Yetişmiş bir ağaç 17 insanın oksijenini karşılıyor. O nedenle eşimizi, çocuğumuzu, kardeşimizi sevdiğimiz gibi, onlara da kalbimizde yer ayırmalı, ağaçları ve ormanı korumalıyız. Bu konuda toplumun tüm kesimlerine büyük görevler düşüyor. Hele Niğde'mizin orman varlığını düşündüğümüzde, sadece orman müdürlüğümüzün çalışmaları ile yetinmeyip, her vatandaşın, her kurumun bu konuda daha hassasiyet göstermesi ve her yıl kişi başına en az 10 ağaç dikmek için çaba çalışmalarımızı arttırmalıyız."

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar da ağaç dikilen arazinin yeni alan olduğunu ifade ederek, ağaç dikilmesinde destek veren herkese çok teşekkür etti.

Daha sonra protokol üyeleri, kendi isimleri adına dikilen fidanlara toprak atarak ilk can suyunu verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.