pendik escort bayan
ak

2017 yılında af varmı? Cezaevlerine Kısmi Af Gündemde

Siyaset 06.06.2017 - 18:03, Güncelleme: 06.06.2017 - 18:03
 

2017 yılında af varmı? Cezaevlerine Kısmi Af Gündemde

2017 yılında af çıkacak mı, af var mı gibi sorular vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı. Özellikle FETÖ'den dolayı cezaevlerinin dolululuk oranının artması af sorusunu gündeme getirdi.

FETÖ'den dolayı Mayıs ayı itibariyle yaklaşık 50 Bin kişi cezaevlerine konuldu. Cezaevi koğuşlarında dönüşümlü yatma döneminin başlaması ise Adalet Bakanlığı'nın yeni önlemler almasına neden olurken, 5 yıla kadar olan suçların 1 kereye mahsus olmak üzere affedilmesi gündemde. 2017 yılında hükümet kısmi bir af yasasını yürürlüğe koyacak mı? Yeni bir KHK ile birlikte mahkumların ve tutuklu yakınlarının beklediği af bu yıl çıkacak mı? İşte ayrıntılar...DÖNÜŞÜMLÜ YATMA DÖNEMİİçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Fetö'den yaklaşık 50 bin kişinin tutuklandığını açıklamasının ardından gözler özellikle son dönem de doluluk oranlarıyla tartışılan cezaevlerine çevrildi. 2017 yılında özellikle 5 yıla kadar olan cezalara af getirilmesi umudunu koruyan mahkumlar ve yakınları bu yıl hükümetten gelecek bir af umudunu taşımaya devam ediyor. Cezaevleri 15 temmuz Fetö darbe girişiminin ardından kapasitelerinin çok üzerinde mahkum ağırlarken bazı cezaevlerinde aynı koğuşta fazla mahkum olması sebebiyle dönüşümlü olarak mahkumların yattığı iddia ediliyor.2017'DE AF ÇIKACAK MI?Hükümetin denetimli serbestlik süresini 2 yıla çıkarması cezaevlerinde yaşanan soruna ciddi bir çözüm getirmezken, Fetö operasyonları nedeniyle tutuklu sayısının her geçen gün artması da hükümeti kara kara düşündürüyor. Özellikle yeni dönem de devlete karşı işlenmiş ve bazı adi suçların affı yönünde Adalet Bakanlığı'nın bir çalışma içersinde olduğu söylenirken, 2017'de çıkması beklenen, Kısmi Af ve 5 yıllık ceza indirimi için son durum mahkumlar ve mahkum yakınları tarafından da merak ediliyor.  Söz konusu kısmi affın meclis tarafından değerlendirilmeye alınması halinde ise 1 Ocak 2017 tarihinden önce işlenmiş suçlar için geçerli olacağı belirtiliyor.HÜKÜMET FORMÜL ARIYORNisan ayı itibariyle 113 bin 260 kişinin FETÖ'yle ilgili gözaltına alındığı ve tutuklu sayısı 47 bin 155 olduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, fetö ile mücadelenin bundan sonra daha yoğun bir şekilde devam edeceği yönünde açıklama yapması ülke de daha büyük operasyonların ve tutuklamaların gelebileceğini ortaya koydu. Fetöden tutuklu sayısının her geçen gün artması ise cezaevlerinde yeni değişikliklerin ve radikal kararların alınması yönünde hükümeti harekete geçirdiği söyleniyor. Yeni bir KHK kararnamesiyle birlikte 2017 yılı içinde cezaevlerinin boşaltılmasına yönelik bir adımın atılacağna da kesin gözüyle bakılıyor.Kaynak: meydannet.com
2017 yılında af çıkacak mı, af var mı gibi sorular vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı. Özellikle FETÖ'den dolayı cezaevlerinin dolululuk oranının artması af sorusunu gündeme getirdi.

FETÖ'den dolayı Mayıs ayı itibariyle yaklaşık 50 Bin kişi cezaevlerine konuldu. Cezaevi koğuşlarında dönüşümlü yatma döneminin başlaması ise Adalet Bakanlığı'nın yeni önlemler almasına neden olurken, 5 yıla kadar olan suçların 1 kereye mahsus olmak üzere affedilmesi gündemde. 2017 yılında hükümet kısmi bir af yasasını yürürlüğe koyacak mı? Yeni bir KHK ile birlikte mahkumların ve tutuklu yakınlarının beklediği af bu yıl çıkacak mı? İşte ayrıntılar...

DÖNÜŞÜMLÜ YATMA DÖNEMİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Fetö'den yaklaşık 50 bin kişinin tutuklandığını açıklamasının ardından gözler özellikle son dönem de doluluk oranlarıyla tartışılan cezaevlerine çevrildi. 2017 yılında özellikle 5 yıla kadar olan cezalara af getirilmesi umudunu koruyan mahkumlar ve yakınları bu yıl hükümetten gelecek bir af umudunu taşımaya devam ediyor. Cezaevleri 15 temmuz Fetö darbe girişiminin ardından kapasitelerinin çok üzerinde mahkum ağırlarken bazı cezaevlerinde aynı koğuşta fazla mahkum olması sebebiyle dönüşümlü olarak mahkumların yattığı iddia ediliyor.

2017'DE AF ÇIKACAK MI?
Hükümetin denetimli serbestlik süresini 2 yıla çıkarması cezaevlerinde yaşanan soruna ciddi bir çözüm getirmezken, Fetö operasyonları nedeniyle tutuklu sayısının her geçen gün artması da hükümeti kara kara düşündürüyor. Özellikle yeni dönem de devlete karşı işlenmiş ve bazı adi suçların affı yönünde Adalet Bakanlığı'nın bir çalışma içersinde olduğu söylenirken, 2017'de çıkması beklenen, Kısmi Af ve 5 yıllık ceza indirimi için son durum mahkumlar ve mahkum yakınları tarafından da merak ediliyor.  Söz konusu kısmi affın meclis tarafından değerlendirilmeye alınması halinde ise 1 Ocak 2017 tarihinden önce işlenmiş suçlar için geçerli olacağı belirtiliyor.

HÜKÜMET FORMÜL ARIYOR
Nisan ayı itibariyle 113 bin 260 kişinin FETÖ'yle ilgili gözaltına alındığı ve tutuklu sayısı 47 bin 155 olduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, fetö ile mücadelenin bundan sonra daha yoğun bir şekilde devam edeceği yönünde açıklama yapması ülke de daha büyük operasyonların ve tutuklamaların gelebileceğini ortaya koydu. Fetöden tutuklu sayısının her geçen gün artması ise cezaevlerinde yeni değişikliklerin ve radikal kararların alınması yönünde hükümeti harekete geçirdiği söyleniyor. Yeni bir KHK kararnamesiyle birlikte 2017 yılı içinde cezaevlerinin boşaltılmasına yönelik bir adımın atılacağna da kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: meydannet.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.